Video: Ένα νέο Renault Clio RS στον δρόμο

Σχετικά άρθρα

Το ολοκαίνουργιο Renault Clio RS παρουσιάστηκε στην έκθεση του Παρισιού στα τέλη του περασμένου Σεπτέμβρη με τις πωλήσεις του να ξεκινούν στα τέλη του πρώτου τριμήνου του 2013, αλλά ένα τέτοιο πιάστηκε να κινείται έξω από το Ring. Λογικά η Renault θα βάζει τις τελευταίες πινελιές στο στήσιμο του αυτοκινήτου και αφού το παρουσίασε επίσημα στο Παρίσι, δεν χρειάζεται να το καμουφλάρει.

Να θυμίσω ότι το Clio RS κάτω από το καπό φορά έναν turbo 1.600 κ.εκ ο οποίος αποδίδει 200 άλογα στις 6.000 σ..α.λ. με 234 Nm ροπής, 26 Nm περισσότερα από τον 2,0-λιτρο ατμοσφαιρικό, και είναι πλήρως διαθέσιμη από τις 1.750 σ.α.λ., αρκετά χαμηλότερα από τις 5.400 σ.α.λ. του προηγούμενου μοντέλου.

Συνδυάζεται αποκλειστικά με ένα νέο διπλόδισκο αυτόματο κιβώτιο, που η Renault το ονομάζει EDC (Efficient Dual Clutch), που μπορείς να το χειριστείς είτε με paddles πίσω από το τιμόνι είτε με την τελείως αυτόματη λειτουργία. Όταν βρίσκεται στη λειτουργία Race, οι αλλαγές των ταχυτήτων, γίνονται το αστραπιαίο νούμερο των 150 milliseconds. Υπάρχουν επίσης οι επιλογές Normal και Sport που επιλέγονται μέσω ενός κουμπιού που γράφει RS, και οι αλλαγές έχουν να κάνουν με τη χαρτογράφηση του κινητήρα, την αίσθηση του τιμονιού αλλά και την απόκριση του γκαζιού.

Οι Γάλλοι δεν έδωσαν νούμερα επιδόσεων, αλλά είναι ασφαλές να υποθέσουμε ότι το 0-100 χλμ/ώρα θα τα κάνει περίπου στα 6.5 δευτ., με πιθανή βελτίωση του χρόνου μιας και στον εξτρά εξοπλισμό θα βρίσκεται και το Launch Control.

Πατάει πάνω σε 17-άρες αλουμινένιες ζάντες, με τον αγοραστή να έχει την επιλογή για 18 ιντσών. Μέσα από τις ζάντες κρύβονται δίσκοι 320 χλστ., 8 χλστ. μεγαλύτεροι από το απερχόμενο μοντέλο.

Στιλιστικά τώρα η RS έκδοση, διαθέτει ένα πιο επιθετικό bodykit σε σχέση με την υπόλοιπη γκάμα, διαθέτοντας νέο μπροστά προφυλακτήρα με μεγάλες εισαγωγές αέρα, πλαϊνά spoiler, αεροτομή, φώτα ημέρα LED, διαχύτη και διπλές τραπεζοειδής απολήξεις των εξατμίσεων. Στο εσωτερικό συναντάται στάνταρ bucket καθίσματα με φυσικά την επιλογή να τα ντύσεις με δέρμα. Στο βασικό εξοπλισμό διαθέτει start/stop button, keyless είσοδο στο αυτοκίνητο, υποστήριξη Bluetooth και USB, το νέο σύστημα ψυχαγωγίας R-Link της εταιρίας και navigation με οθόνη αφής.

[Πηγή: YouTube]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Στις 2 Μαΐου τα αποκαλυπτήρια του Renault Symbioz

Από τις αρχές του έτους η Renault έχει γνωστοποιήσει ότι ετοιμάζει ένα μεσαίο crossover, το οποίο θα ονομαστεί Symbioz. Σήμερα, η γαλλική εταιρία ανακοίνωσε...

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...