H νέα Chevrolet Corvette C7 βασίζεται πάνω σε ένα σχέδιο της Corvette C5

Σχετικά άρθρα

corvette c5

Το 1997 η Chevrolet παρουσίασε τη C5, η οποία ήταν η πρώτη επανασχεδιασμένη Corvette από το 1984. Οι σχεδιαστές της Chevrolet τότε είχαν δύο επιλογές: Η θα μπορούσαν να είναι συντηρητικοί ή θα μπορούσαν να προχωρήσουν σε ριζική αλλαγή. Η GM επέλεξε την ασφαλή λύση αλλά ανάμεσα στα προτεινόμενα σχέδια των σχεδιαστών της ήταν και αυτό που βλέπεις παραπάνω το οποίο όπως καταλαβαίνεις, έχει αρκετά κοινά στοιχεία με την ολοκαίνουργια Corvette Stingray.

Το σχέδιο διαθέτει τραπεζοειδή πίσω φωτιστικά σώματα και τετραπλές απολήξεις εξατμίσεων τοποθετημένες στο κέντρο. Έχει fastback σχεδιασμό ενώ διαθέτει διαγώνια ανοίγματα στα φτερά, που συναντάμε και στη C7.

Το παραπάνω σχέδιο θεωρήθηκε πολύ ριζοσπαστική και τέθηκε το 1997 στο αρχείο. Η GM πρότεινε το σχέδιο και στη C6 αλλά και πάλι, θεωρήθηκε αρκετά ριζοσπαστικό. Έτσι 17 χρόνια μετά η Chevrolet αποφάσισε να κάνει το μεγάλο βήμα και να αλλάξει ριζικά τον σχεδιασμό της Corvette, βασιζόμενη μερικώς, σε ένα σχέδιο που είχε δημιουργηθεί τόσα πολλά χρόνια πριν.

corvette c5 (2)

[Πηγή: Digitalcorvettes]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα