Η GM παύει την παραγωγή της Corvette για μια εβδομάδα, εξαιτίας των προβλημάτων στην εφοδιαστική αλυσίδα

Σχετικά άρθρα

Η General Motors έκανε γνωστό ότι θα παύσει τη παραγωγή του εργοστασίου Bowling Green Assembly, καθώς και του κύριου εργοστασίου της στο Μεξικό την τρέχουσα εβδομάδα.

Ο λόγος για την παύση της παραγωγής δεν είναι νέος, καθώς τα ζητήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας και της έλλειψης ανταλλακτικών εξακολουθούν να ταλαιπωρούν τις αυτοκινητοβιομηχανίες σε όλο τον κόσμο από πέρυσι.

Πιο συγκεκριμένα, εκπρόσωπος της Chevrolet δήλωσε:

Λόγω ενός προσωρινού προβλήματος στην προμήθεια ανταλλακτικών, μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι το Bowling Green Assembly δεν θα ξεκινήσει την παραγωγή την εβδομάδα της 29ης Αυγούστου.

Οι ομάδες εφοδιαστικής αλυσίδας, κατασκευής και μηχανικής συνεργάζονται στενά με τη βάση εφοδιασμού μας για να μετριάσουν τυχόν περαιτέρω επιπτώσεις στην παραγωγή και αναμένουμε ότι το εργοστάσιο θα ξαναρχίσει να λειτουργεί κανονικά την Τρίτη, 6 Σεπτεμβρίου, μετά τον ετήσιο εορτασμό της Εργατικής Ημέρας από την GM, τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου.

Το εργοστάσιο στο Bowling Green Assembly κατασκευάζει -μεταξύ άλλων- την κεντρομήχανη Corvette C8, ενώ το Μεξικάνικο εργοστάσιο συναρμολογεί τα pickups της GMC και της Chevrolet. Εν τω μεταξύ, η νέα Corvette Z06 θα μπορούσε επίσης να αντιμετωπίσει μείωση παραγωγής για το Model Year 2023. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, μόνο το 10% των Corvette ΜΥ23 θα είναι Z06, με μόνο το 3% να έχει το πλήρες αεροδυναμικό πακέτο.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Με 708 άλογα η Corvette Convertible του Hennessey

Η Hennessey Performance δείχνει το H700 πακέτο που ετοίμασε για την ανοιχτή έκδοση της Chevrolet Corvette (C8), η οποία όταν βγαίνει από το εργοστάσιο...

Ford και GM εξετάζουν συνεργασίες για να ανταγωνιστούν τους Κινέζους

Τόσο η Ford όσο και η GM δήλωσαν πως εξετάζουν το ενδεχόμενο συνεργασιών για τη μείωση του κόστους των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, προκειμένου να ανταγωνιστούν...
Autoblog.gr