Τα πιο εξωφρενικά πρωτότυπα που έγιναν ποτέ

Σχετικά άρθρα

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες παρουσιάζουν κάθε χρόνο δεκάδες πρωτότυπα μοντέλα τα οποία εκτός του ότι τραβούν το ενδιαφέρον μας, παράλληλα μας δίνουν μια γεύση για το μέλλον της αυτοκίνησης. Ας θυμηθούμε ορισμένα από αυτά που έμειναν στην ιστορία.

Audi Urban Concept

Το Audi Urban Concept του 2011 ξεχωρίζει κυρίως λόγω της ικανότητάς του να συνδυάζει το αγωνιστικό με το roadster, το “διασκεδαστικό” με το αυτοκίνητο πόλης.

Peugeot 20Cup

Το Peugeot 20Cup concept του 2006 ήταν κατά ένα μέρος Peugeot 207, και κατά ένα άλλο τρίκυκλο αλλά όλο μαζί μια τρέλα. Μοιάζει σαν μισό αυτοκίνητο και γι’ αυτό ζυγίζει μόλις 500 κιλά. Δηλαδή όσο… μισό αυτοκίνητο.

Mercedes-Benz F300 Life Jet-Benz

Το F300 Life Jet του 1997 “έφερε την αίσθηση της μοτοσυκλέτας στον κόσμο του αυτοκινήτου”. Έτσι τουλάχιστον ισχυρίζεται η Mercedes-Benz. Όπως βλέπεις και εσύ, το Active Tilt Control έδινε τη δυνατότητα στην F300 Life Jet να πλαγιάζει όπως μια μοτοσυκλέτα ενώ ο οδηγός, ή μήπως θα έπρεπε να πούμε ο αναβάτης, καθόταν σε ένα cockpit μπροστά από ένα κινητήρα A-Class.

Ford Nucleon

Ας γυρίσουμε το χρόνο πίσω, στη δεκαετία του ’50 όπου το μέλλον έμοιαζε να κινείται με ατομική ενέργεια. Και, όπως αποδεικνύει και το συγκεκριμένο Ford Nucleon concept του 1958 έτσι έβλεπαν και τα αυτοκίνητα του μέλλοντος.

Ferrari Modulo

Η Ferrari Modulo concept του 1970 ήταν τόσο χαμηλή που μόνο κάποιος στο ύψος του Richard Hammond θα μπορούσε να οδηγήσει.

Chery @Ant

Τρελό όνομα για ένα αναπάντεχα έξυπνο και πρωτοποριακό αυτοκίνητο. Ένα Chery @Ant έχει τη δυνατότητα να πάει παντού. Αλλά αν ενώσεις κι άλλο ένα θα φτιάξεις σιδηρόδρομο και θα πάρεις μια γεύση αυτοματοποιημένης οδήγησης σε κομβόι.

Colani C112

Η αλήθεια να λέγεται, θα μπορούσαμε να διαλέξουμε διάφορες παράξενες και εντυπωσιακές δημιουργίες του Luigi Colani για τη συλλογή μας αλλά αρκεστήκαμε στο C112 του 1970 επειδή μοιάζει απίστευτα με το Panthermobile.

Citroen Lacoste

Το Citroen Lacoste προσέφερε “μια σύγχρονη επιλογή που έχει σαν στόχο να θέσει ένα τέλος στο “κι άλλο” με το οποίο λειτουργεί κάποιες φορές η αυτοκινητοβιομηχανία”.

Renault Racoon

Αυτό το τόσο πετυχημένο όνομα ταιριάζει γάντι στο Renault Racoon του 1992 και θα μπορούσε να φτάσει πιο μακριά από οποιοδήποτε άλλο concept χάρη στο γεγονός ότι είναι αμφίβιο.

Honda Puyo

Αυτό το Honda Puyo με τις απαλές γραμμές σχεδίασης του 2007 σχεδιάστηκε για να δίνει “μια ζεστή, φιλική εντύπωση”.

Nissan Pivo 2

Το Nissan Pivo 2 διέθετε τέσσερις ανεξάρτητους τροχούς και περιστρεφόταν σαν καροτσάκι σούπερ μάρκετ.

Citroen Tubik

Το μπροστινό μέρος του Citroen Tubik είναι μισό ψάρι και μισό Angry Bird.

Valmet Automotive Dawn

Το Valmet Automotive Dawn το πρωτοείδαμε στην έκθεση της Γενεύης του 2012 και θυμίζει αγωνιστικό που έμεινε στο φούρνο περισσότερη ώρα από όση έπρεπε.

Saab Aero-X

Έχουμε σκοπό να αναφέρουμε τα πρωτότυπα της Saab σε όσα περισσότερα άρθρα μπορούμε μέχρι κάποιος να αποφασίσει ότι το λογικό είναι να αναστηθεί επιτέλους αυτή μάρκα αυτοκινήτων. Εδώ βλέπουμε το Aero-X του 2006. Ακόμη και μετά από τόσα χρόνια είναι πανέμορφο.

Peugeot Moovie

Άκρως φουτουριστικό το Moovie της Peugeot.

Lamborghini Egoista

Με αυτή την εικόνα ξεκινήσαμε και με αυτή σκοπεύουμε να τελειώσουμε. Η ιταλική λέξη “Egoista” σημαίνει “εγωιστής”. Αυτό ήταν το δώρο της Lamborghini στον εαυτό της για τα 50α της γενέθλια και τιμά το όνομά της καθώς είναι μονοθέσια. Όπως βλέπεις, ο σχεδιασμός της θυμίζει, κλασικά για τη Lamborghini, μαχητικό αεροσκάφος.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Genesis G80 EV Magma Concept

Στο περίπτερο της Genesis στην έκθεση του Πεκίνου βρίσκεται το G80 EV Magma Concept, με το πρωτότυπο να ξεχωρίζει από το νέο bodykit κατασκευασμένο...

Τέσσερα πρωτότυπα από την Nissan

Τα πρωτότυπα Epoch, Evo, Epic και Era παρουσίασε στην έκθεση του Πεκίνου η Nissan, πρωτότυπα που δημιουργήθηκαν σε συνεργασία με την Dongfeng Motor. Πρόκειται...

Mazda EZ-6 και Arata concept

Στην έκθεση του Πεκίνου η Mazda παρουσίασε τη νέα γενιά του 6. Ονομάζεται EZ-6, αναπτύχθηκε από την κοινοπραξία Changan Mazda και θα είναι διαθέσιμο...