Teaser Photo: Jaguar C-X17 Concept Study ή αλλιώς το SUV της Jaguar

Σχετικά άρθρα

[lightbox link=”https://www.autoblog.gr/wp-content/uploads/2013/09/Jaguar-C-X17-Concept-Study.jpg”]Jaguar C-X17 Concept Study[/lightbox]

H Jaguar έδωσε τη πρώτη teaser φωτογραφία του C-X17 Concept Study, του πρωτότυπου που θα παρουσιαστεί επίσημα την επόμενη Τρίτη στην έκθεση της Φρανκφούρτης. Το C-X17 Concept Study μας δείχνει το πως θα μοιάζει η έκδοση παραγωγής, με την Jaguar να το περιγράφει ως “το καινοτόμο μέλλον της”.

Το πεντάπορτο Crossover διαθέτει αεροτομή, LED πίσω φωτιστικά σώματα παρόμοια με αυτά της F-Type καθώς και φουσκωμένα πίσω φτερά. Η έκδοση παραγωγής θα κατασκευαστεί πάνω σε μια νέα αρθρωτή αλουμινένια πλατφόρμα, με την Jaguar να υπαινίσσεται πως πάνω στη συγκεκριμένη πλατφόρμα θα κατασκευαστούν αρκετά αυτοκίνητά της.

Εμείς ξέρουμε πως το crossover της Jaguar δεν θα βασίζεται στην πλατφόρμα του Range Rover Evoque, αλλά στην πλατφόρμα της XS, κάνοντας το μοντέλο παραγωγής, το οποίο θα παρουσιαστεί κάποια στιγμή μέσα στη διετία 2015-2016, να είναι περισσότερο coupe-crossover σαν την BMW Χ4 και όχι κάποιο hardcore offroader που δεν συμβαδίζει με τις αξίες της εταιρίας και μπαίνει στα χωράφια της Land Rover.

Έχουμε διαβάσει ότι η βρετανική εταιρία έχει ολοκληρώσει τον σχεδιασμό του SUV με την εξέλιξη του αυτοκινήτου να ξεκινήσει εδώ και ήδη δυο χρόνια, με την Jaguar να έχει δείξει μυστικά το σχεδιασμό του αυτοκινήτου σε κάποιους μελλοντικούς αγοραστές του αυτοκινήτου, που αναμένεται να κοστίζει κοντά στις £31.000 (€36.500).

Το βρετανικό SUV αναμένεται να ονομάζεται XQ ή Q-Type και θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Land Rover στο Solihull της Αγγλίας. Θα φορά κινητήρες της Jaguar-Land Rover, όπου ανάμεσα τους θα υπάρχει ο 2,0-λιτρος turbo βενζινοκινητήρας απόδοσης 240 ίππων, ένας 3,0-λιτρος V6 κομπρεσσοράτος βενζινοκινητήρας απόδοσης 340 ίππων, ο 2,2-λιτρων turbodiesel απόδοσης 163 και 220 ίππων, ένας 3,0-λιτρος V6 diesel με απόδοση 240 ίππων καθώς και ένας νέος 4-κύλινδρος Hotfire κινητήρας, ο οποίος θα κατασκευάζεται στο νέο εργοστάσιο της JLR στο Wolverhampton. Αρκετά πιθανό είναι το αυτοκίνητο να εφοδιαστεί και με μια υβριδική έκδοση. Η κίνηση θα μεταφέρεται στους πίσω τροχούς, ενώ στον επιπλέον εξοπλισμό θα υπάρχει και σύστημα τετρακίνησης.

[Πηγή: Jaguar]

[learn_more caption=”Δελτίο Τύπου”]

JAGUAR TO UNVEIL C-X17 CONCEPT STUDY AND INTRODUCE NEW ADVANCED VEHICLE ARCHITECTURE AT FRANKFURT SHOW

The C-X17 has been created as a design study to introduce Jaguar’s new, highly-advanced, modular aluminium architecture.

The concept illustrates the diversity of vehicles that could be produced using this architecture, which underpins the innovative future of the Jaguar brand.

Jaguar will also display its newly introduced production models at the Frankfurt Motor Show.

These will include the recently launched ‘R’ performance models – the XJR and XFR-S – as well as the XF Sportbrake and highly-acclaimed F-TYPE.

Please see information below for details of Jaguar’s live pre-show reveal on 9th September and press conference at the Show on 10th September.

[/learn_more]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

MG EXE181 concept

Στην έκθεση του Πεκίνου η MG θα παρουσιάσει το EXE181 concept, ένα ηλεκτρικό μονοθέσιο hypercar που έχει carbon monocoque πλαίσιο και έχει άκρως αεροδυναμικό...