Οι παραδόσεις της νέας Corvette Z06 έχουν ήδη ξεκινήσει στην αγορά της Αμερικής, με την Chevrolet να δίνει την επιλογή στους αγοραστές του αυτοκινήτου να συμβάλλουν στην συναρμολόγηση του κινητήρα που φέρει το αμερικάνικο sportscar.

Πιο συγκεκριμένα, όσοι θέλουν αυτήν την -προαιρετική- επιλογή θα προσκληθούν στο Performance Build Center εντός του εργοστασίου συναρμολόγησης της Corvette στο Bowling Green και θα συναρμολογήσουν τον 5,5-λίτρων ατμοσφαιρικό V8 LT6 Flat-Plane Crank κινητήρα της Z06 τους, πάντα υπό το άγρυπνο βλέμμα ενός ειδικού της αμερικάνικης εταιρίας.

Ο διευθυντής του εργοστασίου συναρμολόγησης της Corvette, Kai Spande, ανακοίνωσε την επιστροφή αυτής της επιλογής κατά τη διάρκεια των εορτασμών για την 28η επέτειο του Μουσείου της Corvette, λέγοντας στο κοινό ότι η επιλογή θα είναι διαθέσιμη από το δεύτερο τρίμηνο του 2023, με κόστος άνω των 5.000 δολαρίων.

Να θυμίσω ότι ο κινητήρας είναι τοποθετημένος στο κέντρο και αποδίδει 670 άλογα στις 8.400 σ.α.λ και 623 Nm ροπής στις 6.300 σ.α.λ. Η Chevrolet αναφέρει πως ο κινητήρας είναι ο δυνατότερος ατμοσφαιρικός V8 κινητήρας που έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ σε αυτοκίνητο παραγωγής.

Ο κινητήρας, που προέρχεται από την αγωνιστική Corvette C8.R έχει όριο περιστροφής τις 8.600 σ.α.λ και είναι κατασκευασμένος εξ ολοκλήρου από αλουμίνιο, έχει σφυρήλατα αλουμινένια πιστόνια και σφυρήλατες μπιέλες από τιτάνιο.

Συνδυάζεται αποκλειστικά με 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη, με τη κίνηση να στέλνεται στους πίσω τροχούς. Τα 0-96 χλμ/ώρα (0-60 μίλια/ώρα) τα κάνει σε 2,6 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα να ξεπερνά τα 320 χλμ/ώρα.