Η Mercedes-Benz επρόκειτο να παρουσιάσει rebadged Nissan pickups

Σχετικά άρθρα

Nissan Titan Facelift 2013

Στελέχη της Daimler παραδέχθηκαν στο περιθώριο της έκθεσης της Φρανκφούρτης πως η Mercedes-Benz σχεδίαζε να παρουσιάσει δύο rebadged pickups.

Το σχέδιο ανέφερε πως η Mercedes θα άλλαζε σήμα στο –μεγάλο- Nissan Titan και το –μεσαίο- Nissan Frontier ώστε να μπει στην αγορά των pickups μέσω της συνεργασίας της με τη Renault-Nissan. Βλέποντας την επιτυχία που είχε το VW Amarok, η Daimler διαπραγματευόταν με την Nissan να χρησιμοποιήσει την αρχιτεκτονική της –chassis, τετρακίνηση και ανάρτηση- ώστε να προσφέρει μέχρι το τέλος του 2016 ένα δικό της pickup.

Οι αλλαγές στο εξωτερικό των οχημάτων θα ήταν πολύ λίγες και η Mercedes θα προσάρμοζε την ρύθμιση της ανάρτησης και θα βελτίωνε σημαντικά την εικόνα του εσωτερικού με υλικά καλύτερης ποιότητας και το design της. Σύμφωνα με πηγές του Road&Track, οι συζητήσεις ήταν τόσο προχωρημένες που μηχανικοί της Mercedes είχαν ήδη ξεκινήσει δουλειά ώστε να φέρουν τα επίπεδα NVH των pickups της Nissan, πιο κοντά στα δεδομένα της Γερμανικής εταιρίας.

Η συμφωνία όμως κατέρρευσε όταν η Merc ζήτησε από την Nissan να προσαρμόσει το engine bay ώστε να είναι δυνατή η προσφορά μεγάλης γκάμας κινητήρων. Επίσης, τα πράγματα έγιναν πολύπλοκα όταν η Daimler ζήτησε να υπάρχει πρόνοια  για ενδεχόμενη υβριδική έκδοση, κάτι που δεν ήταν στα σχέδια της Nissan.

Μην απογοητεύεστε όμως καθώς υπάρχει και ένα θετικό από την όλη υπόθεση. Πηγές εντός της Nissan αναφέρουν πως η ιδέα της Mercedes για premium pickups βρήκε υποστηρικτές εντός της φίρμας και πως το project μάλλον θα αναληφθεί από την Infiniti.

[Πηγή: Road&Track]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τέσσερα πρωτότυπα από την Nissan

Τα πρωτότυπα Epoch, Evo, Epic και Era παρουσίασε στην έκθεση του Πεκίνου η Nissan, πρωτότυπα που δημιουργήθηκαν σε συνεργασία με την Dongfeng Motor. Πρόκειται...

Ανάκληση για 260.658 Mercedes GLE και GLS

Σε μια ακόμη ανάκληση προχωρά η Mercedes-Benz, με αυτή να επηρεάζει 260.658 GLE και GLS παγκοσμίως και που έχουν κατασκευαστεί μεταξύ 1 Φεβρουαρίου 2018...

Η Nissan μειώνει τις εκτιμήσεις κερδών της

Η Nissan μείωσε κατά 14,5% τις εκτιμήσεις για τα ετήσια λειτουργικά της κέρδη της, επικαλούμενη χαμηλότερες από τις αναμενόμενες πωλήσεις αυτοκινήτων λόγω "γήρανσης" των...