Η Chevrolet, στις 14 του Σεπτέμβρη θα κλείσει το εργοστάσιο της στο  Bowling Green στο Kentucky για ξενάγηση, αφού θέλει να κάνει εργασίες αναβάθμισης, ώστε εκεί να κατασκευάζει τη νέα Corvette C7. Η νέα Covette θα παρουσιαστεί το φθινόπωρο του 2013 ως μοντέλο του 2014, και πριν από μερικές ημέρες είδαμε ένα rendering video της.

Η Corvette C7 έχει μεγαλύτερο μεταξόνιο από την τωρινή γενιά, και διαθέτει μεγαλύτερο πίσω μέρος, αυξάνοντας έτσι τον χώρο του πορτ-μπαγκάζ. Οι φήμες την θέλουν να διαθέτει πιο ευρωπαϊκό σχεδιασμό, ο οποίος θα αποτελεί την εξέλιξη της σημερινής γενιάς. Η Corvette C7 δεν θα διαθέτει το διπλό πίσω παράθυρο, όπως ακριβώς δεν είχε και το πρωτότυπο Stingray Concept. H GM έχει επιβεβαιώσει μόνο ότι το κοφτό πίσω παράθυρο θα είναι διαθέσιμο μόνο στον επιπλέον εξοπλισμό και έτσι έχει αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρχουν μερικές παραλλαγές της νέας Corvette, οι οποίες θα έχουνε το διπλό πίσω παράθυρο, όπως αυτό που είχε το πρώτο Stingray του 1963.

Θα κατασκευαστεί πάνω στην ίδια πλατφόρμα της τωρινής Corvette και μηχανικά ακούγεται ότι θα είναι διαθέσιμη με τον V8 6.2-λίτρων αλλά και με έναν pushrod V8 κινητήρα τεχνολογίας άμεσου ψεκασμού και με μεταβλητό χρονισμό βαλβίδων, καθώς και με 7-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων. Η GM επίσης παλαιότερα μας έχει πει ότι η C7 θα είναι ελαφρύτερη, μικρότερη και πιθανώς θα βγει και σε υβριδική έκδοση.

Bonus! Δες πως πάει μια twin-turbo Camaro.

[Πηγή: Detroit News, YouTube]