Μαθητές από την Κίνα, την Ταϊβάν και την Ν. Ζηλανδία, κατασκεύασαν ηλεκτρικό όχημα που παρκάρει μόνο του!

Σχετικά άρθρα

Parallel park mini

Μία ομάδα μηχανικών από πανεπιστήμια της Κίνας, της Ταϊβάν και της Ν. Ζηλανδίας, κατασκεύασαν ένα αμιγώς ηλεκτρικό όχημα που αντιμετωπίζει έναν από τα μεγαλύτερα προβλήματα μερικών ανθρώπων: όχι τον ανεφοδιασμό με καύσιμο, αλλά το παράλληλο παρκάρισμα.

Το πρωτότυπο, έχει 4 ξεχωριστούς τροχούς που παίρνουν κίνηση από ηλεκτροκινητήρες και κάνουν το παράλληλο παρκάρισμα ή τις αναστροφές παιχνιδάκι. Κάθε τροχός, μπορεί να στρίψει ανεξάρτητα από τους άλλους με αποτέλεσμα το μικρό αυτοκίνητο να μπορεί να κάνει στροφή 180ο χωρίς να προχωρήσει ούτε μέτρο ή να κινηθεί με το πλάι. Η τελευταία του ιδιότητα είναι που του επιτρέπει να παρκάρει παράλληλα, εντελώς αυτόματα, με το πάτημα ενός κουμπιού!

Το μαγικό αυτό αυτοκινητάκι που ακόμα δεν έχει το δικό του όνομα αλλά από ότι φαίνεται κάποτε ήταν ένα Daewoo Matiz, σύμφωνα με το Reuters θα μπορεί να φτάσει τα 100km/h –τελική είναι, μην περιμένετε χρόνο!- και εκτός απροόπτου θα αρχίσει να πωλείται έναντι 6.000€ σε διάστημα 2 περίπου ετών. Ακολουθείστε το link ώστε να δείτε και το video για να καταλάβετε για τι μιλάμε!

[Πηγή: Reuters]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...

Αυτό είναι το Kia EV5 GT

Κυκλοφόρησαν οι δύο πρώτες φωτογραφίες της γρήγορης, GT έκδοσης του Kia EV5, με το αυτοκίνητο να διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες, με τον μπροστά να παράγει...