Μην ρωτάς το πώς βρεθήκαμε έξω από το εργοστάσιο της Lamborghini στη Sant’Agata της Ιταλίας, αλλά ήμασταν πολύ τυχεροί αφού είδαμε εκείνη την ώρα να βγαίνει μέσα από το εργοστάσιο για τελευταίες δοκιμές μια πράσινη Aventador Roadster, ενώ από αυτό βγήκε και μια Gallardo Facelift MY2013 που είδαμε στη Γενεύη.

H Lamborghini θα την παρουσιάσει σε μια ειδική εκδήλωση στους VIP πελάτες της στις 12 Νοεμβρίου στο Μαϊάμι, προτού κάνει παγκόσμιο ντεμπούτο στις 28 Νοεμβρίου, στα εγκαίνια της έκθεσης του Los Angeles.

Η ανοικτή Aventador θα διαθέτει μια αφαιρούμενη, δύο τμημάτων, οροφή κατασκευασμένη από carbon. Η επιλογή αυτή δεν είναι τυχαία, αφού η Lamborghini δεν χρειάζεται να αλλάξει το πίσω τμήμα της κλειστής Aventador, και έτσι κέρδισε χρόνο, αλλά και κόστος ανάπτυξης και παραγωγής. Το αν θα μπορείς την οροφή να την κουβαλάς μαζί σου στο αυτοκίνητο ή να την αφήνεις σπίτι, είναι κάτι που ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί.

Μηχανικά η ανοικτή Aventador θα φορά τον ίδιο V12 κινητήρα που θα αποδίδει 700 άλογα με 690 Nm ροπής. Η κίνηση θα μεταφέρεται σε όλους τους τροχούς μέσω του 7-ταχυτου αυτόματου κιβωτίου ISR. Το βάρος της ίσως αυξηθεί λόγο του μηχανισμού της οροφής ενώ θα έχει μέση κατανάλωση 18 λίτρα/100 χλμ. Τα 0-100 χλμ/ώρα θα τα κάνει σε 2.9 δευτ. με τελική ταχύτητα 350 χλμ/ώρα.