Μια ομάδα μηχανικών φοιτητών του πανεπιστημίου San Jose έχουνε ετοιμάσει μια μοτοσυκλέτα η οποία διαθέτει σφαιρικούς τροχούς. Οι σφαίρες είναι τοποθετημένες μέσα σε ένα ατσάλινο χωροδικτύωμα και ελέγχονται μέσω τριών ηλεκτροκινητήρων, οι οποίοι, μέσω ενός έξυπνου αλγορίθμου κρατούν την μηχανή όρθια. Το αποτέλεσμα είναι να δημιουργηθεί ένα όχημα με μηδενική ακτίνα στροφής, με τον καθένα να μπορεί να την οδηγήσει, ανεξάρτητα από το επίπεδο δεξιοτήτων του ή αν έχει κάποια σωματική αναπηρία.

Οι φοιτητές δηλώνουν ότι σκοπός του ήταν απλά να αποδείξουν ότι μπορεί να υλοποιηθεί μια τέτοια ιδέα, και δεν έχουν κατά νου την εμπορική της εκμετάλλευση. Οι ίδιοι δηλώνουν ότι τα θετικά της ιδέας τους είναι με την βοήθεια ενός υπολογιστή, μπορούν να αποφευχθούν τα ατυχήματα, ενώ χρειάζεται και λιγότερος χώρος στάθμευσης, αφού η μηχανή μπορεί να παρκάρει παράλληλα. Η χρήση των τροχών αυτών δεν περιορίζεται μόνο στις μοτοσυκλέτες αλλά και σε άλλους τομείς της αυτοκινητοβιομηχανίας, όπως η χρήση σε περονοφόρα οχήματα.

Η ομάδα συνεχίζει τις δοκιμές εξέλιξης και ανάπτυξης της μηχανής τους, η οποία γνωρίζουν ότι διαθέτει αρκετά μειονεκτήματα. Μπορείς να δεις την δουλειά τους τόσο στο κανάλι στους στο YouTube όσο και στη σελίδα τους στο Facebook.

[Πηγή: Spherical Drive Systems]