Η Caterham ανακοίνωσε την Caterham Motorsport Asia

Σχετικά άρθρα

caterham-racing-series1

Τον τελευταίο καιρό φαίνεται πως η Caterham μας «απασχολεί» τακτικά με τις ειδήσεις που βγαίνουν γι’ αυτήν και τις ανακοινώσεις που κάνει η ίδια. Καλό είναι αυτό.

Τώρα, έρχεται να μας ανακοινώσει την Caterham Motorsport Asia, μία «θυγατρική» που θα αναλάβει μεταξύ άλλων και μία σειρά αγώνων στην Ανατολή. Η Caterham Motorsport Asia αρχικά θα παρουσιάσει την σειρά Caterham Supersport με σχέδια για μελλοντική επέκταση ακόμα και στα carts να υπάρχουν από τώρα. Το Supersport, να θυμίσω, έχει έναν κινητήρα 1,6 λίτρων της Ford που αποδίδει 140 άλογα.

Η εταιρία ελπίζει πως η Ασιατική σειρά θα ακολουθήσει τα χνάρια της αντίστοιχης –πετυχημένης- Ευρωπαϊκής ενώ ο λόγος ύπαρξής της έγκειται στο γεγονός πως σύμφωνα με τον Tony Fernandes, η Μαλαισία και η Άπω Ανατολή είναι οι σημαντικότερες αγορές για την μάρκα.

Σε άλλα νέα σχετικά με την Caterham και την εμπλοκή της στα motorsports, η εταιρία αποφάσισε να κάνει την είσοδό της και στον κόσμο των δύο τροχών. Μόλις πρόσφατα ανακοίνωσε πως θα συμμετέχει με δική της ομάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Moto2. Η μοτοσυκλέτα με τον κινητήρα 600 κ.εκ. της Honda θα έχει chassis της Suter ενώ ο πρώτος αναβάτης ανακοινώθηκε πως θα είναι ο πρωταθλητής του AMA Superbike πρωταθλήματος, Josh Herrin. Γι’ αυτούς που δεν γνωρίζουν, να πούμε πως ο Tony Fernandes είναι φανατικός οπαδός των αγώνων μοτοσυκλετών και μέσω της AirAsia ήδη υποστήριζε τον Μαλαισιανό Fhami Khairuddin στο Moto3.

[Πηγή: Caterham]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η AlphaTauri γίνεται επίσημος συνεργάτης ένδυσης της FIA

Η FIA ανακοίνωσε σήμερα την έναρξη τριετούς συνεργασίας με την AlphaTauri, με την τελευταία να γίνεται ο πρώτος επίσημος συνεργάτης ένδυσης της παγκόσμιας ομοσπονδίας...