Η Nokian έσπασε το ρεκόρ ταχύτητας σε πάγο… ξανά! [w/video]

Σχετικά άρθρα

Nokian Ice Speed Record 37

Έχει περάσει καιρός από την τελευταία φορά που η Nokian έσπασε το ρεκόρ ταχύτητας στον πάγο. Τέτοια εποχή ήταν, πριν από 2 χρόνια που ξαναέφερε στην κατοχή της το ρεκόρ που της είχε «κλέψει» η Pirelli και δύο χρόνια είναι πολύς καιρός. Λίγη δημοσιότητα δεν έβλαψε κανέναν και η Nokian πήρε πάλι το Audi RS6 που είχε χρησιμοποιήσει και την προηγούμενη φορά, πήγε στο ίδιο σημείο, μία πίστα πάγου μήκους 12 χιλιομέτρων στην Φινλανδία, και αποφάσισε να σπάσει το ρεκόρ των 331,61 km/h.

Οι «διοργανωτές» επέτρεψαν στο RS6 εκκίνηση όχι από στάση αλλά εν κινήσει και το αποτέλεσμα θα ήταν ο μέσος όρος δύο περασμάτων αντίθετης κατεύθυνσης. Ένας όρος για να είναι «νόμιμο» το αποτέλεσμα για το βιβλίο των ρεκόρ Guinness ήταν ο πάγος πάνω στον οποίο θα γινόταν το ρεκόρ, να είναι φυσικός και τα ελαστικά εμπορικά διαθέσιμα στον οποιονδήποτε και φυσικά νόμιμα για χρήση στον δρόμο (road legal).

Το αποτέλεσμα της προσπάθειας ήταν 335,71 km/h και ένα νέο ρεκόρ για την Nokian. Επειδή όμως το αυτοκίνητο δεν πήγαινε μόνο του, πολλά συγχαρητήρια και στον οδηγό, τον Janne Laitinen που χωρίς την απόλυτη έλλειψη επίγνωσης κινδύνου  από μέρος του δεν θα είχε πραγματοποιηθεί ποτέ αυτό το ρεκόρ!

[Πηγή Nokian Tyres]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...