Άλλη μια χαμένη χρονιά για τη McLaren η φετινή, με τα προβλήματα αξιοπιστίας να ταλανίζουν για πολλούς αγώνες τη βρετανική ομάδα, με αποτέλεσμα να έχει χάσει καθοριστικές νίκες, αλλά και πολλούς βαθμούς, κυρίως από τα προβλήματα του Lewis Hamilton, όπως και το τελευταίο στο Grand Prix τού Abu Dhabi, με τον Βρετανό να εγκαταλείπει από πρόβλημα στην αντλία καυσίμου, κι ενώ ήταν με άνεση στην πρώτη θέση τού αγώνα.

Ο Jonathan Neale, όμως, Διευθύνων Σύμβουλος της McLaren Racing, υποστηρίζει πως τα προβλήματα αξιοπιστίας δεν έχουν επηρεάσει την προετοιμασία της ομάδας για τον αγώνα του Austin.

Η εγκατάλειψη στο Abu Dhabi ήταν πολύ οδυνηρή, αλλά έχουμε κάνει 1500 χιλιόμετρα με το ίδιο αυτοκίνητο, στις δοκιμές νέων οδηγών, την περασμένη εβδομάδα. Προφανώς, είμαστε εκτός στο πρωτάθλημα κατασκευαστών, αλλά εξακολουθούμε να έχουμε αναβαθμίσεις γι’ αυτή την πίστα, και δεν έχουμε κάποια συντηρητική προσέγγιση. Ελπίζουμε και θέλουμε να είμαι ανταγωνιστικοί και να κερδίσουμε τον αγώνα.

Όπως συμβαίνει με κάθε νέα πίστα, οι ομάδες δεν έχουν δεδομένα, οπότε οι δοκιμές τις Παρασκευής θα είναι πολύ σημαντικές, και θα πρέπει να κάνουν όσο το δυνατόν περισσότερους γύρους, ώστε να μπορέσουν να ρυθμίσουν τα μονοθέσιά τους όσο το δυνατόν καλύτερα.

Νομίζω ότι θα είναι ενδιαφέρον για τους οδηγούς το να πρέπει να μάθουν την πίστα την Παρασκευή, και για τις ομάδες να ισορροπήσουν τον χρόνο για να εφαρμόσουμε αυτά που θέλουμε. Το επιπλέον set ελαστικών της Παρασκευής θα πρέπει να μας βοηθήσει. Πάντα, είναι υπέροχο να πηγαίνουμε σε μια νέα πίστα, και αυτή εδώ μοιάζει να έχει μελετηθεί πολύ καλά.

Φυσικά, δεν έχω πάει εκεί, αλλά έχω δει προσομοιώσεις, και, σίγουρα, οι υψωμετρικές διαφορές και μερικές στροφές με τυφλή κορυφή θα κάνουν τον αγώνα συναρπαστικό. Περιμένω να δω τα συνήθη μονοθέσια στο εμπρός μέρος, αλλά ελπίζω ότι αυτή θα είναι μία πίστα για τη McLaren.


[Πηγή: Formula 1 | Photo Copyright: HOCH ZWEI/Vodafone McLaren Mercedes]