Video: Gone in 90 Seconds! Έτσι η Tesla αλλάζει τις μπαταρίες του Model S

Σχετικά άρθρα

tesla battery swap

Το πολυαναμένομενο event της Tesla σχετικά με το Battery Swap του Model S έγινε χθες το βράδυ στο Los Angeles και πραγματικά, ο Elon Musk έκανε ακόμη ένα μεγάλο βήμα, ώστε να φέρει τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα, πιο κοντά στον κόσμο, αφού με τη νέα αυτή τεχνολογία, διπλασιάζει μέσα σε 90 δευτερόλεπτα την αυτονομία του Model S.

Όπως θα δεις και στο video, η αλλαγή των μπαταριών ενός Model S θα γίνεται στους σταθμούς φόρτισης της Tesla, και θα κοστίζει κάπου μεταξύ 60 έως 80 δολαρίων. Χρειάζεται μόνο 90 δευτερόλεπτα ώστε το μηχάνημα να αλλάξει τις μπαταρίες με το σύστημα να είναι διαθέσιμο από το τέλος του έτους, αρχικά μόνο στη Καλιφόρνια, ενώ θα ακολουθήσει η Βοστόνη και μετά η Ουάσιγκτον.

Ο Musk δήλωσε πως η αλλαγή των μπαταριών θα κοστίζει περίπου όσο κοστίζει ο ανεφοδιασμός ενός ντεπόζιτου 56 λίτρων ενός αυτοκινήτου με κινητήρα εσωτερικής καύσης, μόνο που θα γίνεται πιο γρήγορα και πιο εύκολα, αφού ο οδηγός δεν θα πρέπει να βγει από το αυτοκίνητο.

Φυσικά κάποιος άμα θέλει μπορεί να επιλέξει να μην αλλάξει τις μπαταρίες του αυτοκινήτου του, αλλά να τις φορτίσει δωρεάν, μέσω των ταχυφορτιστών των σταθμών.

Ο ιδιοκτήτης του Model S θα μπορεί να πάρει πίσω τις αρχικές μπαταρίες του αυτοκινήτου πλήρως φορτισμένες έναντι 60-80 δολαρίων, με την Tesla να έχει τη δυνατότητα να στέλνει στο σπίτι του ιδιοκτήτη τη μπαταρία, έναντι ενός μικρού αντιτίμου, το οποίο θα καθοριστεί στο μέλλον. Ο ιδιοκτήτης θα έχει τη δυνατότητα να κρατήσει τη νέα μπαταρία, και αν είναι πιο καινούργια από την πρώτη του αυτοκινήτου του, τότε η Tesla θα του χρεώνει την διαφορά, και με αυτό το κόστος να καθορίζεται στο μέλλον.

Το πρόγραμμα “Battery Swap” θα κοστίσει στη Tesla κοντά στις 500.000 δολάρια ανά σταθμό, με αυτούς να βρίσκονται ακριβώς δίπλα από τους Supercharger σταθμούς της. Περίπου 50 πακέτα μπαταριών θα είναι διαθέσιμα ανά πάσα στιγμή ανά σταθμό και έτσι δεν χρειάζεται κάποιος να κάνει “κράτηση” μια μπαταρία. Αν υπάρξει μεγαλύτερη ζήτηση στο μέλλον, τότε η Tesla θα προσθέτει μεγαλύτερο αριθμό μπαταριών ανά σταθμό.

Τέλος το σημαντικότερο για τους υπάρχοντες κατόχους ενός Model S, είναι πως η Tesla από τη πρώτη μέρα σχεδίασης του Model S, είχε κατά νου το Battery Swap, και έτσι και οι σημερινοί ιδιοκτήτες των Model S θα μπορούν να αλλάξουν τις μπαταρίες των αυτοκινήτων τους.

[Πηγή: Tesla]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Fisker μειώνει την τιμή του Ocean κατά 24.000 δολάρια!

Μόλις μια ημέρα μετά την ανακοίνωση της κατάρρευσης των συζητήσεων της Fisker για συνεργασία με μια μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία, η αμερικάνικη εταιρία έκανε γνωστό σήμερα...

Η PEVE μετονομάζεται σε Toyota Battery

Όπως ανακοινώθηκε από την Toyota στις 5 Μαρτίου 2024, η Primearth EV Energy (PEVE) έγινε εξ ολοκλήρου θυγατρική της ιαπωνικής εταιρίας, μετά την εξαγορά...

Toyota: Το 2025 η κυκλοφορία του ηλεκτρικού Hilux

Στα τέλη του 2022 και στο περιθώριο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 60 χρόνων παρουσίας της Toyota στη Ταϊλάνδη, ο Akio Toyoda, πρόεδρος...
Autoblog.gr