Video: Να γιατί δεν πρέπει να αφήνετε ποτέ τα παιδιά στο αυτοκίνητο με κλειστά παράθυρα

Σχετικά άρθρα

Child Safety

Το βίντεο που θα ακολουθεί από πολλούς θα μπορούσε να χαρακτηριστεί σοκαριστικό. Δείχνει λεπτό λεπτό πως ένα μικρό παιδί, 3 ή 4 χρονών μπορεί να κινδυνεύσει, εάν οι γονείς του το αφήσουν στη ζέστη, μέσα στο αυτοκίνητο με κλειστά παράθυρα. Στις ΗΠΑ ένα παιδάκι κάθε 10 ημέρες πεθαίνει από την ανοησία των γονιών του να το αφήσουν μέσα στο αυτοκίνητο, τα παράθυρα να είναι κλειστά, και έξω να κάνει ζέστη. Στη χώρα μας δεν είναι λίγες οι φορές που κάποια μητέρα έχει πληρώσει την απερισκεψία της να κλειδώσει μέσα το παιδάκι στο αυτοκίνητο για να πάει να ψωνίσει, ή για κάποιο άλλο λόγο.

Το video είναι παραγωγή των αρχών των ΗΠΑ σε μια προσπάθεια να ευαισθητοποιήσουν τους γονείς να μην αφήνουν τα παιδιά τους στο αυτοκίνητο με κλειστά παράθυρα. Οι επιστήμονες τονίζουν ότι αρκούν 15 λεπτά να μείνει ένα μικρό παιδί έτσι μέσα στο αυτοκίνητο για να δημιουργηθούν ανεπανόρθωτες βλάβες στα νεφρά και τον εγκέφαλο του, και λίγα περισσότερα για να επέλθει το μοιραίο.

[Πηγή: YouTube | Thanks for the tip, Γιάννη]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Γερμανία: Κόπηκαν οι επιδοτήσεις, μειώθηκαν οι πωλήσεις των ηλεκτρικών

Ο απότομος τερματισμός των κρατικών επιδοτήσεων είχε ως αποτέλεσμα οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων να μειωθούν κατά 14,1% στη Γερμανία το πρώτο τρίμηνο του έτους,...