Στις 31 Αυγούστου, το πρώτο νέο CR-V βγήκε από το εργοστάσιο της Honda στο Swindow της Αγγλίας. Η Ιαπωνική εταιρία ανακοίνωσε ότι έχει επενδύσει £267 εκατ. (€333 εκατ) στο εργοστάσιο της στην Αγγλία ώστε να μπορεί να κατασκευάζει εκεί τόσο το νέο CR-V όσο και τον νέο 1.600αρη diesel κινητήρα με τα 120 άλογα του Civic.

Ο παραπάνω κινητήρας θα τοποθετηθεί και στις προσθιοκίνητες εκδόσεις του CR-V ενώ όσοι επιθυμούν τετρακίνητες εκδόσεις πρέπει να επιλέξουν ανάμεσα στον 2,0-λιτρο i-VTEC βενζινοκινητήρα και στον 2,2-λίτρων κινητήρα πετρελαίου. Αναλυτικότερες λεπτομέρειες για το νέο CR-V μπορείς να διαβάσεις εδώ.

[tabs slidertype=”top tabs”] [tabcontainer] [tabtext]Video 1[/tabtext] [tabtext]Video 2[/tabtext] [tabtext]Video 3[/tabtext] [tabtext]Video 4[/tabtext] [/tabcontainer] [tabcontent] [tab][/tab] [tab][/tab] [tab][/tab] [tab][/tab] [/tabcontent] [/tabs]

[Πηγή: Honda]

[learn_more caption=”Δελτίο Τύπου”]

Επενδυτικό πρόγραμμα £267 εκατομμυρίων από τη Honda στο εργοστάσιο της Αγγλίας στο Swindon

Η μεγαλύτερη επένδυση της Honda στα 10 τελευταία χρόνια

Διπλασιασμός της παραγωγής το 2012

Νέα μοντέλα και κινητήρες

Με αφορμή την έναρξη της παραγωγής του νέου CRV η Honda ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει επενδυτικό πρόγραμμα ύψους £267 εκατομμυρίων στο εργοστάσιο της στο Swindon της Μ. Βρετανίας Αγγλίας με την είσοδο νέων μοντέλων και κινητήρων τα προσεχή χρόνια.

Μέχρι το τέλος του χρόνου η παραγωγή του εργοστασίου θα αγγίξει τις 183,000 μονάδες, νούμερο διπλάσιο συγκριτικά με αυτό του 2011, ενώ ο στόχος της εταιρείας είναι να αυξήσει την ετήσια παραγωγή αυτοκινήτων στις 250,000 μονάδες ετησίως τα επόμενα 3 χρόνια. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την πρόσληψη 500 νέων υπαλλήλων και στελεχών, οι οποίοι εκπαιδεύονται το τελευταίο διάστημα στο εργοστάσιο του Swindon, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των εργαζομένων στις 3,500 άτομα.

Με το νέο επενδυτικό αυτό πρόγραμμα, που είναι το μεγαλύτερο των τελευταίων δέκα ετών από την εταιρεία στο εργοστάσιο της Μ. Βρετανίας, η Honda θα υποστηρίξει την προώθηση του:

  • νέου Civic
  • νέου CR-V
  • νέου κινητήρα 1.6 lt. diesel για το Honda Civic

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του εργοστασίου Dave Hodgetts με την ανακοίνωση της επένδυσης δήλωσε: ”το νέο επενδυτικό πρόγραμμα υποστηρίζει τη δέσμευση της Honda για παραγωγή αυτοκινήτων και κινητήρων στη Μεγάλη Βρετανία αλλά και για το εργατικό δυναμικό της χώρας. Επίσης υποστηρίζει τη σπουδαιότητα που έχει το εργοστάσιο αυτό για τις παραγωγικές διαδικασίες της εταιρείας σε όλη την Ευρώπη για περισσότερα από 20 χρόνια.”

Η Honda of the UK Manufacturing Ltd (HUM) είναι μία ολοκληρωμένη κάθετη παραγωγική μονάδα συνολικής επένδυσης £2 δισεκατομμύρια με τμήματα συγκόλλησης, βαφής, συναρμολόγησης κινητήρων και πλαισίων σε ένα ενιαίο χώρο στο Swindon, Wiltshire, με συνολική έκταση 370 acre ή 1.5 εκατομμύρια m2.

[/learn_more]