Η HyundaiKia τελικά εκτός από τις αποζημιώσεις που θα πρέπει να δώσουν λόγω των ψεύτικων ετικετών κατανάλωσης φαίνεται ότι θα χάσουν και από πωλήσεις στην Αμερική, δίνοντας έτσι χώρο στις Ιαπωνικές εταιρίες, όπως η Toyota και η Honda με την τελευταία να παρουσιάζει το νέο Civic στην έκθεση του Los Angeles.

Οι Ιαπωνικές εταιρίες προετοιμάζονται να αυξήσουν τη παραγωγής τους στην Αμερική, μιας και το ισχυρό γιεν κάνει ασύμφορη την εισαγωγή τους από την Ιαπωνία. Η Toyota ανακοίνωσε ότι αυξάνει τη παραγωγή της Βορείου Αμερικής κατά 50.000 αυτοκίνητα. Η Mitsubishi μπορεί να ανακοίνωσε ότι σταματά τη παραγωγή τεσσάρων μοντέλων της στο εργοστάσιο της στο Ιλινόις αλλά μέσα στο 2013 θα αυξήσει τη παραγωγή του Outlander Sports (ASX στην Ευρώπη) από 50.000 σε 70.000 μονάδες.

Η Nissan θα ανοίξει νέο εργοστάσιο στην Αμερική στα τέλη του 2013 στη πόλη Aguascalientes του Μεξικό με δυναμικότητα παραγωγής 175.000 μονάδων ενώ η Honda θα κατασκευάσει και αυτή νέο εργοστάσιο στη πόλη Celaya του Μεξικό το οποίο θα είναι έτοιμο την άνοιξη του 2014 με δυναμικότητα 200.000 μονάδων,

Bonus! Δες και ένα video του Veloster το οποίο συμμετέχει στο νέο Asphalt 7: Heat.

http://www.youtube.com/watch?v=AHbD1N9AuE4&feature=player_embedded

[Πηγή: AdWeek, YouTube, Bloomberg, Autonews]