Επιβεβαιώνεται η Mercedes CLA Shooting Brake, “κόβεται” η A-Class Cabrio

Σχετικά άρθρα

Mercedes-Benz CLA Shooting Brake confirmed

Παρότι τα αρχικά σχέδια της Mercedes-Benz περιελάμβαναν 5 διαφορετικά μοντέλα -A Class, CLA, GLA, shooting brake και cabrio- βασισμένα πάνω στην μπροστοκίνητη MFA πλατφόρμα της φίρμας, τελικά αυτός ο αριθμός μάλλον μειώνεται σε 4.

Ο λόγος για αυτή την μείωση, είναι πως αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις στην Mercedes δεν πιστεύουν πως η φημολογούμενη SLA, η cabrio/roadster εκδοχή της A-Class αξίζει το κεφάλαιο ή τον κόπο που απαιτούνται για να εξελιχθεί, αλλά αντιθέτως θέλουν να εξελίξουν κάτι με μεγάλα περιθώρια κέρδους και χλιδάτη εικόνα. Αν δεν εννοούν κάτι που ακόμα δεν έχουμε δει, τότε προφανώς αναφέρονται στην S-Class cabrio που πληροί όλα τα κριτήρια.

Mercedes-Benz CLA Shooting Brake

Αυτό σημαίνει πως το μοναδικό μοντέλο που περιμένουμε πλέον να βασίζεται στην MFA πλατφόρμα και δεν έχουμε δει, είναι η CLA Shooting Brake. Ένα εξαιρετικά στυλάτο wagon, στην ίδια λογική με την CLS Shooting Brake που εκτός απροόπτου θα βγει στην παραγωγή κάποια στιγμή το 2014. Όπως είναι λογικό σε αυτό το σημείο, περισσότερες πληροφορίες δεν έχουμε αλλά τουλάχιστον όσον αφορά στους κινητήρες με τους οποίους θα εξοπλίζεται, περιμένουμε να κρατήσει αναλλοίωτη την γκάμα της CLA, από τον 1800άρη diesel με τα 109 άλογα μέχρι και τον δίλιτρο των 360 ίππων στην AMG έκδοση.

[Πηγή: Car & Driver]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Mercedes EQS χάνει το 48% της αξίας της μέσα σε μόλις 12 μήνες

Με την ανοιξιάτικη περίοδο αγοράς αυτοκινήτων να ξεκινά μόλις στις ΗΠΑ, το iSeeCars δημοσίευσε μια ακόμη έρευνα στην οποία βλέπουμε ποια αυτοκίνητα χάνουν περισσότερο...