Μια νύχτα στο νοσοκομείο προληπτικά για τον Fernando Alonso

Σχετικά άρθρα

F1

Για προληπτικές εξετάσεις και παρακολούθηση, πήγε στο νοσοκομείο ο Fernando Alonso, καθώς το υποχρεωτικό σύστημα που έχουν όλα τα μονοθέσια, για την ειδοποίηση του ιατρικού αυτοκινήτου σε περίπτωση ατυχήματος, είχε ενεργοποιηθεί.

Ο συγκεκριμένος αισθητήρας ενεργοποιείται σε βίαιες καταπονήσεις του μονοθεσίου και ενεργοποιήθηκε στον 45o γύρο του αγώνα του Abu Dhabi, όταν ο Ισπανός βγαίνοντας από τα pit απογείωσε το μονοθέσιό του στην προσπάθεια να προσπεράσει την Toro Rosso του Jean-Eric Vergne. Το αποτέλεσμα του παράτολμου προσπεράσματος, πέμπτη θέση και ένα βράδυ στο νοσοκομείο για τον αγαπημένο των τιφόζι.

Ο αισθητήρας κατέγραψε 28G με τον οδηγό της Ferrari μεταξύ σοβαρού και αστείου να αναφέρει μικροπόνους στην πλάτη.

Ακόμα έχω όλα τα δόντια μου. Η πλάτη μου είναι λογικό να πονάει λίγο, γιατί ήταν μεγάλο το χτύπημα. Ο συναγερμός που έχουμε στο μονοθέσιο για την υπέρβαση των G ακόμα χτυπάει στο parc ferme. Θα είμαι όμως σίγουρα εντάξει για το Ώστιν.

Για να είμαι ειλικρινής ήθελα να βγω πίσω του και να περάσω τον Vergne με το DRS. Είχα όμως τόσο καλή πρόσφυση από την μαλακή γόμα που βρέθηκα πλάι του και λίγο μπροστά του. Παραξενεύτηκα και έπρεπε να βγω εκτός πίστας. Το πρώτο μου πάντως πλάνο ήταν να τον περάσω με το DRS.

Vergne India 2013

Ο Jean-Eric Vergne δικαιολόγησε την απόφαση των αγωνοδικών να μην τιμωρήσουν τον Alonso δηλώνοντας:

Ήταν αγωνιστικό συμβάν και αν δεν είχε βγει εκτός πίστας θα είχαμε ατύχημα. Ήταν γρήγορη στροφή και ήταν σωστό αυτό που έκανε, βασικά χαίρομαι που το έκανε γιατί αποφύγαμε την σύγκρουση. Ήξερα ότι μάλλον θα μαχόμουν μαζί του για την θέση, αλλά όταν δεν τον είδα αριστερά μου νόμιζα πως είχε βγει μπροστά μου, αυτός όμως ήταν αριστερά μου, ακριβώς εκεί που δεν τον έβλεπα.

[Πηγή: GMM]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...