Έκθεση Παρισιού 2012: Kia Pro_Cee’d 2013

Σχετικά άρθρα

Η Kia στο Παρίσι παρουσίασε το Pro_Cee’d, τη τρίπορτη έκδοσης του νέου Cee’d, το οποίο θα πωλείται από την άνοιξη του 2013. Το τρίθυρο μοντέλο συμπληρώνει την γκάμα του νέου Cee’d (πεντάπορτο hatchback και Sportwagon) και σε σχέση με την πεντάπορτη έκδοση, βλέπουμε ότι διαθέτει επιθετική σχεδίαση με κεκλιμένη γραμμή οροφής, έντονα φτερά, χαμηλότερη σπορ ανάρτηση, νέους προφυλακτήρες, διαφορετικά φωτιστικά σώματα, και νέους προβολείς ομίχλης με χρωμιομένες λεπτομέρειες. Επίσης διαθέτει το σύστημα Flex Steer το οποίο θα έχει τρεις λειτουργίες (Comfort, Normal και Sport).

Το συνολικό μήκος (4.310 χιλιοστά), το πλάτος (1.780 mm) και το μεταξόνιο (2.650 mm) είναι επίσης ίδια με του πεντάθυρου, ενώ η γραμμή οροφής έχει χαμηλώσει κατά 40 mm, η μεσαία κολόνα κινείται προς τα πίσω κατά 220 mm, τα πλαϊνά πάνελ πίσω από τη μεσαία κολόνα είναι νέα, όπως και τα πλευρικά παράθυρα, η πίσω κολόνα, η πίσω πόρτα, τα πίσω φωτιστικά σώματα και ο πίσω προφυλακτήρας.

Στο εσωτερικό οι αλλαγές είναι περιορισμένες και εντοπίζονται στον νέο χρωματισμό των επενδύσεων και των καθισμάτων. Στον πρόσθετο εξοπλισμό βλέπουμε ότι διαθέτει μια μεγάλη γυάλινη πανοραμική οροφή.

Από μηχανικής πλευράς θα φορά τους κινητήρες της πεντάπορτης έκδοσης καθώς και τον νέο 1.200αρη T-GDI turbo κινητήρα βενζίνης απόδοσης μεταξύ 120 και 130 ίππων. Θα υπάρχει γρήγορη Turbo έκδοση η οποία θα φορά τον 1.600αρη turbo κινητήρα του Veloster Turbo, ο οποίος θα αποδίδει κοντά στα 200 άλογα. Θα πατά πάνω σε 18άρες ζάντες αλουμινίου και θα φορά σπορ, χαμηλότερη ανάρτηση.

Η γρήγορη έκδοση θα παρουσιαστεί μέσα στο 2013 και θα τεθεί απέναντι από τα υπόλοιπα hothatch της κατηγορίας του όπως το VW Golf GTI, Opel Astra OPC, Leon Cupra, Ford Focus ST κτλ. Οι πωλήσεις του νέου Kia Pro_Cee’d θα ξεκινήσουν μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2013 με την κατασκευή του να γίνεται στην Σλοβακία.

[Πηγή: Kia | Live Photos: Autoblog.nl]

[learn_more caption=”Δελτίο Τύπου”]

WORLD PREMIERE FOR NEW KIA pro_cee’d AT PARIS MOTOR SHOW

Kia will reveal the third instalment of its second-generation cee’d family, the all-new pro_cee’d three-door hatchback, at the Paris Motor Show on 27 September. The car is expected to go on-sale in the UK in spring 2013.

The sophisticated new pro_cee’d features all the improvements made to the cee’d five-door and cee’d Sportswagon, while dramatically progressing the enhanced sporty appearance that made its predecessor so popular.

“This car embodies emotion and energy through and through,” explains Peter Schreyer, Kia’s Chief Design Officer. “You know from a single glance that this is a car you want to drive, not just own. Kia is on a distinctive design adventure and the all new pro-cee’d spearheads this forward looking journey.”

[/learn_more]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Kia Tasman: Το όνομα του πρώτου pickup της εταιρίας

Η Kia ανακοίνωσε σήμερα το όνομα του πολυαναμενόμενου pickup της που ετοιμάζει, το οποίο θα είναι Tasman. Αυτό είναι εμπνευσμένο από την ομορφιά και...

Η Kia ανανεώνει το K9

Την ανανεωμένη έκδοση του K9 παρουσίασε σήμερα η Kia, με το μεγάλο κορεατικό σεντάν να αποκτά νέα γρίλια και νέες ζάντες 19", με το...

Η Kia ανακαλεί 427.407 Telluride

427.407 Telluride παραγωγής μεταξύ 9 Ιανουαρίου 2019 και 19 Οκτωβρίου 2023 ανακαλεί η Kia στις ΗΠΑ επειδή η ακατάλληλη συναρμολόγηση του ενδιάμεσου άξονα και...