Δήμαρχος στην Ινδονησία θέλει να απαγορεύσει τις γυναίκες να ανεβαίνουν πάνω σε μηχανές που οδηγούν άνδρες

Σχετικά άρθρα

indonesia

Η Ινδονησία είναι μια από τις μεγαλύτερες μουσουλμανικές χώρες και εκεί έχουν τεθεί κατά καιρούς αρκετοί παράξενοι νόμοι. Ανάμεσα σε αυτούς είναι ο λιθοβολισμός μέχρι θανάτου σε γυναίκες που πιάστηκαν να απατούν τους συζύγους τους, η απαγόρευση στους άνδρες να φοράνε κοντά παντελόνια, ενώ οι γυναίκες δεν επιτρέπεται να φορούν στενά τζιν.

Μερικές γυναίκες έχουνε τις αντιρρήσεις τους, αφού λένε ότι με τις φούστες είναι ανέφικτο να οδηγήσει κανείς μια μηχανή και έτσι ο Suaidi Yahya, ο δήμαρχος της πόλης Lhokseumawe της επαρχίας Aceh, αποφάσισε να απαγορεύσει δια νόμου, τις γυναίκες να καβαλούν τη σέλα της μηχανής, όταν αυτήν την οδηγεί ένας άνδρας. Αντ’αυτού, θα πρέπει να κάθονται στο πλάι. Η τοπική κυβέρνηση θα αποφασίσει μέσα στον επόμενο μήνα αν τελικά θα περάσει η πρόταση αυτή, και αν τελικά γίνει νόμος, τότε όσες γυναίκες πιάνονται να παραβατούν, θα τιμωρούνται.

Όπως ήταν φυσικό το θέμα έχει δεχτεί έντονη κριτική, αφού αρκετοί αμφισβητούν την αναγκαιότητα της εφαρμογής του μέτρου.

[Πηγή: BBC]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...