2ος αγώνας πανελληνίου πρωταθλήμος dragster [w/video]

Σχετικά άρθρα

tympaki

Το Σαββατοκύριακο 18 και 19 Μαΐου η pro action διοργάνωσε τον 2ο αγώνα για το πανελλήνιο πρωτάθλημα dragster υπό την αιγίδα της ΟΜΑΕ και ΑΜΟΤΟΕ στο αεροδρόμιο του Τυμπακiου της Κρήτης.

Ο καιρός και ο αέρας ήταν ιδανικός για όλους και σε συνδυασμό με την πολύ καλή δουλειά που είχε γίνει στην πίστα για την πρόσφυση , επόμενο ήταν να σπάσουν πολλά πανελλήνια και προσωπικά ρεκόρ από αρκετούς αγωνιζομένους μοτοσυκλετών και αυτοκινήτων.

Το Σαββάτο έγιναν 3 χρονομετρημένα απ όλους ενώ την Κυριακή έγινε άλλο 1 χρονομετρημένο και στην συνέχεια οι μάχες. Περίπου 1000 θεατές βρέθηκαν κάτω από τον ζεστό ήλιο της νότιας Κρήτης και παρακολούθησαν τις μάχες της Κυριακής που κράτησαν μέχρι το απόγευμα.

Η ροή και η οργάνωση του αγώνα ήταν για άλλη μια φορά υποδειγματικές ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι κατά την διάρκεια του διημέρου η πίστα μετρήθηκε 3 φορές και φυσικά ήταν ακριβώς όπως ορίζουν οι κανονισμοί.

Στα αυτοκίνητα είχαμε πολλές ελλείψεις μιας και πολύ οδηγοί δεν ήταν έτοιμοι , ενώ αρκετοί ήταν αυτοί που έπαθαν ζημία την τελευταία εβδομάδα , έτσι περίπου 20 αμάξια έδωσαν το παρόν τα οποία σημείωσαν και πολύ καλούς χρόνους.

Στις μοτοσυκλέτες έγινε ο χαμός είχαμε πολλές συμμέτοχες με αρκετά ρεκόρ ενώ σημειώθηκαν πολλοί αξιόλογοι χρόνοι στις περισσότερες κατηγορίες του αγώνα.

Μερικά από τα παννεληνια ρεκόρ που έσπασαν κατά την διάρκεια του διημέρου , ήταν αυτό του Μαθιουδάκη για την mini pro με ένα από τα γρηγορότερα παπάκια της Ελλάδος , του Κουζούλογλου για την street 2 με ροζ! Suzuki Hayabusa , του Τσακίρη για την super street , του Παπαφιλίππου για την super pro με suzuki pro mod, και αρκετά προσωπικά ρεκόρ όπως αυτά του Δουζένη με το μαύρο funny car στα αυτοκίνητα για την open με χρόνο 7.8!, του Μαλιακούδη (street 2) με Suzuki Hayabusa, του Σταυρόπουλου Suzuki Hayabusa Nitro , του Θάνου (χωρίς 4η σχέση!) με ένα μαύρο Evo και πολλών άλλων οδηγών αυτοκινήτων και μοτοσυκλέτας.

Επίσης να αναφέρουμε ότι στην συγκεκριμένη πίστα έγινε και το καλύτερο 18αρι που έχει γίνει στην Ελλάδα και ένα από τα καλύτερα στον κόσμο αυτό του Παπαφιλίππου για την super pro με χρόνο 1.039!

Άρα πλέον μιλάμε για την καλύτερη πίστα της Ελλάδας , ενώ να αναφέρουμε ότι στον επόμενο αγώνα η κόλα θα έχει πλέον φτάσει κοντά στα 402μ!

Μετά το τέλος των αγώνων έγιναν και οι απονομές με πολύ κόσμο να χειροκροτεί τους νικητές και το ραντεβού ανανεώθηκε για το σαββατοκύριακο 8 και 9 Ιουνίου στο αεροδρόμιο του ελληνικού για το μεγαλύτερο drag day με αυτοκίνητα που έχει γίνει ποτέ σε ελληνικό έδαφος. Τα αναλυτικά αποτελέσματα μπορείς να τα βρεις σε αυτό το PDF, ενώ πολλές φωτογραφίες μπορείς να βρεις εδώ.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Στην Ελλάδα το Xiaomi SU7 μέχρι το 2027

Το Xiaomi SU7 θα έρθει στην Ελλάδα μέχρι το 2027. Αυτό ανακοίνωσε η αντιπρόεδρος του Ομίλου Quest, Ευτυχία Κουτσουρέλη στο περιθώριο του 9ου Οικονομικού...

Λουκέτο για 2 χρόνια στα πρατήρια με νοθευμένα καύσιμα

Σε εξειδίκευση των μέτρων σφράγισης παραβατικών πρατηρίων καυσίμων για δυο συναπτά έτη και των προϋποθέσεων δημοσιοποίησης προσωπικών στοιχείων των παραβατών, προχώρησε η Ανεξάρτητη Αρχή...

Κλείνει η σήραγγα “Μαλακάσι Α” της Εγνατίας Οδού. Με παράκαμψη θα διεξάγεται η κυκλοφορία

Kλείνει άμεσα η σήραγγα "Μαλακάσι Α" της Εγνατίας Οδού, με κατεύθυνση προς Ηγουμενίτσα, προκειμένου να πραγματοποιηθεί έλεγχος από εξειδικευμένους δομοστατικούς, των οποίων η έκθεση...

Μείωση 8,5% στις πωλήσεις νέων ΙΧ τον Μάρτιο στην Ελλάδα

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και του ΣΕΑΑ, κατά τον Μάρτιο του 2024 κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά 20.747 αυτοκίνητα (καινούργια ή μεταχειρισμένα εξωτερικού)...