GM: 250 εκατ. ευρώ πούλησε το 7% της PSA

Σχετικά άρθρα

gm psa

Η General Motors ανακοίνωσε τη Παρασκευή πως πουλά το 7% των μετοχών της PSA Peugeot-Citroen που κατείχε, με το Reuters αναφέρει πως από τις 24.839.429 μετοχές της PSA, ο Αμερικανικός κολοσσός πήρε 250 εκατ. ευρώ, χάνοντας έτσι 70 εκατ. ευρώ, αφού τον Μάρτιο του 2012 τις είχε αγοράσει έναντι 320 εκατ. ευρώ.

Πίσω από την πώληση των μετοχών κρύβονται οι Κινέζοι της Dongfeng Motors, οι οποίοι είναι έτοιμοι ώστε να εξαγοράσουν το 20% των μετοχών της PSA, και κύριοι αντίπαλοι της SAIC, στρατηγικού εταίρου της GM στη Κίνα. Οι Κινέζοι θα αγοράσουν το 20% της PSA έναντι 1,5 δις ευρώ, με ένα άλλο 20% των μετοχών να το αγοράζει η Γαλλική κυβέρνηση, δίνοντας και αυτή το ίδιο ποσό με τους Κινέζους, βάζοντας στα ταμεία της PSA Peugeot-Citroen, 3 -υπερπολύτιμα- δις ευρώ.

Από την πώληση των μετοχών, η μετοχή της Γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας παρουσίασε πτώση κατά 12%, κλείνοντας στα 9,34 ευρώ τη Παρασκευή, ενώ τη περασμένη εβδομάδα η μετοχή της παρουσίασε συνολική πτώση 22%, κάνοντας την PSA να αποτιμάται στα 3,31 δις ευρώ.

Αναλυτές κάνουν λόγο πως η πώληση των μετοχών από την μεριά της GM έγινε σε λάθος χρονική περίοδο, με την εξαγορά των μετοχών από τους Κινέζους και τη Γαλλική κυβέρνηση να ανακοινώνεται μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2014.

[Πηγή: Reuters, Bloomberg]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Οι πρώτες φωτογραφίες του νέου Citroen C3 Aircross

H Citroen έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες της νέας -δεύτερης- γενιάς του C3 Aircross, το λανσάρισμα του οποίου -με βάση το σημερινό...

Η GM φεύγει από τα εμβληματικά της κεντρικά γραφεία

Από το 1996 η GM έχει τα κεντρικά της γραφεία στο Renaissance Centre, στο ψηλότερο κτίριο του Ντιτρόιτ, αλλά η εταιρία εγκαταλείπει τον εμβληματικό...