FIA: Νόμιμη η εμπρός πτέρυγα της Red Bull

Σχετικά άρθρα

Αντιδράσεις προκάλεσαι το video που έδειχνε το ρύγχος της RB8 του Sebastian Vettel δεν έχει τη σκληρότητα που θα έπρεπε, και κανένας δεν μπορούσε να πει με βεβαιότητα αν υπάρχει κάτι ύποπτο στο αυστριακό μονοθέσιο. Τώρα, σύμφωνα με την Gazzetta dello Sport, η FIA έχει δηλώσει ότι όλα είναι νόμιμα στο μονοθέσιο που σχεδιάζει κατά κύριο λόγο ο Adrian Newey.

Σύμφωνα με τη FIA, όλα είναι εντάξει. Η πληροφόριση έρχεται από το Παρίσι, και λέει ότι τα εν λόγω μέρη δεν υπόκεινται σε δοκιμές που ορίζουν ποσο άκαμπτα θα είναι διάφορα μέρη του μονοθεσίου. Η FIA έχει γνωστοποιήσει ότι η μαλακή μύτη απαιτείται από τους κανονισμούς, ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος σε περίπτωση πλάγιας σύγκρουσης μ’ ένα άλλο μονοθέσιο.

Επιπλέον, οι ομάδες παραδέχονται ότι το ρύγχος είναι πάντα λίγο πιο μαλακό από την υπόλοιπη πτέρυγα, οπότε είναι φυσιολογικό να υπάρχει μεγαλύτερη ευκαμψία στο ρύγχος.

[Πηγή: Gazzetta dello Sport | Photo Copyright: Paul Gilham/Getty Images/Red Bull Racing]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...