Αντιπρόεδρος Toyota: “Προσπαθούμε να κάνουμε ότι η Volkswagen”

Σχετικά άρθρα

Toyota teaser 2013

Σε συνέντευξη που έδωσε στο Αυστραλιανό μέσο CarAdvice, ο αντιπρόεδρος της Toyota, Mitsuhisa Kato, μίλησε «έξω από τα δόντια», χωρίς υπεκφυγές και διπλωματία και έδωσε απαντήσεις που θα θέλουν να ακούσουν όλοι οι φίλοι της εταιρίας και όχι μόνο.

Αρχικά, είναι η πρώτη φορά που ακούγεται από στέλεχος της Toyota η εξής δήλωση:

Ίσως να δώσαμε περισσότερη έμφαση από ότι έπρεπε σε τομείς όπως το κέρδος, ο όγκος κτλ. Η ταχύτατη αύξηση του όγκου τα τελευταία 10 χρόνια […] οδήγησε σε προβλήματα ποιότητας […] οπότε κρίναμε πως ήταν απαραίτητο να δώσουμε στον εαυτό μας λίγο περισσότερο χρόνο ώστε να ενσωματώσουμε πραγματικά την ποιότητα στο προϊόν.

Αναφορικά με την TNGA (Toyota New Global Architecture) και κατά συνέπεια τον τίτλο του άρθρου, ο Kato είπε πως θα χρησιμοποιηθεί για να μειωθεί το κόστος και ο χρόνος εξέλιξης των αυτοκινήτων. Όμως αυτό δεν σημαίνει πως θα υπάρχει μία πλατφόρμα που θα χρησιμοποιούν όλα τα αυτοκίνητα της φίρμας. «Η VW προσπαθεί να κάνει το ίδιο» είπε, τονίζοντας όμως πως πήρε στην VW 12-13 χρόνια και μία δύσκολη περίοδο για να φτάσει στο σημείο που έχει φτάσει τώρα σχετικά με την στρατηγική πλατφορμών της. Σίγουρα θα υπάρχει μοίρασμα εξαρτημάτων σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από ότι τώρα στην Toyota αλλά θα συνεχίσει να υπάρχει διαφοροποίηση. Για τα προσθιοκίνητα πχ, ο Kato είπε πως θα χρησιμοποιούνται «3 διαφορετικές πλατφόρμες αλλά ακόμα και σε διαφορετικές πλατφόρμες, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε έξυπνη χρήση κοινών εξαρτημάτων». Μέχρι στιγμής, κάθε μοντέλο της Toyota και κάθε εξάρτημα εντός αυτού ήταν διαφορετικό. Στο μέλλον, μέσω της TNGA, θα γίνει μία προσπάθεια να κανονικοποιηθούν τα εξαρτήματα έτσι ώστε να μειωθεί ο αριθμός των «περιττών» διαφορών μεταξύ των οχημάτων και να μειωθεί εν τέλει το κόστος εξέλιξης.

Ένας ακόμα τομέας στον οποίο θα συνεισφέρει η TNGA είναι η οδική συμπεριφορά των οχημάτων της Ιαπωνικής εταιρίας μέσω της τοποθέτησης του κέντρου βάρους χαμηλότερα.

Δυστυχώς, σε αυτό το σημείο η Toyota έχει μείνει πίσω από τους ανταγωνιστές σε αυτόν τον τομέα, αλλά συνεχίζουμε την εξέλιξη που θα επιτρέψει στην νέα γενιά οχημάτων να είναι στην κορυφή της κατηγορίας τους με χαμηλότερο κέντρο βάρους και κατά συνέπεια καλύτερη οδική συμπεριφορά.

Δήλωσε ο Kato. Σύμφωνα με τον Ιάπωνα, είναι οι «απλούστερες και πιο μικρές διαδικασίες που οδηγούν σε μείωση του κόστους» και έκλεισε λέγοντας πως η εταιρία στοχεύει σε μείωση της τάξης του 20-30% για τα μελλοντικά μοντέλα σε σύγκριση με τα τωρινά.

[Πηγή: CarAdvice]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δύο νέα ηλεκτρικά παρουσίασε η Toyota στη Κίνα

Στην έκθεση του Πεκίνου η Toyota παρουσίασε τα bZ3C και bZ3X, δύο νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που θα κυκλοφορήσουν στην αγορά της Κίνας. Αποτελούν τις...

Η Toyota ανακαλεί 211.000 Prius

Η Toyota προχωρά στην ανάκληση 211.000 Prius και Prius Prime, παγκοσμίως, παραγωγής 2023 και 2024, επειδή οι πίσω πόρτες ενδέχεται να ανοίξουν απροσδόκητα. Το Prius...

EuroNCAP: Πεντάστερα τα Nio EL6, Toyota C-HR και υπό προϋποθέσεις το Honda CR-V

Ο EuroNCAP έκανε γνωστά τα αποτελέσματα των δοκιμών ασφάλειας που διενήργησε στα Nio EL6, Toyota C-HR, και Honda CR-V υπό τους ενημερωμένους κανονισμούς του...