Το MRF Challenge κατέκτησε ο Ευτύχιος Έλληνας

Σχετικά άρθρα

Ευτύχιος Έλληνας

Ακόμα μία επιτυχία για τον Ευτύχιο Έλληνα, τον 22χρονο Κύπριο οδηγό που έκανε ξανά περήφανη την Κύπρο και την Ελλάδα. Ο Έλληνας πήρε μέρος στο MRF Challenge, και μάλιστα κατάφερε να κερδίσει τον τίτλο μετά από διπλή και διαρκή μάχη που έδωσε με τους Arthur Pic και Rupert Svendsen-Cook, με τον δεύτερο ν’ αποτελεί τον κυριότερο αντίπαλο στον τελευταίο αγώνα για τον οδηγό τού GP3.

Στους πρώτους αγώνες, ο Pic ήταν το αντίπαλο δέος για τον Ευτύχιο, αλλά ο Γάλλος αναγκάστηκε ν’ αποχωρήσει από τη διοργάνωση, για να επικεντρωθεί στην προετοιμασία του για το GP2, εκεί που θ’ αγωνίζεται το 2014, ωστόσο ο Κύπριος οδηγός ήταν μπροστά του κατά 16 βαθμούς όταν αυτός αποφάσισε ν’ αποχωρήσει.

Έτσι, ο επόμενος που είχε βλέψεις για να ρίξει τον Έλληνα από την κορυφή ήταν ο Cook, που ήταν 22 βαθμούς πίσω. Στον τελευταίο αγώνα, ο Βρετανός τερμάτισε στην 2η θέση, ενώ ο Έλληνας ήταν στην 3η, ωστόσο οι αγωνοδίκες αποφάσισαν να δώσουν 30 δευτερόλεπτα ποινή στον Βρετανό μετά από τον αγώνα, καθώς θεώρησαν ότι έσπρωξε τον Έλληνα στο ξεκίνημα. Αυτό τον έριξε στην 12η θέση και φυσικά έδωσε τον τίτλο στον Έλληνα, αφήνοντας τον Cook να ασκεί έφεση για την απόφαση αυτή, αλλά τίποτα δεν άλλαξε.

Ο Ευτύχιος οδήγησε πρόσφατα το μονοθέσιο της Marussia στις δοκιμές νέων οδηγών στο Silverstone, με την ρωσική ομάδα να είναι πολύ ευχαριστημένη από την δουλειά που έκανε, και όλοι μας ελπίζουμε να τον δούμε κάποια στιγμή στο κορυφαίο μηχανοκίνητο άθλημα.

[Πηγή: The Hindu | Thanks for the tip, Johnny!]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η AlphaTauri γίνεται επίσημος συνεργάτης ένδυσης της FIA

Η FIA ανακοίνωσε σήμερα την έναρξη τριετούς συνεργασίας με την AlphaTauri, με την τελευταία να γίνεται ο πρώτος επίσημος συνεργάτης ένδυσης της παγκόσμιας ομοσπονδίας...