Η BAIC εξετάζει τρεις ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες ώστε να εξαγοράσει την μία

Σχετικά άρθρα

BAIC C90L Concept

H BAIC (Beijing Automotive Group) θέλει να πουλά 400.000 αυτοκίνητα σε αγορές εκτός της Κίνας έως το 2020 και να προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος αυτός, η εταιρία σκοπεύει να εξαγοράσει μια “μεσαίου μεγέθους” ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η κινεζική εταιρία, έχει εντοπίσει 3 ευρωπαϊκές εταιρίες, μη ανακοινώνοντας ποιες και ήδη τις αξιολογεί. Με μια τέτοια κίνηση, η BAIC θα μπορέσει να πουλά τα μοντέλα της στην Ευρώπη, έχοντας ήδη έτοιμο το δίκτυο διανομής.

Η BAIC, η οποία σήμερα κατασκευάζει στη Κίνα αυτοκίνητα για λογαριασμό της Daimler και την Hyundai, έχει ως στόχο να πουλήσει 2,1 εκατ. αυτοκίνητα μέσα στο 2013, ενώ έως το 2015 θέλει να αυξήσει τη παραγωγή της κατά 70%. Και δεν της αρκούν αυτά, αφού θέλει έως το 2025 να κατασκευάσει ένα “παγκόσμιας κλάσης” αυτοκίνητο, προσλαμβάνοντας πρόσφατα τον Leonardo Fioravanti, πρώην σχεδιαστή της Ferrari, αλλά και τον Peter Arcadipane, σχεδιαστή των Mercedes CL,CLS και M-Class.

Τέλος, αναλυτές της αγοράς προβλέπουν πως η BAIC θα μπει στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ φέτος, με τη Daimler να αγοράζει τον περασμένο Φεβρουάριο το 12% της BAIC.

[Πηγή: Bloomberg]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Italdesign Quintessenza Concept

Στην έκθεση του Πεκίνου η Italdesign παρουσίασε το Quintessenza Concept, ένα πρωτότυπο που όπως αναφέρει η εταιρία έχει δημιουργηθεί "ως η τέλεια ενσάρκωση της...

BYD Fang Cheng Bao Super 9

Η Fang Cheng Bao είναι η high-end μάρκα της BYD και στην έκθεση του Πεκίνου παρουσίασε το Super 9, ένα εντυπωσιακό speedster πρωτότυπο που...