Η πτώση στην Ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου συνεχίζεται καθώς μεγάλες αγορές δεν δείχνουν σημάδια ανάκαμψης

Σχετικά άρθρα

best_of_2012-8

Οι πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων στην Ευρώπη δεν δείχνουν κανένα σημάδι –πολυαναμενόμενης- αναβίωσης καθώς οι ταξινομήσεις νέων οχημάτων στην Γερμανία, την Γαλλία, την Ιταλία και την Ισπανία εξακολουθούν να ακολουθούν πτωτικές τάσεις.

Οι ταξινομήσεις στην Γερμανία έπεσαν κάτα 6% στα 214.044 οχήματα τον περασμένο μήνα ενώ σε διάστημα 8-μήνου, οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στην χώρα έχουν πέσει κατά 7% στα 1,97 εκατομμύρια αυτοκίνητα.

Στην Γαλλία, οι πωλήσεις είναι κατά 11% λιγότερες -85.565 αυτοκίνητα- ενώ στην Ιταλία κατά 7% λιγότερες -52.997 αυτοκίνητα-.

Σίγουρα, ο Αύγουστος δεν είναι ο καλύτερος μήνας για συγκρίσεις και άντληση συμπερασμάτων καθώς στις περισσότερες –αν όχι όλες- τις ευρωπαϊκές χώρες είναι μήνας διακοπών όμως οι αναλυτές της αγοράς περίμεναν σημάδια ανάκαμψης ή στην χειρότερη των περιπτώσεων, μία σχετική σταθεροποίηση. Κάτι τέτοιο όμως δεν έκανε την εμφάνισή του.

Τώρα, όλοι περιμένουν με αγωνία τα αποτελέσματα του Σεπτεμβρίου και του Οκτωβρίου καθώς αυτά θα είναι εξαιρετικά κρίσιμα. Η ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου είναι στο χαμηλότερο σημείο των τελευταίων 20 ετών και τον πέμπτο συνεχόμενο χρόνο πτώσης καθώς οι αγοραστές είτε φοβούνται πως τα χειρότερα δεν έχουν περάσει και καθυστερούν την αγορά τους για τα επόμενα χρόνια, είτε απλά δεν έχουν τα χρήματα να αγοράσουν. Πλήγμα για τις πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων αποτελούν και οι πωλήσεις των μεταχειρισμένων που πάντα τέτοιες εποχές «ανθίζουν» λόγω των προσφορών που υπάρχουν στην αγορά.

[Πηγή: Automotive News]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...