Νέα επεισόδια του Top Gear θα δούμε από το 2013, αλλά οι Clarkson, May και Hammond, γύρισαν ένα ειδικό επεισόδιο το οποίο ενδεχομένως να το δούμε τον Οκτώβριο, τότε που θα βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες η νέα ταινία του James Bond.

Το επεισόδιο είναι του τύπου των επεισοδίων του Top Gear που βάζουν κόντρα μεταξύ οχημάτων από μια χώρα σε μια άλλη. Σε αυτό θα υπάρχει η λευκή Lotus Esprit που βλέπεις στις φωτογραφίες. Δεν πρόκειται για μια οποιαδήποτε Esprit, αλλά είναι μια από τις δύο που συμμετείχαν στα γυρίσματα της ταινίας του James Bond, “Ο Κατάσκοπος που με αγάπησε” η οποία γινόταν και υποβρύχιο.

Το αυτοκίνητο πουλήθηκε σε έναν Αγγλο-Κύπριο, πριν μερικά χρόνια μέσω δημοπρασίας έναντι £9.500 (€12.000), ο οποίος την ανακατασκεύασε γιατί είχε προβλήματα, δίνοντας £30.000 (€37.800). Οι υπεύθυνοι του Top Gear βρήκαν τον Αγγλο-Κύπριο και του ζήτησαν το αυτοκίνητο, με τον Hammond να είναι αυτός οδήγησε το αυτοκίνητο του κατά τη διάρκεια του επεισοδίου. Το Top Gear ασφάλισε το αυτοκίνητο κατά την διάρκεια των γυρισμάτων έναντι 5.000.000 ευρώ.

Thanks for the tip, JohnnyXP64