Οι αυτοκινητοβιομηχανίες παρουσιάζουν κάθε χρόνο δεκάδες πρωτότυπα μοντέλα τα οποία εκτός του ότι τραβούν το ενδιαφέρον μας, παράλληλα μας δίνουν μια γεύση για το μέλλον της αυτοκίνησης. Ας θυμηθούμε ορισμένα από αυτά που έμειναν στην ιστορία.

1Audi Urban Concept

Το Audi Urban Concept του 2011 ξεχωρίζει κυρίως λόγω της ικανότητάς του να συνδυάζει το αγωνιστικό με το roadster, το “διασκεδαστικό” με το αυτοκίνητο πόλης.

2Peugeot 20Cup

Το Peugeot 20Cup concept του 2006 ήταν κατά ένα μέρος Peugeot 207, και κατά ένα άλλο τρίκυκλο αλλά όλο μαζί μια τρέλα. Μοιάζει σαν μισό αυτοκίνητο και γι’ αυτό ζυγίζει μόλις 500 κιλά. Δηλαδή όσο… μισό αυτοκίνητο.

3Mercedes-Benz F300 Life Jet-Benz

Το F300 Life Jet του 1997 “έφερε την αίσθηση της μοτοσυκλέτας στον κόσμο του αυτοκινήτου”. Έτσι τουλάχιστον ισχυρίζεται η Mercedes-Benz. Όπως βλέπεις και εσύ, το Active Tilt Control έδινε τη δυνατότητα στην F300 Life Jet να πλαγιάζει όπως μια μοτοσυκλέτα ενώ ο οδηγός, ή μήπως θα έπρεπε να πούμε ο αναβάτης, καθόταν σε ένα cockpit μπροστά από ένα κινητήρα A-Class.

4Ford Nucleon

Ας γυρίσουμε το χρόνο πίσω, στη δεκαετία του ’50 όπου το μέλλον έμοιαζε να κινείται με ατομική ενέργεια. Και, όπως αποδεικνύει και το συγκεκριμένο Ford Nucleon concept του 1958 έτσι έβλεπαν και τα αυτοκίνητα του μέλλοντος.

5Ferrari Modulo

Η Ferrari Modulo concept του 1970 ήταν τόσο χαμηλή που μόνο κάποιος στο ύψος του Richard Hammond θα μπορούσε να οδηγήσει.

6Chery @Ant

Τρελό όνομα για ένα αναπάντεχα έξυπνο και πρωτοποριακό αυτοκίνητο. Ένα Chery @Ant έχει τη δυνατότητα να πάει παντού. Αλλά αν ενώσεις κι άλλο ένα θα φτιάξεις σιδηρόδρομο και θα πάρεις μια γεύση αυτοματοποιημένης οδήγησης σε κομβόι.

7Colani C112

Η αλήθεια να λέγεται, θα μπορούσαμε να διαλέξουμε διάφορες παράξενες και εντυπωσιακές δημιουργίες του Luigi Colani για τη συλλογή μας αλλά αρκεστήκαμε στο C112 του 1970 επειδή μοιάζει απίστευτα με το Panthermobile.

8Citroen Lacoste

Το Citroen Lacoste προσέφερε “μια σύγχρονη επιλογή που έχει σαν στόχο να θέσει ένα τέλος στο “κι άλλο” με το οποίο λειτουργεί κάποιες φορές η αυτοκινητοβιομηχανία”.

9Renault Racoon

Αυτό το τόσο πετυχημένο όνομα ταιριάζει γάντι στο Renault Racoon του 1992 και θα μπορούσε να φτάσει πιο μακριά από οποιοδήποτε άλλο concept χάρη στο γεγονός ότι είναι αμφίβιο.

10Honda Puyo

Αυτό το Honda Puyo με τις απαλές γραμμές σχεδίασης του 2007 σχεδιάστηκε για να δίνει “μια ζεστή, φιλική εντύπωση”.

11Nissan Pivo 2

Το Nissan Pivo 2 διέθετε τέσσερις ανεξάρτητους τροχούς και περιστρεφόταν σαν καροτσάκι σούπερ μάρκετ.

12Citroen Tubik

Το μπροστινό μέρος του Citroen Tubik είναι μισό ψάρι και μισό Angry Bird.

13Valmet Automotive Dawn

Το Valmet Automotive Dawn το πρωτοείδαμε στην έκθεση της Γενεύης του 2012 και θυμίζει αγωνιστικό που έμεινε στο φούρνο περισσότερη ώρα από όση έπρεπε.

14Saab Aero-X

Έχουμε σκοπό να αναφέρουμε τα πρωτότυπα της Saab σε όσα περισσότερα άρθρα μπορούμε μέχρι κάποιος να αποφασίσει ότι το λογικό είναι να αναστηθεί επιτέλους αυτή μάρκα αυτοκινήτων. Εδώ βλέπουμε το Aero-X του 2006. Ακόμη και μετά από τόσα χρόνια είναι πανέμορφο.

15Peugeot Moovie

Άκρως φουτουριστικό το Moovie της Peugeot.

16Lamborghini Egoista

Με αυτή την εικόνα ξεκινήσαμε και με αυτή σκοπεύουμε να τελειώσουμε. Η ιταλική λέξη “Egoista” σημαίνει “εγωιστής”. Αυτό ήταν το δώρο της Lamborghini στον εαυτό της για τα 50α της γενέθλια και τιμά το όνομά της καθώς είναι μονοθέσια. Όπως βλέπεις, ο σχεδιασμός της θυμίζει, κλασικά για τη Lamborghini, μαχητικό αεροσκάφος.