Εννιά πράγματα που ίσως δεν ξέρεις για την Alfa Romeo

Σχετικά άρθρα

Alfa Romeo, μια φίρμα που αγαπήθηκε όσο λίγες, έχοντας το δικό της φανατικό κοινό. Είσαι από αυτούς που πιστεύεις ότι γνωρίζεις τα πάντα γι’αυτή; Θέλεις να διαβάσεις 9 πράγματα για την AR που ίσως δεν τα έχεις ξαναδιαβάσει;

Όταν η Callaway παρουσίασε την TwinTurbo Alfa GTV-6, κίνησε το ενδιαφέρον της Chevrolet, και αυτή παρουσίασε την θρυλική Callaway Sledgehammer.

Η Alfa Romeo Arna κατασκευάστηκε σε συνεργασία με την Nissan. Το μόνο καλό πάνω της ήταν ο κινητήρας της Alfa Romeo, όλο το υπόλοιπο αυτοκίνητο, άφησε τις χειρότερες εντυπώσεις.

Το Alfa BAT 7 Concept παρουσιάστηκε πίσω το 1954 και είχε τον εκπληκτικό αεροδυναμικό συντελεστή μόλις 0,19 Cd.

Το ρολόι Alfa Contagiri είναι ίσως το καλύτερο ρολόι για κάποιον Αλφίστι. Κοστίζει κοντά στις 16.000 ευρώ.

H Alfa Romeo SZ ήταν διαθέσιμη αποκλειστικά σε κόκκινο χρώμα. Η μοναδική μαύρη που κυκλοφορεί, είναι του Andreas Zagato, του ιδιοκτήτη της Zagato.

H Alfa Romeo 164 ProCar κατασκευάστηκε το 1988 και είχε τελική ταχύτητα 346 χλμ/ώρα. Φορούσε έναν V10 κινητήρα απόδοσης 600 ίππων ο οποίος προοριζόταν για μια σειρά αγώνων που θα λειτουργούσε υποστηρικτικά στη Formula 1, αλλά τελικά, ποτέ δεν έγινε πραγματικότητα.

Ο ελβετικός βελτιωτικός οίκος Sbarro κατασκεύασε την wagon έκδοση της Alfa Romeo 155.

H Alfa Romeo 164, ονομάστηκε 168 στο Hong Kong, στη Μαλαισία και στην Ινδονησία, επειδή στα κινέζικα, το νούμερο 164 ακούγεται σαν “τον δρόμο του θανάτου”.

 

Το λογότυπο της Alfa Romeo, απεικονίζει κάποιον άνθρωπο να τρώγεται από ένα μεγάλο φίδι, δίπλα από έναν κόκκινο σταυρό.

[Πηγή: Fastcar | Thanks for the tip, Γιάννη]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Alfa Romeo ανακαλεί 2.571 Tonale

Σε μια ακόμη ανάκληση της Tonale προχωρά η Alfa Romeo παγκοσμίως και αυτή τη φορά επηρεάζονται 2.571 αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν μεταξύ 2022 και 2024. Ο...

Επίσημο: Η Alfa Romeo μετονομάζει τη Milano

Μόλις πέντε ημέρες μετά τα επίσημα αποκαλυπτήρια της Milano και τον ντόρο που έγινε, η Alfa Romeo αναγκάστηκε να μετονομάσει το νέο της μικρό...