Ποινή στους Raikkonen και Ricciardo

Σχετικά άρθρα

2013 Canadian Grand Prix - Saturday

Μπορεί οι Kimi Raikkonen και Daniel Ricciardo να σημείωσαν τον 9ο και τον 10ο καλύτερο χρόνο στις χθεσινές κατατακτήριες, αλλά δε θα ξεκινήσουν από την 9η και 10η θέση του grid τον σημερινό αγώνα, ποινής που δέχθηκαν από τους αγωνοδίκες, μετά από τη λανθασμένη θέση που πήραν στο pit lane, στην επανεκκίνηση της  διακοπής που προκάλεσε ο Felipe Massa με το ατύχημά του, δύο λεπτά πριν από τη λήξη του Q2.

Οι δύο οδηγοί θα εκκινήσουν τον σημερινό αγώνα δύο θέσεις πίσω από τις θέσεις που τους έδωσε ο καλύτερος τους χρόνος στο Q3, δηλαδή από την 10η και την 11η, αντί για την 9η και 10η.

Αν αναρωτιέσαι πώς γίνεται να έχουν δεχθεί ποινή δύο θέσεων και να χάνουν μόνο μία, τα πράγματα είναι πολύ απλά: πρώτος δέχθηκε ποινή ο Raikkonen, ο οποίος, από την 9η, πήγε στην 11η θέση· επομένως, ο Ricciardo κέρδισε μία θέση, πηγαίνοντας στην 9η. Ήρθε, όμως, και η δική του ποινή, με αποτέλεσμα ο Αυστραλός οδηγός της Toro Rosso να πέσει στην 11η θέση, κάτι που μετακινεί τον Raikkonen στην 10η θέση. Οπότε, ουσιαστικά, ο καθένας χάνει μία και όχι δύο θέσεις στο grid. Ελπίζω να μη σε μπέρδεψα!

[Πηγή: FIA | Photo Copyright: Andrew Ferraro/Lotus F1 Team]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...