Χθες κυκλοφόρησε η είδηση ότι ίσως το υπουργείο Οικονομικών θα θεσπίσει φόρο ακινησίας στα αυτοκίνητα που έχουν καταθέσει πινακίδες και βρίσκονται σε ακινησία. Σήμερα το υπουργείο Οικονομικών, εξέδωσε ανακοίνωση που διαψεύδει κατηγορηματικά τις φήμες αυτές.

[quote]Από το υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνεται ότι τα δημοσιεύματα περί επιβολής τέλους ακινησίας στα ΙΧ οχήματα που έχουν καταθέσει πινακίδες και βρίσκονται σε ακινησία, είναι εντελώς ανυπόστατα.[/quote]

Αυτό δήλωσε το υπουργείο, με τον Γιάννη Μιχελάκη, βουλευτή Επικρατείας της ΝΔ, σε ερώτησή του προς τους αρμόδιους υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης, να ζητά να τοποθετηθούν επί του θέματος ξεκαθαρίζοντας τι σκοπεύουν να πράξουν ώστε να αποτραπεί ο κίνδυνος της επιβολής του απαράδεκτου ειδικού τέλους.

Ο κ.Μιχελάκης, τόνισε ότι η κυβέρνηση “οφείλει να αποτρέψει μια οφθαλμοφανή κοινωνική αδικία, αφού το σχεδιαζόμενο ‘τέλος ακινησίας οχημάτων’ θα λειτουργήσει ως ένα ακόμα ‘χαράτσι’, επιβαρύνοντας αποκλειστικά και μόνο τα ασθενέστερα ελληνικά νοικοκυριά“.

Μάλιστα συστήνει στο υπουργείο Οικονομικών “να αναζητήσει κάποιον άλλο τρόπο κάλυψης της ανωτέρω υστέρησης δημοσίων εσόδων, γιατί είναι προφανέστατο αλλά και αυτονόητο, ότι όταν ένας πολίτης φθάνει στο σημείο να καταθέσει τις πινακίδες κυκλοφορίας του οχήματός του, αυτό αποτελεί αδιάψευστη απόδειξη ότι βρίσκεται σε πλήρη και αντικειμενική οικονομική αδυναμία“.

[Πηγή: Υπουργείο Οικονομικών, ΑΜΠΕ| Thanks for the tip, Μιχάλη]