Massa: Προσπάθησα να αποφύγω τον Rosberg

Σχετικά άρθρα

massa

Από τον πρώτο κιόλας γύρο του Κορεάτικου grand prix, ο Felipe Massa έκανε τα πράγματα δύσκολα για τον εαυτό του. Εκκινώντας από την έκτη θέση του grid, ο Βραζιλιάνος βρέθηκε δίπλα-δίπλα με άλλα 4 μονοθέσια στην μεγάλη ευθεία, φρενάροντας απότομα στο ακάθαρτο μέρος, γλιστρώντας και τελικά μένοντας στην τελευταία θέση. Ο Massa μίλησε στους δημοσιογράφους μετά το τέλος του αγώνα και τόνισε πως δεν υπήρχε χώρος για τον ίδιο και πως μόνη του επιλογή ήταν να σπινάρει, ώστε να μην πέσει πάνω στον Nico Rosberg που βρισκόταν μπροστά του.

Υπήρχαν πολλά αυτοκίνητα στο slip streaming, κι εγώ βρισκόμουν σε αυτό του Fernando και τότε βρέθηκαν αυτοκίνητα δίπλα μου, λίγο πιο γρήγορα, περνώντας τις δύο Sauber.

Γι ‘αυτό και κινήθηκα προς τα δεξιά του Fernando και τότε βρέθηκα στο πλευρό του. Κατά το φρενάρισμα φρέναρα λίγο πιο αργά από τους άλλους, αλλά όλοι βρεθήκαμε πλάι-πλάι.

Δεν μπορούσα να πάω προς τα αριστερά και υπήρχαν αυτοκίνητα στη στροφή, έτσι ήμουν έτοιμος να χτυπήσω τον Rosberg. Τότε έστριψα το αυτοκίνητο για να μην τον ακουμπήσω και σπίναρα. Ήταν τύχη το ότι κανείς δεν με χτύπησε, αλλά σίγουρα έχασα τον αγώνα εκεί.

Μάλιστα, οι δυο Ferrari έφτασαν πολύ κοντά στην επαφή, με τον Alonso να γλιτώνει για μερικά μόλις εκατοστά. Μετά το τέλος του αγώνα, ο Ισπανός έδειξε να μην ενοχλείται από το γεγονός και δήλωσε πως δεν ήταν κάτι το τόσο σοβαρό.

Δεν ήταν τίποτα σημαντικό. Φτάσαμε στη στροφή 3 όλα τα αυτοκίνητα μαζί. Δεν ξέρω αν ο Felipe είχε κάποια επαφή με αυτοκίνητα που βρίσκονταν στην εσωτερική. Προσπάθησα να τον αποφύγω για να μην ρισκάρουμε και δεν έγινε τίποτα.

Ήταν μηδενικό πρόβλημα και δεν άλλαξε τίποτα στον αγώνα μου, γιατί ήδη ήμουν πίσω από τον Nico.

Οι δυο Ferrari τερμάτισαν τελικά στην έκτη και ένατη θέση, μαζεύοντας 10 βαθμούς στην μάχη με τη Mercedes για τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών.

[Πηγή: GMM]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...