Για ακόμη μια φορά, οι spy φωτογράφοι, φωτογράφισαν ένα μουλάρι της νέας X5 με λιγότερο καμουφλάζ ενώ για πρώτη φορά βλέπουμε και φωτογραφίες από το εσωτερικό του. Από τις φωτογραφίες βλέπουμε ότι το νέο μεγάλο SUV της BMW, διαθέτει νέα γρίλια, νέα φωτιστικά σώματα, διπλές απολήξεις των εξατμίσεων ενώ είναι μεγαλύτερο και φαρδύτερο από τη τωρινή γενιά. Στο εσωτερικό βλέπουμε ότι υπάρχουν δερμάτινες επενδύσεις, ξύλινα διακοσμητικά με μεταλλικές λεπτομέρειες, ένα τριάκτινο τιμόνι και μια μεγάλη οθόνη του συστήματος iDrive.

Θα παρουσιαστεί μέσα στο 2013 με τις πωλήσεις να ξεκινούν από τις αρχές του 2014. Η νέα BMW X5 θα είναι κατά 150 κιλά λιγότερα από την τωρινή γενιά καταναλώνοντας έτσι λιγότερο καύσιμο. Θα κατασκευαστεί πάνω στη νέα πλατφόρμα “X for All” με το συνολικό του βάρους να μην ξεπερνά τα 1.815 κιλά, σε σχέση με τα 2.125 της τωρινής  X5 xDrive30i.

Σε ότι αφορά τους κινητήρες του. Κάτω από το καπό, εκτός από τους εξακύλινδρους και οκτακύλινδρους κινητήρες, οι οποίοι θα βελτιωθούν καταναλώνοντας λιγότερο καύσιμο και εκπέμποντας λιγότερο CO2, θα προστεθούν και 2 τετρακύλινδροι κινητήρες, ένας βενζίνης και ένας 2.0-λιτροςπετρελαίου απόδοσης 245 ίππων και 349 Nm ροπής.

Αργότερα θα τοποθετηθεί και ένας υβριδικός κινητήρας όπου λογικά θα είναι ο ίδιος που φορά η BMW ActiveHybrid 5 που συνδυάζει τον 6-κύλινδρο 3.0-λιτρο TwinPower Turbo βενζινοκινητήρα απόδοσης 306 ίππων με 400 Nm ροπής και έναν ηλεκτροκινητήρα 40 kW (55 ίππων) με 210 Nm ροπής, οι οποίοι συνδυάζονται με το 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο. Οι φήμες επίσης θέλουν να τοποθετείται και ένα μικρότερο υβριδικό σύστημα το οποίο θα φορά έναν 2.0-λιτρο τετρακύλινδρο πετρελαιοκινητήρα και έναν ηλεκτροκινητήρα 15 kW (20 ίππων), αποδίδοντας συνολικά 224 άλογα. Η κορυφαία έκδοση X5 M θα φορά τον twin-turbo V8 4.4-λίτρων απόδοσης 573 ίππων.

[Πηγή: AMS]