Το Autoblog.gr στη παρουσίαση της Lamborghini Egoista Concept! Ενός ταύρου…Εγωιστή!

Σχετικά άρθρα

Lamborghini Egoista Concept

Την προηγούμενη εβδομάδα, καλεσμένοι της Lamborghini, βρεθήκαμε στο Εθνικό Μουσείο Αυτοκινήτου του Τορίνο για την παρουσίαση της Lamborghini Egoista, ενός πρωτότυπου που σχεδιάστηκε με αφορμή τη συμπλήρωση πενήντα χρόνων ιστορίας του οίκου. Από την εκδήλωση δε θα μπορούσαν να λείπουν οι Walter de Silva (Υπεύθυνος σχεδιασμού του VW Group), Alessandro Dambrosio, Stefan Sielaff και Filippo Perini (Υπεύθυνος σχεδιασμού της Lamborghini), οι οποίοι και παρουσίασαν το αυτοκίνητο, ενώ το παρόν έδωσε και ο Giorgetto Giugiaro.

Lamborghini Egoista Concept

Η αρχική ιδέα ανήκει στο De Silva, ο οποίος και σχεδίασε τη βασική φόρμα του αυτοκινήτου κατά τη διάρκεια μιας πτήσης, ενώ ανέφερε πως σκοπός του ήταν να δημιουργήσει ένα αυτοκίνητο «εγωιστή», το οποίο θα αντιπροσωπεύει μια ηδονή που θα φτάνει στα άκρα! Υπεύθυνος για το σχεδιασμό του εξωτερικού είναι ο Alessandro Dambrosio (βοηθός του De Silva), ενώ γι’ αυτόν του εσωτερικού ο Stefan Sielaff (Υπεύθυνος σχεδιασμού εσωτερικών του VW Group). Η μελέτη ξεκίνησε το Νοέμβριο του 2012 πάνω στο πάτωμα της Lamborghini Gallardo, της οποίας “δανείστηκε” και τα μηχανικά μέρη (V10 5.2l – 600hp).

Lamborghini Egoista Concept

Με εμφανείς τις επιρροές από τα μαχητικά αεροσκάφη, κύρια χαρακτηριστικά της Egoista, αποτελούν η καμπίνα του επιβάτη, η οποία είναι τοποθετημένη στο κέντρο, καθώς και η πορτοκαλί γυάλινη οροφή της, η οποία ανοίγει για να εισέλθει ο επιβάτης σε αυτή, σαν σε κόκπιτ μαχητικού.

Lamborghini Egoista Concept

Στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στο πλαϊνό μέρος, διακρίνεται η φιγούρα ενός αγριεμένου ταύρου ο οποίος “σπρώχνει” τον μπροστινό τροχό, ενώ το πλαϊνό φλας αποτελεί το μάτι του ταύρου. Το μπροστινό μέρος θυμίζει σκάφος τριμαράν, ενώ στο πίσω τα μηχανικά μέρη είναι “εκτεθειμένα” στα ανθρώπινα μάτια.

Lamborghini Egoista Concept

Στο πίσω μέρος του αμαξώματος διακρίνονται επίσης δύο αεροδυναμικά στοιχεία τα οποία λειτουργούν σαν flaps αεροπλάνου με σκοπό την παραγωγή μεγαλύτερης κάθετης δύναμης και κατά συνέπεια καλύτερου κρατήματος. Τέλος, τα φώτα της θυμίζουν αυτά ενός μοντέρνου αεροσκάφους.

Lamborghini Egoista Concept

Για το εσωτερικό, το οποίο είναι περιορισμένων διαστάσεων, ο Sielaff ανέφερε πως πηγή έμπνευσης αποτέλεσε το κόκπιτ των μαχητικών ελικοπτέρων τύπου Apache. Είναι σχεδιασμένο για ένα μόνο επιβάτη, ο οποίος μπορεί να εισέλθει σε αυτό μόνο από την αριστερή πλευρά του αυτοκινήτου, ενώ θα πρέπει να αφαιρέσει πρώτα το τιμόνι. Για την ασφάλεια του επιβάτη υπάρχουν ζώνες ασφαλείας τεσσάρων σημείων με ιμάντες διαφορετικού χρώματος, καθώς και head-up display.

Lamborghini Egoista Concept

Τα υλικά που κυριαρχούν τόσο στο εξωτερικό, όσο και στο εσωτερικό, είναι το ανθρακόνημα και το αλουμίνιο, ενώ τόσο η καλύπτρα, όσο και οι ζάντες είναι κατασκευασμένες από υλικό όπως αυτό των πολεμικών αεροσκαφών, μη ανιχνεύσιμο από τα ραντάρ.

Lamborghini Egoista Concept

Η Lamborghini Egoista είναι σίγουρα ένα αυτοκίνητο το οποίο μαγνητίζει τα βλέμματα με τον ιδιαίτερο σχεδιασμό του και όσοι θέλουν θα μπορούν να το θαυμάσουν από κοντά στο μουσείο της Lamborghini στη Sant’ Agata, όπου λέγεται πως θα μεταφερθεί, αφού δεν είναι προς πώληση.

[Photo courtesy: Davide Michelini]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αυτό είναι το νέο λογότυπο της Lamborghini

Μετά από περισσότερες από δύο δεκαετίες από την τελευταία ανανέωση η Lamborghini παρουσίασε σήμερα τη νέα εμφάνιση του ιστορικό της λογοτύπου. Η ανανέωση είναι σύμφωνη...

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...

Εγνατία Οδός: Ακριβαίνουν τα διόδια έως και 120%. Στις ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Egis η παραχώρηση της για 35 χρόνια

Οι υπουργοί Υποδομών και Οικονομίας υπέγραψαν σήμερα την Κοινή Υπουργική Απόφαση για τις αυξήσεις στα διόδια της Εγνατίας Οδού και αναμένεται η δημοσίευσή της...
Autoblog.gr