Infographic: Το κόστος του να έχεις αυτοκίνητο παγκοσμίως

Σχετικά άρθρα

the-cost-of-motoring-compared-worldwide-original-file-1

Να ξεκαθαρίσω από την αρχή πως διαβάζοντας αυτό το infographic διαπίστωσα πολλές αοριστίες, πολλά «λάθη» σε μεθοδολογίες και αρκετές ελλείψεις. Αν με ρωτήσετε γιατί το ανέβασα αφού πιστεύω πως είναι λάθος, θα σας απαντήσω πως σε καμία περίπτωση δεν φιλτράρω τις ειδήσεις ή τα θέματα γενικότερα με το αν συμφωνώ ή όχι μαζί τους. Το παρόν infographic λοιπόν, δείτε με πολύ προσοχή και μεγάλες δόσεις κριτικής σκέψης.

Η ομάδα του Prestige Performance Center GB εξέτασε διάφορα κόστη που σχετίζονται με την αγορά και συντήρηση ενός αυτοκινήτου σε διάφορες χώρες και δημιούργησε έναν συγκριτικό πίνακα που ενώ όπως είπα δεν είναι απόλυτα ορθός, βγάζει κάποια ενδιαφέροντα αποτελέσματα. Δείτε για παράδειγμα το μέσο κόστος ενός καινούριου αυτοκινήτου στην Σιγκαπούρη: 105.253$. Ή το μέσο ετήσιος κόστος πάρκινγκ στο Hong Kong. Ή το ετήσιο κόστος ασφάλισης ενός αυτοκινήτου στην Βραζιλία!

Εκεί που διαφωνώ εγώ με την συγκεκριμένη έρευνα, είναι πως αφενός είναι αρκετά «περιορισμένη» και αφετέρου δεν συμπεριλαμβάνει σημαντικά μεγέθη όπως ας πούμε το μέσο εισόδημα σε μία χώρα. Πχ δεν μου λέει τίποτα το γεγονός πως στην Αμερική το κόστος ενός νέου αυτοκινήτου είναι κατά μέσο όρο 30.500$, αν δεν ξέρω το μέσο εισόδημα εκεί. Αλλιώς θα κοιτάξω αυτά τα 30.500$ αν ο μέσος εργαζόμενος αμείβεται με 10.000$ και αλλιώς αν αμείβεται με 100.000$. Τα νούμερα είναι τυχαία, απλά για να σας δώσω να καταλάβετε έφερα το παράδειγμα. Επίσης, η έρευνα, υπολόγισε το μέσο ετήσιο κόστος καυσίμου ανά χώρα. Για πόσα χιλιόμετρα; Με τι αυτοκίνητο; Επίσης δεν μου λέει κάτι. Γιατί δεν μπήκε η μέση τιμή ανά λίτρο να κάνει τα πράγματα πιο απλά. Όπως και να έχει, εγώ έκανα το «καθήκον» μου, σας το παρουσίασα, από εκεί και πέρα κρίνετε εσείς το αν είναι σωστό και ολοκληρωμένο ή αν είναι μισή δουλειά που περισσότερο παραπλανεί παρά πληροφορεί!

cost-of-motoring-jpg-1369747164

[Πηγή: ppcgb.com]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...