Sebastien Loeb και στη Γερμανία [w/video]

Σχετικά άρθρα

Κάποιος να σταματήσει τον Loeb. Ο Γάλλος πήρε την 7η φετινή του νίκη, την 9η νίκη του στη Γερμανία, και την 74η της καριέρας του. Ο Αλσατός τερμάτισε 2 λεπτά μπροστά από τον Jari-Matti Latvala και 2:31 μπροστά από τον Mikko Hirvonen. Ο Loeb πήρε μάλιστα και τους επιπλέον 3 βαθμούς από την Power Stage. Επόμενος αγώνας στις 13 – 16 Σεπτεμβρίου στα δάση της Ουαλίας στην Αγγλία, εκεί όπου ο Loeb μπορεί να κατακτήσει και μαθηματικά τον τίτλο.

[tabs slidertype=”top tabs”] [tabcontainer] [tabtext]Video 1[/tabtext] [tabtext]Video 2[/tabtext] [/tabcontainer] [tabcontent] [tab][/tab] [tab][/tab] [/tabcontent] [/tabs]

[Πηγή: WRC | Photo Copyright: Photo by Massimo Bettiol/Getty Images]

[learn_more caption=”Δελτίο Τύπου”]

Ράλι Γερμανίας (24 – 26/08)

Γαλλικά Panzer

Οι Sébastien Loeb και Daniel Elena βελτίωσαν το ήδη εντυπωσιακό τους ρεκόρ, για τις περισσότερες νίκες στον ίδιο αγώνα, εξασφαλίζοντας την 9η νίκη τους στο Ράλι Γερμανίας. Η 5η συνεχόμενη νίκη για τους 8κις παγκόσμιους πρωταθλητές, σε συνδυασμό με την 3η θέση των Mikko HirvonenJarmo Lehtinen φέρνουν τη Citroën Total World Rally Team ένα βήμα πιο κοντά στην κατάκτηση του 8ου τίτλου κατασκευαστών στην ιστορία της.

Με δεδομένη την εξαιρετική τους ταχύτητα, αλλά και σταθερότητα στις ασφάλτινες διαδρομές, οι Sébastien Loeb και Daniel Elena οδήγησαν το DS3 WRC σε μια ακόμα νίκη. Η κυριαρχία των 8κις παγκοσμίων πρωταθλητών δεν αμφισβητήθηκε σε καμία στιγμή του αγώνα, όντας στην κορυφή από την πρώτη έως και την τελευταία ειδική. Επικρατώντας σε περισσότερες από τις μισές ειδικές του αγώνα (9 από τις συνολικά 15) και με συνολική διαφορά 2 λεπτών από το 2ο πλήρωμα, οι Loeb – Elena πέτυχαν μια εξαιρετικά πειστική νίκη, την 9η τους στον αγώνα της Γερμανίας. Ο τερματισμός των Mikko Hirvonen – Jarmo Lehtinen στην 3η θέση και το 1-2 από τα πληρώματα της Citroën Total World Rally Team στην Power Stage ολοκλήρωσαν με τον καλύτερο τρόπο τον αγώνα για την Γαλλική ομάδα.

«Έκανα για λίγες ημέρες διακοπές ανάμεσα στον αγώνα της Φινλανδίας και σε εκείνον της Γερμανίας και αυτό φαίνεται να μου έκανε πολύ καλό», αστειεύτηκε ο Loeb μετά το τέλος του αγώνα. «Οι τρεις μέρες του αγώνα κύλησαν πολύ καλά, όμως οι συνθήκες δεν ήταν και πολύ εύκολες. Ήμασταν οι ταχύτεροι, αλλά και οι πιο σταθεροί. Μερικοί ανταγωνιστές μας μπορούσαν να μας πιέσουν σε επίπεδο ρυθμού, όμως έπεσαν θύματα των πολλών παγίδων που έκρυβε ο αγώνας. Από τη στιγμή που χτίσαμε τη διαφορά μας το μόνο που χρειαζόταν να κάνουμε ήταν να αποφύγουμε τα λάθη. Αγώνα με τον αγώνα πλησιάζουμε στο στόχο μας που είναι η κατάκτηση του 9ου τίτλου. Με 54 βαθμούς διαφορά και τέσσερις αγώνες να απομένουν, τα πράγματα δείχνουν αρκετά καλά…».

«Πριν τον αγώνα δήλωσα ότι θα ήμουν ευχαριστημένος με μια θέση στο βάθρο. Συνεπώς θα πρέπει να είμαι ικανοποιημένος με την 3η θέση, αν και ήταν ένα περίπλοκο για εμένα αγωνιστικό τριήμερο», σχολίασε ο Mikko Hirvonen. «Αυτός ο αγώνας ήταν πολύ δύσκολος από την αρχής έως το τέλος, με το οδόστρωμα να είναι πολύ ακάθαρτο. Δεν ήταν λοιπόν οι καλύτερες δυνατές συνθήκες, όμως έτσι είναι τα ράλι!».

«Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που τα δύο μας αυτοκίνητα τερμάτισαν στο βάθρο για 5η συνεχόμενη φορά», σχολίασε ο επικεφαλής της Citroën Racing, Yves Matton. «Το πιο σημαντικό είναι ότι αυξήσαμε τη διαφορά μας στη βαθμολογία του πρωταθλήματος και είμαστε στο σωστό δρόμο για την κατάκτηση του, κάτι που ίσως μπορέσουμε να το καταφέρουμε στον επόμενο αγώνα στη Μεγάλη Βρετανία».

Το σύνολο της ομάδας ήταν ιδιαίτερα συγκινημένο από την πρόσφατη απώλεια του Philippe Bugalski, ο οποίος είχε κερδίσει το 2001 το Ράλι Γερμανίας με την Xsara T4. Ο τότε συνοδηγός του και σήμερα υπεύθυνος για τις αναγνωρίσεις και τον καιρό στην Citroën Racing, Jean-Paul Chiaroni, ανέβηκε στο βάθρο για να παραλάβει το κύπελλο των κατασκευαστών για τη νίκη στον αγώνα.

Καλύτερες επιδόσεις : Loeb, 8 – Latvala & Τänak, από 2 – Sordo & Solberg, από 1.

Επόμενος αγώνας του WRC το ράλι Μεγάλης Βρετανίας που θα πραγματοποιηθεί στις 13 – 16 Σεπτεμβρίου.

Ο Latvala επισφράγισε το καλύτερό του αποτέλεσμα στην άσφαλτο με μία δεύτερη θέση για τη Ford στη Γερμανία

Οι οδηγοί της Ford World Rally Team Jari-Matti Latvala & Miikka Anttila σημείωσαν το καλύτερο αποτέλεσμα της καριέρας τους στην άσφαλτο τερματίζοντας στη δεύτερη θέση στο Ράλι Γερμανίας. Οδηγώντας ένα Ford Fiesta RS World Rally Car, οι Φιλανδοί ξεπέρασαν τις προκλήσεις και πέτυχαν τον καλύτερο τερματισμό τους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι μετά τη νίκη τους στη Σουηδία το Φεβρουάριο.

Οι συνάδερφοί τους Petter Solberg & Chris Patterson τερμάτισαν 11οι με ένα ακόμα  Fiesta RS WRC. Ήταν δεύτεροι μέχρι που εγκατέλειψαν το πρωί του Σαββάτου μετά από πρόσκρουση σε βράχο που κατέστρεψε την ανάρτηση του αυτοκινήτου. Ξεκίνησαν εκ νέου την Κυριακή με χρονικές ποινές και τερμάτισαν σε βαθμολογούμενη θέση για το πρωτάθλημα των κατασκευαστών.

Ο ένατος γύρος που έγινε με βάση το Trier στη Νοτιοδυτική Γερμανία ήταν ο πρώτος, γνήσιος ασφάλτινος αγώνας της σεζόν και τα χαρακτηριστικά των ειδικών διαδρομών μεταβάλλονταν συνεχώς. Οι οδηγοί κάλυψαν 1113.59χλμ. σε 15 ειδικές διαδρομές κατά τη διάρκεια του τριήμερου αγώνα ενώ ο απρόβλεπτος καιρός έπαιξε καθοριστικό ρόλο. Οι υψηλές θερμοκρασίες του πρώτου σκέλους έδωσαν τη θέση τους σε ψυχρότερες και βροχερές συνθήκες που αύξησαν την πρόκληση για δύο λόγους: οι οδηγοί έπρεπε αφενός να αντιμετωπίσουν την ολισθηρότητα των δρόμων, αφετέρου το δίλημμα επιλογής της σκληρής ή μαλακής γόμας Michelin λόγω συνεχών μεταβολών.

Ο Latvala απογοητεύτηκε από το μαλακό σετάρισμα το πρωί της Παρασκευής, αλλά αφού άλλαξε σε σκληρότερο, κέρδισε σε δύο ειδικές διαδρομές και ολοκλήρωσε το σκέλος στην τρίτη θέση. Η απροσδόκητη βροχή εξέπληξε τους πρώτους οδηγούς με το που ξεκίνησε το δεύτερο σκέλος και ο Latvala έχασε 30sec μπλοκάροντας τους τροχούς του σε μία στροφή και βγαίνοντας από το δρόμο.

Έπεσε στην πέμπτη θέση, αλλά ανέκαμψε αμέσως στη δεύτερη μετά από μία εξαιρετική επίδοση στη ειδική Panzerplatte στο Baumholder. Έχοντας μεγάλη διαφορά από τον πρώτο και ένα άνετο πλεονέκτημα από τους ‘διώκτες’ του, ο Latvala απέφυγε να ρισκάρει και ολοκλήρωσε χαλαρά το τελευταίο σκέλος των τριών ειδικών διαδρομών απόστασης 65,89 χλμ. για να τερματίσει δεύτερος.

Στον πρώτο του παραδοσιακό ασφάλτινο αγώνα με Fiesta RS WRC, ο 37-χρονος Solberg βρήκε αμέσως δυνατό ρυθμό. Ολοκλήρωσε το πρώτο σκέλος στη δεύτερη θέση, αλλά οι ελπίδες του Νορβηγού για ένα καλό αποτέλεσμα διαψεύστηκαν το Σάββατο το πρωί μετά από πρόσκρουση σε βράχο λόγω αστοχίας σε στενή αριστερή στροφή. Αν και προσπάθησε να συνεχίσει, η ζημιά δεν του επέτρεψε να ολοκληρώσει την ειδική. Ξεκίνησε πάλι την Κυριακή σύμφωνα με τους κανονισμούς Rally 2 και κέρδισε τη δεύτερη ειδική αλλά δεν μπορούσε να κρύψει την απογοήτευση του.

Ο Διευθυντής της Ford World Rally Team, Malcolm Wilson δήλωσε ότι το αποτέλεσμα ήταν ισχυρό ‘τονωτικό αυτοπεποίθησης’. «Απογοητευτήκαμε από τις επιδόσεις μας στον τελευταίο γύρο στη Φινλανδία, επομένως είναι εξαιρετικά ευχάριστο το γεγονός ότι ήμασταν ανταγωνιστικοί σε ένα ασφάλτινο ράλι που δεν είναι το αγαπημένο μας είδος. Στεναχωρήθηκα με τον Petter αλλά κρίνοντας από το ρυθμό και των δύο οδηγών αισιοδοξώ για ένα καλό μέλλον στην άσφαλτο» δήλωσε.

Ο senior manager της Ford Racing, Gerard Quinn δήλωσε:  «Οι οδηγοί μας αναγνωρίζουν την πρόκληση της ασφάλτου, επομένως ξέραμε ότι αυτό το Σαββατοκύριακο θα ήταν δύσκολο. Από την αρχή στόχος μας ήταν μία θέση στο βάθρο και το πετύχαμε. Δηλώνω ικανοποιημένος από τις επιδόσεις και των δύο οδηγών αν και είμαι εμφανώς απογοητευμένος για τον Petter. Αν λάβουμε υπόψη ότι ήταν το δεύτερο ασφάλτινο ράλι μετά τον πρώτο γύρο, είμαι ευχαριστημένος με ένα βάθρο».

Οι Mads Østberg / Jonas Andersson τερμάτισαν στην τέταρτη θέση με ένα Fiesta RS WRC για λογαριασμό της Adapta World Rally Team. Οι Elfyn Evans / Phil Pugh πήραν την τρίτη συνεχόμενη νίκη τους στην κατηγορία WRC Academy με την υποστήριξη της Ford Racing και αύξησαν τη διαφορά τους στην κορυφή της κατάταξης στους 35 βαθμούς, ενώ απομένουν μόλις δύο γύροι.

Επόμενος γύρος

Το πρωτάθλημα επιστρέφει στο χώμα τον επόμενο μήνα με το Ράλι Ουαλίας το οποίο φέτος  σπάει την παράδοσή του σαν τελευταίος γύρος του WRC. Ο αγώνας με βάση το Cardiff θα πραγματοποιηθεί 13 – 16 Σεπτεμβρίου.

Γενική κατάταξη

1. S Loeb/D Elena FRA Citroen DS3 3: 41. 52.4

2. J-M Latvala/M Anttila FIN Ford Fiesta RS 3: 43. 52.5

3. M Hirvonen/J Lehtinen FIN Citroen DS3 3: 44. 23.8

4. M Østberg/J Andersson NOR Ford Fiesta RS 3: 45. 16.8

5. C Atkinson/S Prévot AUS Mini John Cooper 3: 51. 02.8

6. S Ogier/J Ingrassia FRA Skoda Fabia S2000 3: 51. 43.2

7. A Mikkelsen/O Floene NOR Skoda Fabia S2000 3: 54. 15.1

8. N Al Attiyah/G Bernacchini QAT Citroen DS3 3: 54. 42.8

9. D Sordo/C Del Barrio ESP Mini John Cooper 3: 56. 09.7

10 M Arzeno/R Jamoul FRA Peugeot 207 S2000 3: 57. 12.1

Πρωτάθλημα οδηγών

1. S Loeb 199 βαθμοί

2. M Hirvonen 145 βαθμοί

3.  P Solberg 104 βαθμοί  

4. M Østberg 102 βαθμοί

5. J-M Latvala 87 βαθμοί

6. E Novikov 55 βαθμοί

Πρωτάθλημα κατασκευαστών

1. Citroen Total WRT 320 βαθμοί

2. Ford WRT 197 βαθμοί

3. M-Sport Ford WRT  115 βαθμοί

4. Qatar WRT 59 βαθμοί

5. Citroen Junior WRT 54 βαθμοί

6. Adapta WRT 49 βαθμοί

[/learn_more]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Να τι συμβαίνει σε έναν κινητήρα εάν του βάλεις πολύ παραπάνω λάδι

Όλοι οι κινητήρες εσωτερικής καύσης απαιτούν λάδι για να λειτουργούν, αλλά τι γίνεται εάν βάλεις παραπάνω λάδι από αυτό που ορίζει ο κατασκευαστής; Μερικά...