Ecclestone: Ο Alonso έψαχνε να φύγει από την Ferrari

Σχετικά άρθρα

f1_mr_e_fernando_xpb_12

Ο Bernie Ecclestone κατά καιρούς λέει διάφορα, όπως βρεγμένους αγώνες με χρήση μπεκ, βαθμολογίες στους οδηγούς όπως στους τενίστες και πως δεν έχει κάνει ποτέ του ανήθικες συμφωνίες. Το κακό είναι, πως λόγω του προχωρημένου της ηλικίας του, πολλοί πλέον δεν τον πιστεύουν.

Μετά όμως το 8/10 του Luca Cordero di Montezemolo, έρχεται και ο Βρετανός να δηλώσει την άποψη του για τον Fernando Alonso:

Είμαι λίγο απογοητευμένος με τον Fernando, γιατί είμαι μεγάλος υποστηρικτής του, όπως και της Ferrari. Νομίζω πως τα παράτησε λίγο και αυτό αποδεικνύει ότι έψαχνε για καινούρια ομάδα. Δεν γνωρίζω αν η ομάδα δεν είναι αρκετά ανταγωνιστική εξαιτίας του ή επειδή αυτοί που την διοικούν δεν κάνουν σωστά την δουλειά τους.

Ο Alonso τερμάτισε δεύτερος στο πρωτάθλημα οδηγών, 155 βαθμούς πίσω από τον Sebastian Vettel και 43 βαθμούς μπροστά από τον Mark Webber, με υποδεέστερο μονοθέσιο, τουλάχιστον για το δεύτερο μισό του πρωταθλήματος.

Alonso Sebastian_Vettel

Κατά την διάρκεια της φετινής χρονιάς, η McLaren έκανε δηλώσεις, πως σε περίπτωση που ο Alonso έμενε ελεύθερος συμβολαίου, θα ήταν διατεθειμένη να του προσφέρει μια θέση, ξεχνώντας τα γεγονότα του 2007. Από την άλλη ο Ecclestone, που ασχολείται με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό από το 1950, συνεχίζοντας τις δηλώσεις του είπε:

Ο Vettel είναι ο νούμερο ένα από τους οδηγούς που έχω γνωρίσει. Αυτή τη χρονιά θα μπορούσα να ξεχωρίσω και τον Kimi, με τα εργαλεία που είχε στη διάθεσή του. Νομίζω το κίνητρό του ήταν…  η ελπίδα ότι θα πληρωθεί. Είναι καλή προσθήκη στην ομάδα και για εμάς και για την ομάδα. Είναι φοβερός, είναι οδηγός που αγωνίζεται.

Μην θέλοντας να αφήσει κάτι ασχολίαστο, ο Βρετανός είπε κάτι γρήγορο και για την Pirelli και τους νέους turbo κινητήρες:

Η Pirelli έκανε καταπληκτική δουλειά για εμάς. Τους είπα ότι δεν θέλουμε λάστιχα που να κρατάνε όλο τον αγώνα, αλλά λάστιχα που κανείς να μην μπορεί να καταλάβει πόσο διαρκούν. Αυτό θα το έχουμε και με τους κινητήρες την επόμενη χρονιά. Ακόμα πιστεύω πως αυτό που έχουμε τώρα είναι καλό. Δεν νομίζω πως υπήρχε λόγος για κάποια αλλαγή.

[Πηγή: GMM]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα