Η GM παύει την παραγωγή της Corvette για μια εβδομάδα, εξαιτίας των προβλημάτων στην εφοδιαστική αλυσίδα

Σχετικά άρθρα

Η General Motors έκανε γνωστό ότι θα παύσει τη παραγωγή του εργοστασίου Bowling Green Assembly, καθώς και του κύριου εργοστασίου της στο Μεξικό την τρέχουσα εβδομάδα.

Ο λόγος για την παύση της παραγωγής δεν είναι νέος, καθώς τα ζητήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας και της έλλειψης ανταλλακτικών εξακολουθούν να ταλαιπωρούν τις αυτοκινητοβιομηχανίες σε όλο τον κόσμο από πέρυσι.

Πιο συγκεκριμένα, εκπρόσωπος της Chevrolet δήλωσε:

Λόγω ενός προσωρινού προβλήματος στην προμήθεια ανταλλακτικών, μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι το Bowling Green Assembly δεν θα ξεκινήσει την παραγωγή την εβδομάδα της 29ης Αυγούστου.

Οι ομάδες εφοδιαστικής αλυσίδας, κατασκευής και μηχανικής συνεργάζονται στενά με τη βάση εφοδιασμού μας για να μετριάσουν τυχόν περαιτέρω επιπτώσεις στην παραγωγή και αναμένουμε ότι το εργοστάσιο θα ξαναρχίσει να λειτουργεί κανονικά την Τρίτη, 6 Σεπτεμβρίου, μετά τον ετήσιο εορτασμό της Εργατικής Ημέρας από την GM, τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου.

Το εργοστάσιο στο Bowling Green Assembly κατασκευάζει -μεταξύ άλλων- την κεντρομήχανη Corvette C8, ενώ το Μεξικάνικο εργοστάσιο συναρμολογεί τα pickups της GMC και της Chevrolet. Εν τω μεταξύ, η νέα Corvette Z06 θα μπορούσε επίσης να αντιμετωπίσει μείωση παραγωγής για το Model Year 2023. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, μόνο το 10% των Corvette ΜΥ23 θα είναι Z06, με μόνο το 3% να έχει το πλήρες αεροδυναμικό πακέτο.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Tesla Cybertruck Vs GMC Hummer EV. Ποιο είναι ταχύτερο στην επιτάχυνση;

Το Tesla Cybertruck ή το GMC Hummer EV είναι γρηγορότερο στην ευθεία; Το Cybertruck ζυγίζει 3.084 κιλά και είναι στη κορυφαία έκδοση του, την...

GM: Η νέα συμφωνία με το UAW θα κοστίσει 9,3 δισ. δολάρια

Η GM θέλει να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών μέσα στο 2024 αναλαμβάνοντας σειρά πρωτοβουλιών, μετά από ένα ταραχώδες 2023 που σημαδεύτηκε από απεργίες...

Και η GM ήρθε σε συμφωνία με το UAW

Το συνδικάτο εργαζομένων United Auto Workers (UAW) ήρθε σε συμφωνία και με την General Motors, με αποτέλεσμα να σταματήσουν οι απεργιακές κινητοποιήσεις στα εργοστάσια...