Opel Astra OPC Extreme, το ταχύτερο Astra που κατασκευάστηκε ποτέ

Σχετικά άρθρα

[lightbox link=”https://www.autoblog.gr/wp-content/uploads/2014/01/Opel-Astra-OPC-289920.jpg”]Opel-Astra-OPC-289920[/lightbox]

Στην έκθεση της Γενεύης η Opel θα παρουσιάσει το Astra OPC Extreme, ένα πρωτότυπο Astra το οποίο θα περάσει σε περιορισμένη παραγωγή.

Με βάρος μικρότερο των 1.373 κιλών που ζυγίζει το κανονικό Astra OPC, το γρηγορότερο street-legal Astra που κατασκευάστηκε ποτέ μηχανικά θα φορά τον 2,0-λιτρο turbo κινητήρα ο οποίος θα αποδίδει περισσότερα από 300 άλογα.

Φορά επιθετικό bodykit με μεγάλη πίσω αεροτομή, τετραπλές απολήξεις, χαμηλότερες αναρτήσεις και μεγάλες μαύρες ματ ζάντες. Περισσότερες λεπτομέρειες γι’αυτό θα μάθουμε όσο πλησιάζουμε στην έκθεση της Γενεύης η οποία θα ανοίξει τις πύλες της στις 3 του Μάρτη.

[Πηγή: Opel]

[learn_more caption=”Δελτίο Τύπου”]

Opel Astra OPC EXTREME στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης

Η Opel παρουσιάζει την καυτή αγωνιστική έκδοση Astra OPC κατάλληλη για δρόμους και πίστες

Η Opel θα αποκαλύψει ένα γνήσιο σούπερ σπορ μοντέλο στο 84ο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης (6 – 16 Μαρτίου). Η πρωτότυπη έκδοση ακολουθεί την παράδοση του Astra OPC X-treme Concept που παρουσιάστηκε το 2002. Τότε, όπως και τώρα, ένα γνήσιο αγωνιστικό αυτοκίνητο βρέθηκε από την αγωνιστική πίστα στους δημόσιους δρόμους. Και ενώ το κόκκινο OPC X-treme πριν από 12 χρόνια παρέμεινε ένα μοναδικό πρωτότυπο, το νέο EXTREME στα κλασικά αγωνιστικά χρώματα Opel, θα αποτελέσει τη βάση μιας περιορισμένης παραγωγής και διάθεσης οχημάτων. Αυτό το OPC EXTREME θα είναι το ταχύτερο Astra όλων των εποχών με προδιαγραφές ασφάλτου, πιστό στο σλόγκαν του Opel Performance Center: “OPC. Pure Passion”.

Το Opel Astra OPC EXTREME είναι άμεσος απόγονος του αγωνιστικού Astra OPC Cup από το Πρωτάθλημα Αντοχής του Nürburgring (VLN) – αλλά με προδιαγραφές ασφάλτου! Υψηλής ποιότητας εξαρτήματα από ανθρακονήματα μειώνουν το βάρος συγκριτικά με του Astra OPC 280 hp που λανσαρίστηκε το 2012. Ένας ενσωματωμένος κλωβός ασφάλειας, αγωνιστικά καθίσματα και ζώνες ασφαλείας έξι σημείων αποτελούν άριστό εξοπλισμό για αγωνιστικές πίστες.

Το OPC EXTREME sports coupé διαθέτει ασυμβίβαστη αγωνιστική τεχνολογία για χρήση σε δημόσιους δρόμους – χωρίς να αποκλείονται και τα απολαυστικά Σαββατοκύριακα στην πίστα του Nürburgring Nordschleife. Εκεί άλλωστε γεννήθηκε η ιδέα για το Astra OPC EXTREME, στο Opel Performance Center που έχει την έδρα του δίπλα ακριβώς στη θρυλική πίστα. Όλα τα σπορ μοντέλα της Opel – Corsa OPC, Astra OPC ή Insignia OPC – πρέπει να περνούν με επιτυχία διεξοδικά test drive με τέρμα γκάζι και ένα επίπονο πρόγραμμα αντοχής 10.000 χλμ. στις εξαιρετικά σκληρές συνθήκες του Nordschleife.

[/learn_more]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα