To A3 Sedan διαθέσιμο και σε S έκδοση, αργότερα και σε RS

Σχετικά άρθρα

Η Audi τον ερχόμενο Μάρτιο στην έκθεση της Γενεύης θα παρουσιάσει την sedan έκδοση του νέου A3, δύο χρόνια μετά από την παρουσίαση του Audi A3 sedan Concept, ενώ έναν μήνα μετά θα παρουσιαστεί και η γρήγορη S3 Sedan έκδοση, στην έκθεση της Σανγκάη. Το αυτοκίνητο θα τοποθετηθεί απέναντι από την Mercedes CLA και τη BMW 1-Series Sedan και θα έχει μικρότερες διαστάσεις από το Α4, έχοντας μήκος κοντά στα 4,7 μέτρα με τον χώρο αποσκευών να φτάνει τα 410 λίτρα.

Το A3 Sedan εκτός από την Ευρώπη θα πωλείται σε Αμερική και Κίνα με την γρήγορη S3 έκδοση να φορά τον ίδιο 2,0-λιτρο TFSI κινητήρα που φορά και η hatcback έκδοση, απόδοσης 300 ίππων με 380 Nm ροπής με τη κίνηση να στέλνεται σε όλους τους τροχούς είτε μέσω ενός 6-τάχυτο μηχανικού είτε μέσω ενός 6-τάχυτου αυτόματου κιβωτίου S-Tronic διπλού συμπλέκτη. Θα τεθεί απέναντι από την CLA45 AMG με την πρόταση της Audi να χτυπά αυτή της Mercedes, στο ότι θα έχει χαμηλότερη τιμή, εκτός από λιγότερα άλογα.

Αν περιμένεις να αγοράσεις την RS έκδοση του A3 Sedan τότε θα πρέπει να περιμένεις μερικά χρόνια, αφού η Audi δεν σκοπεύει να την βγάλει στην αγορά μέσα στα επόμενα 2-3 χρόνια.

Όταν βγει στη παραγωγή θα φορά τον πεντακύλινδρο 2.5 λίτρων TFSI κινητήρα, ο οποίος στη περίπτωση του πρωτότυπου Audi A3 sedan concept, απέδιδε 408 άλογα και συνδυαζόταν με το 7-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο S tronic. Η κίνηση θα μεταφέρεται σε όλους τους τροχούς χάρη στο σύστημα τετρακίνησης Quattro, με τα 0-100 χλμ/ώρα να τα κάνει σε 4,1 δευτερόλεπτα.

Audi A3 sedan concept

[Πηγή: Autocar]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Οι πρώτες φωτογραφίες του νέου Citroen C3 Aircross

H Citroen έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες της νέας -δεύτερης- γενιάς του C3 Aircross, το λανσάρισμα του οποίου -με βάση το σημερινό...

Η Toyota ανακαλεί 211.000 Prius

Η Toyota προχωρά στην ανάκληση 211.000 Prius και Prius Prime, παγκοσμίως, παραγωγής 2023 και 2024, επειδή οι πίσω πόρτες ενδέχεται να ανοίξουν απροσδόκητα. Το Prius...