Η PSA Peugeot Citroen κλείνει το εργοστάσιο του Ολνέ, απολύει 8.000 άτομα

Σχετικά άρθρα

A Peugeot car is pictured in front of th

Τα συνδικάτα εργαζομένων της PSA Peugeot Citroën ψήφισαν σήμερα υπέρ του σχεδίου αναδιοργάνωσης της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας, το οποίο προβλέπει τη περικοπή 8.000 θέσεων εργασίας και το κλείσιμο ενός εργοστασίου.

Η πλειοψηφία των συνδικαλιστικών ηγεσιών τάχθηκε τον περασμένο μήνα υπέρ της έγκρισης του σχεδίου, το οποίο προβλέπει να καταργηθούν 8.000 θέσεις εργασίας στη Γαλλία και να κλείσει ένα εργοστάσιο στο Ολνέ, κοντά στο Παρίσι. Όμως οι περικοπές των θέσεων εργασίας καθυστέρησαν μετά την προσφυγή δύο συνδικάτων στην δικαιοσύνη.

Δικαστήριο του Παρισιού απέρριψε σήμερα την προσφυγή των δύο συνδικάτων που διαφωνούσαν –CGT και Sud–, ανοίγοντας τον δρόμο για να εφαρμοστεί το σχέδιο. Οι συνδικαλιστές ενέκριναν τα μέτρα με 18 ψήφους υπέρ και 2 κατά, είπε εκπρόσωπος του CFTC έπειτα από συνάντηση του κεντρικού συμβουλίου της επιχείρησης σήμερα.

Η Peugeot υφίσταται ζημίες έως και 200 εκατ. ευρώ τον μήνα, ενώ δεν προβλέπει να επανέλθει στην κερδοφορία πριν από το 2015. Παρουσιάζοντας μια περαιτέρω υποχώρηση 6,5% των εσόδων του πρώτου τριμήνου την περασμένη εβδομάδα, η αυτοκινητοβιομηχανία ανέφερε πως σχεδιάζει να κάνει περικοπές κόστους ζητώντας υποχωρήσεις από τα συνδικάτα σε ό,τι αφορά θέματα όπως η μείωση των ωρών εργασίας, το πάγωμα των μισθών κ.ά.

[Πηγή: Reuters]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ανακαλούνται 189.403 Citroen C3 και DS3 λόγω των αερόσακων της Takata

189.403 Citroen C3 και DS3 που κατασκευάστηκαν μεταξύ 31 Αυγούστου 2009 και 9 Φεβρουαρίου 2017 ανακαλούνται παγκοσμίως εξαιτίας των ελαττωματικών αερόσακων οδηγού και συνοδηγού,...

Οι πρώτες φωτογραφίες του νέου Citroen C3 Aircross

H Citroen έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες της νέας -δεύτερης- γενιάς του C3 Aircross, το λανσάρισμα του οποίου -με βάση το σημερινό...