Η FIA ανησυχεί ότι τα μονοθέσια του 2014 μπορεί να είναι πολύ αργά

Σχετικά άρθρα

European F1 Grand Prix - Race

Έχω γράψει πολλές φορές ότι είμαι κατά των κανονισμών που θα ισχύσουν στη Formula 1 από το 2014: τα μονοθέσια θα έχουν στην πλάτη τους V6 turbo κινητήρες, οι οποίοι θ’ αποδίδουν περίπου 650 ίππους, ενώ το KERS θα ονομάζεται ERS και θα αποδίδουν 161 ίππους για 8,4 δευτερόλεπτα σε κάθε γύρο. Επιπλέον, ο κόφτης θα πέσει στις 15.000 σ.α.λ., κάτι που σημαίνει ότι θα υπάρξει σημαντική επίδραση στον ήχο των μονοθεσίων, και πολλοί έχουν εκφράσει φόβο γι’ αυτό.

Η FIA παραδέχεται τώρα ότι τα μονοθέσια του 2014 μπορεί να είναι πολύ αργά, ακόμα πιο αργά κι από τ’ αυτοκίνητα στο Le Mans και το Indycars! Η Παγκόσμια Ομοσπονδία δε θέλει τα μονοθέσια να γίνουν περισσότερο από 5 δευτερόλεπτα σε κάθε γύρο απ’ ό,τι είναι τώρα.

Στην τελευταία συνεδρίαση του Παγκοσμίου Συμβουλίου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού, αποφασίστηκε πως τα επίπεδα της κάθετης δύναμης θα ίδια με τα φετινά, καθώς σχεδίαζαν να μειώσουν ακόμα περισσότερο την κάθετη δύναμη που παράγουν τα μονοθέσια. Τέλος, το βάρος των κινητήρων, θα ζυγίζουν περισσότερο απ’ ό,τι υπολόγιζε η FIA, συνεπώς θα επηρεαστεί το συνολικό βάρος των αυτοκινήτων, μειώνοντας ακόμα περισσότερο την ταχύτητά τους.

Η οικολογία δεν ταιριάζει στη Formula 1. Φυσικά και νοιάζομαι για το περιβάλλον, αλλά τα μονοθέσια παράγουν μόνο το 3% των καυσαερίων που παράγουν όλα τα οχήματα που χρησιμοποιούνται σ’ ένα αγωνιστικό Σαββατοκύριακο. Επίσης, επειδή επικαλούνται και την εξοικονόμηση χρημάτων, οι turbo κινητήρες θα κοστίσουν πολλά εκατομμύρια ευρώ στις ομάδες! Αν κάποιοι οπαδοί σταματήσουν να βλέπουν Formula 1 λόγω των αλλαγών αυτών, επειδή μπορεί να χαθεί η αίγλη της, δε θα πρέπει να εκπλαγούν οι υπεύθυνοι…


[Πηγή: Auto Motor und Sport | Photo Copyright: Mark Thompson/Getty Images]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα