Αβέβαιο το μελλόν του Grand Prix της Μελβούρνης

Σχετικά άρθρα

Australian F1 Grand Prix - Practice

Το πρωτάθλημα του 2014 θα ξεκινήσει στις 14 Μαρτίου στη Μελβούρνη της Αυστραλίας. Η πίστα του Albert Park φιλοξενεί από το 1996 αγώνες Formula 1, παίρνοντας την σκυτάλη από την Αδελαΐδα, με τους οδηγούς αλλά και τους θεατές να την θεωρούν ως μια από τις πιο ενδιαφέρουσες στο καλεντάρι. Το τρέχον συμβόλαιο της πίστας με τον Bernie Ecclestone φτάνει στο τέλος του το 2015 και ο ισχυρός άνδρας της Formula 1 βρίσκεται σε συζητήσεις με τον Ron Walker, πρόεδρο της εταιρείας που διαχειρίζεται το Αυστραλιανό Grand Prix, αλλά και με την κυβέρνηση της Victoria, της πολιτείας στην οποία ανήκει η Μελβούρνη.

Ο πρωθυπουργός Denis Napthine, τονίζει πως στόχος των διαπραγματεύσεων είναι οι καλύτεροι όροι για τους φορολογούμενους της πολιτείας, ούτως ώστε το νέο συμβόλαιο να παρέχει μεγαλύτερη αξία σε σχέση με το κόστος του αγώνα.

Συζητάμε για ένα συμβόλαιο που θα δίνει value for money για τη Victoria. Αυτό που χρειάζεται να κάνουμε, είναι να βεβαιωθούμε ότι με κάθε μελλοντικό συμβόλαιο, θα έχουμε κερδίσει σε αξία για τα χρήματα των φορολογουμένων της Victoria.

Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται εδώ και κάποιο χρονικό διάστημα και το γεγονός ότι βρίσκονται σε εξέλιξη, δείχνει ότι παίζουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, ότι θέλουμε να πάρουμε πραγματική αξία για τα χρήματα που δίνουμε. Πιστεύουμε ότι (ο αγώνας) είναι ένα σημαντικό γεγονός. Πιστεύουμε ότι δημιουργεί ευκαιρίες για τη Μελβούρνη και τη Victoria, αλλά πρέπει να γίνει στη σωστή τιμή.

launch-20-20of-20the-202014-20Melbourne-20F1-20Grand-20Prix-20held-20at-20Carosel-20140203233152841228-620x349

Διορία για το τέλος των διαπραγματεύσεων δεν υπάρχει, με τον κύριο Napthine να δηλώνει πως αυτές θα προχωρήσουν για όσο χρειαστεί. Από την πλευρά του, ο Walker πιέζει για συμβόλαιο μικρότερης διάρκειας σε σχέση με το καθιερωμένο 5-ετες, κάτι που ίσως να δημιουργεί με τη σειρά του προβλήματα, ως προς το κλείσιμο της συμφωνίας.

Οι δικηγόροι εξακολουθούν να μιλούν για ορισμένα ήσσονος σημασίας σημεία. Είναι ένα έργο σε εξέλιξη. Απλά πήρε περισσότερο χρόνο από όσο νομίζαμε. Ελπίζω ότι το αδιέξοδο θα επιλυθεί σύντομα. Ας ελπίσουμε ότι θα ολοκληρωθεί πριν από το φετινό αγώνα.

Το κόστος του Αυστραλιανού Grand Prix βρίσκεται κάπου μεταξύ των 50 και 60 εκατομμυρίων δολαρίων Αυστραλίας (32,4-38,9 εκατ. ευρώ), από τα οποία περισσότερα από τα μισά αφορούν τα ετήσια τέλη του αγώνα.

Πάντως, παρά τη σκληρή διαπραγματευτική στάση των Αυστραλών, το budget του αγώνα δεν θα μειωθεί σημαντικά ακόμα κι αν συμφωνήσει ο Ecclestone σε μείωση των τελών του. Μάλιστα η προβολή του φετινού αγώνα, ξεκίνησε με εναέρια βόλτα ενός μονοθεσίου της Red Bull, πάνω από την πόλη της Μελβούρνης.

[Πηγή: The Age (1),(2) | Photo Copyrights: Robert Cianflone/Getty Images/Michael Clayton-Jones]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024: Άπιαστος Verstappen

Για έναν ακόμα ακόμα θαυμάσαμε το μεγαλείο της Red Bull και του Max Verstappen και ταυτόχρονα διασκεδάσαμε με τις μάχες για τις πίσω θέσεις. Ούτε...