Ο Peter Schreyer ο νέος πρόεδρος της Kia

Σχετικά άρθρα

Peter Schreyer

Ο Peter Schreyer, ο αρχισχεδιαστής της Kia είναι ο πρώτος μη-Κορεάτης που γίνεται πρόεδρος της Kia! Ο επικεφαλής σχεδίασης της Κορεατικής αυτοκινητοβιομηχανίας θεωρείται υπεύθυνος για τη νέα -άκρως πετυχημένη- σχεδιαστική γλώσσα της εταιρίας, με τον 56χρονο, να αφήνει τη θέση του στο VW Group (πνευματικά του δημιουργήματα είναι τα Passat και Audi TT) για να γίνει ο αρχισχεδιαστής της Kia το 2006.

Ο Schreyer είναι υπεύθυνος για τον σχεδιασμό του Sportage, του νέου cee’d, του Optima, του Κ7, του Quoris, του Picanto, του Carens αλλά και του Rio. O Γερμανός, όπως έχει δηλώσει, θα παραμείνει επικεφαλής και του σχεδιαστικού τμήματος της Kia.

H Kia δεν αναφέρει το παραμικρό για το τι ρόλο θα έχει στο μέλλον ο νυν πρόεδρος της Kia, Hyoung-Keun Lee, αλλά η λογική τον θέλει να γίνεται ο αντιπρόεδρος της εταιρίας.

[Πηγή: Kia]

[learn_more caption=”Δελτίο Τύπου”]

O Peter Schreyer είναι ο πρώτος μη-Κορεάτης Πρόεδροςτης Kia Motors Corporation

  • Η σχεδιαστική φιλοσοφία του Schreyer έχει συνεισφέρει στην παγκόσμια φήμη της Kia
  • Ο πρώτος μη-Κορεάτης που κατέχει θέση προέδρου στην Kia Motors Corporation
  • Θα συνεχίσει να ηγείται στην ανάπτυξη της σχεδιαστικής στρατηγικής της μάρκας

Φρανκφούρτη, 2 Ιανουαρίου 2013 – Ο Peter Schreyer, ο Αρχισχεδιαστής της Kia και ο άνθρωπος που έχει οδηγήσει την αναγέννηση του σχεδιασμού της εταιρείας, ορίστηκε ένας από τους τρεις Προέδρους της Kia Motors Corporation. Ο Schreyer είναι ο πρώτος μη-Κορεάτης που λαμβάνει αυτόν τον τίτλο στην ιστορία της εταιρείας.

Ο Schreyer, 59 ετών, προσχώρησε στην Kia το 2006 αναλαμβάνοντας τη σχεδιαστική στρατηγική της μάρκας. Δημιούργησε και καθιέρωσε την νέα μάσκα “Tiger-nose” σε όλη την γκάμα της Kia.

Από τότε, η σχεδιαστική ομάδα παρουσίασε μια σειρά από συναρπαστικά πρωτότυπα αυτοκίνητα και νέα προϊόντα, συμπεριλαμβανομένου του τελευταίου Sportage, της οικογένειας του νέου cee’d, του Picanto και του Rio αλλά και μεγαλύτερων μοντέλων που απευθύνονται σε ορισμένες αγορές του εξωτερικού, όπως τα Optima, K7 και Quoris.

Ο Schreyer έχει εκφράσει πολλές φορές τη δέσμευση και την επιθυμία του να παραμείνει στην εταιρεία και να συνεχίσει την προώθηση της ανάπτυξης της Kia με προηγμένη σχεδίαση.

Ο Schreyer είναι παντρεμένος, έχει δύο παιδιά και κατάγεται από τη Βαυαρία της Γερμανίας. Σπούδασε στη Γερμανία και στο Royal College of Art στο Ηνωμένο Βασίλειο πριν γίνει μέρος της ομάδας σχεδιασμού του Ομίλου της Volkswagen και συμβάλλει στην ξεχωριστή εμφάνιση αρκετών μοντέλων, όπως το Volkswagen Passat και το Audi TT.

Η KiaMotorsEurope είναι ο Ευρωπαϊκός κλάδος πωλήσεων, μάρκετινγκ και υπηρεσιών της KiaMotorsCorporation που εδρεύει στην Γερμανία (Φραγκφούρτη) και καλύπτει 30 Ευρωπαϊκές αγορές.

H Kia Motors Corporation (www.kia.com) – κατασκευαστής οχημάτων υψηλής ποιότητας, που προορίζονται όχι μόνο για όσους είναι αλλά και όσους αισθάνονται «νέοι» – ιδρύθηκε το 1944 και είναι η παλαιότερη βιομηχανία κατασκευής μηχανοκίνητων οχημάτων στην Κορέα. Κατασκευάζει περισσότερα από 2,5 εκατομμύρια οχήματα τον χρόνο σε 15 μονάδες κατασκευής και συναρμολόγησης σε 10 χώρες, που στη συνέχεια διαθέτει μέσω ενός ευρύτατου δικτύου αντιπροσώπων και εισαγωγέων σε 149 χώρες. H Kia σήμερα απασχολεί πάνω από 47.000 εργαζόμενους παγκοσμίως και τα ετήσια έσοδά της ανέρχονται σε σχεδόν 39 δισεκατομμύρια δολάρια. H Kia είναι ο μέγας χορηγός του Australian Tennis Open, επίσημος συνεργάτης της FIFA και επίσημος χορηγός του Κυπέλλου UEFA. Το σλόγκαν της Kia Motors Corporation είναι: “The Power to Surprise” (H Δύναμη που εκπλήσσει) και αντιπροσωπεύει τη δέσμευση της εταιρείας να εκπλήσσει τον καταναλωτή ξεπερνώντας τις προσδοκίες του με καινοτομίες και πρωτοπορίες στο χώρο του αυτοκινήτου και της τεχνολογίας.

[/learn_more]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Kia μας δείχνει καμουφλαρισμένο το Tasman

Η Kia έδωσε στη δημοσιότητα ένα μικρό video του Tasman, κρύβοντας το κάτω από ένα περίτεχνο καμουφλάζ. Το αυτοκίνητο θα κυκλοφορήσει το 2025 και...

H Kia κάνει δοκιμές του Tasman στην Αμερική

Πριν περίπου δύο εβδομάδες, η Kia ανακοίνωσε το όνομα του πολυαναμενόμενου pickup που ετοιμάζει, το οποίο θα λέγεται Tasman. Αυτό είναι το πρώτο pickup στην...

Αυτό είναι το Kia EV5 GT

Κυκλοφόρησαν οι δύο πρώτες φωτογραφίες της γρήγορης, GT έκδοσης του Kia EV5, με το αυτοκίνητο να διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες, με τον μπροστά να παράγει...