Τα καθίσματα του μέλλοντος θα χρησιμοποιούν κάμερες και αισθητήρες για να ρυθμίζονται αυτόματα [w/video]

Σχετικά άρθρα

Faurecia Oasis seat

Το 2013, η Faurecia ήταν ο 6ος μεγαλύτερος προμηθευτής εξαρτημάτων αυτοκινήτου στον κόσμο και ένα από τα εξαρτήματα με τα οποία προμηθεύει τους κατασκευαστές, είναι τα καθίσματα. Ακόμα και αυτά όμως, στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον, θα αλλάξουν και η Faurecia δεν θέλει σε καμία περίπτωση πίσω.

Δεν αναφέρομαι στο σχήμα τους φυσικά αλλά στην τεχνολογία που θα κρύβουν μέσα τους. Το project της Faurecia ονομάζεται “Oasis” και σύμφωνα με την εταιρία, εξελίσσεται για ένα μοντέλο κάποιου κατασκευαστή από τη Β. Αμερική που θα παρουσιαστεί το 2015. Τι το ξεχωριστό όμως έχει το κάθισμα; Ρυθμίζεται αυτόματα. Χρησιμοποιεί μία σειρά αισθητήρων πίεσης και καμερών για να κάνει το κάθισμα όσο το δυνατόν πιο άνετο για τον εκάστοτε επιβάτη.

Φυσικά, όπως συνηθίζεται σε τέτοιες περιπτώσεις, η τεχνολογία θα είναι διαθέσιμη μόνο σε πολυτελή αυτοκίνητα μέχρι να περάσει σε 10-20 χρόνια και σε πιο προσιτά οχήματα.

[Πηγή: Youtube]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Nissan παρουσιάζει την πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης

Η Nissan παρουσίασε σήμερα την -υπό κατασκευή- πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης στο εργοστάσιό της στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Η πιλοτική γραμμή στοχεύει...