Spy Photos: Maserati Ghibli στα χιόνια

Σχετικά άρθρα

Maserati Ghibli Spy Photos (1)

Στη Βόρεια Σουηδία συνεχίζονται οι δοκιμές εξέλιξης της Maserati Ghibli, του νέου entry-level sedan της Maserati. Το μουλάρι φορά το σώμα της παλιάς Quattroporte, αλλά όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες έχει μικρότερο μήκος.

H Ghibli θα κατασκευαστεί πάνω σε στην ίδια πισωκίνητη πλατφόρμα που φορούν τα Chrysler 300, Dodge Charger και Lancia Thema. Το αυτοκίνητο έχει κωδική ονομασία M157 και τον σχεδιασμό του τον έχει αναλάβει ο οίκος Pininfarina. Θα τοποθετηθεί απέναντι από τα Audi A6, BMW 5-Series και Mercedes E-Class και θα φορά αλουμινένιο σασί ενώ θα είναι διαθέσιμη και σε τετρακίνητη έκδοση.

Θα φορά έναν turbo πετρελαιοκινητήρα, και 2 νέους βενζινοκινητήρες όπου ο ένας από αυτούς θα είναι η turbo έκδοση του V6 Pentastar της Chrysler 3.6 λίτρων. H απόδοση των κινητήρων θα κυμαίνεται από τα 300 έως τα 406 άλογα και θα συνδυάζονται με ένα 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο της ZF, ενώ θα υπάρχουν και τετρακίνητες εκδόσεις.

Αργότερα θα υπάρχει και μια δυνατή έκδοση ώστε να ανταγωνιστεί τα γρήγορα E63 AMG, Audi S6 και BMW M5 απόδοσης 490 ίππων που θα φορά έναν turbo V8 κινητήρα προερχόμενο από την Ferrari. Η δυνατή έκδοση αναμένεται να κάνει ντεμπούτο στην έκθεση της Φρανκφούρτης τον Σεπτέμβριο του 2013 με τις πωλήσεις της να ξεκινούν στις αρχές του 2014.

Αναμένεται να κάνει ντεμπούτο είτε στην έκθεση της Γενεύης τον Μάρτιο είτε στην έκθεση της Σανγκάη τον Απρίλιο και θα έχει μήκος κοντά στα 5 μέτρα με 3,052 mm μεταξόνιο. Θα κατασκευάζεται στο πρώην εργοστάσιο του Bertone (Carrozzeria Bertone), το οποίο εξαγόρασε η Fiat τρία χρόνια πριν.

[Πηγή: AutoExpress]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Maserati GranCabrio Folgore

Την ηλεκτρική Folgore έκδοση της νέας GranCabrio παρουσίασε σήμερα η Maserati. Το αυτοκίνητο διαθέτει τρεις ηλεκτροκινητήρες με απόδοση 761 ίππων με 1.350 Nm ροπής,...

Μεγαλύτερη και πιο αεροδυναμική η νέα BMW X3

Η BMW έδωσε στη δημοσιότητα μια σειρά από καμουφλαρισμένες φωτογραφίες της νέας, τέταρτης γενιάς, της X3, που αναμένεται να παρουσιαστεί εντός του 2024. Η...