Ford Focus Facelift

Η Ford στην έκθεση της Γενεύης παρουσιάσει σε παγκόσμια πρώτη το ανανεωμένο Focus, ενώ μαζί του βρίσκονται επίσης τα C-Max Solar Energi Concept, Edge Concept, όπως επίσης και η νέα Mustang, η οποία θα είναι διαθέσιμη στην Ευρώπη με δύο κινητήρες, τον Ecoboost 2,3-λίτρων και τον V8 5.0 λίτρων. Επίσης εδώ παρουσιάζεται και το νέο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας SYNC 2.

Το νέο Focus, εκτός του ότι ενστερνίζεται την νέα εταιρική ταυτότητα με τη νέα γρίλια, παρόμοια με αυτή των Fiesta και Fusion/Mondeo καθώς κι νέο μπροστά προφυλακτήρα χωρίς τις τριγωνικές εισαγωγές του τωρινού μοντέλου, φορά και νέα γκάμα κινητήρων.

Ford Focus Facelift

Έτσι εκτός του υπάρχον βενζινοκινητήρα EcoBoost 1 λίτρου (100 και 125 ίππων) θα προστεθούν για πρώτη φορά ο νέος βενζινοκινητήρας 1,5-λίτρων EcoBoost με 150 και 180 ίππους και ο νέος πετρελαιοκινητήρας 1,5-λίτρων TDCi με 95 και 120 ίππους.

ford-c-max-1938

Τα μοντέλα με τον TDCi προσφέρουν 19% μείωση στην κατανάλωση, ενώ το πιο αποδοτικό βενζινοκίνητο μοντέλο μειώνει την κατανάλωση κατά 17%. Στο μέλλον θα υπάρξει και μία νέα έκδοση του 1.0 EcoBoost με εκπομπές km CO2 99 γρ/χλμ καθιστώντας το πρώτο μη υβριδικό, οικογενειακό βενζινοκίνητο μοντέλο στην Ευρώπη με εκπομπές CO2 κάτω από 100 γρ/χλμ.

_D4N3001(1)

Από το 2015 η έκδοση 1,5-λίτρων TDCi με τους 120 ίππους θα προσφέρεται με το αυτόματο κιβώτιο PowerShift και θα προσφέρει βελτίωση κατά 19% συγκριτικά με ένα σημερινό Focus εφάμιλλης ισχύος. Το νέο Focus θα διατίθεται επίσης με χειριστήρια τύπου paddle, και θα διατίθενται προαιρετικά με όλα τα αυτόματα κιβώτια και το PowerShift, σε εκδόσεις diesel και βενζίνης.

Ford-Mustang-7134

Το νέο Ford Focus θα λανσαριστεί στην Ευρώπη το δεύτερο εξάμηνο του 2014. Το SYNC 2 θα κάνει ντεμπούτο στην Ευρώπη με το νέο Focus και στη συνέχεια θα λανσαριστεί στο νέο Mondeo μέσα στο 2014, καθώς και στη νέα Mustang όταν κυκλοφορήσει το 2015.

[learn_more caption=”Δελτίο Τύπου”]

Προηγμένο, Νέο Focus Ηγείται της Γκάμας Ford στη Γενεύη Νέα Mustang και Νέο Edge Concept για Πρώτη Φορά σε Ευρωπαϊκό Σαλόνι Αυτοκινήτου

 • Ευρωπαϊκό εκθεσιακό ντεμπούτο για νέα μοντέλα παραγωγής, πρωτότυπα οχήματα και προηγμένες νέες τεχνολογίες Ford φέτος στη Γενεύη
 • Το νέο Focus προσφέρει αεροδυναμική, ‘συναισθηματική’ εξωτερική σχεδίαση και πλήρως ανανεωμένο εσωτερικό με οδηγοκεντρική φιλοσοφία, προηγμένα συστήματα οδήγησης και νέους αποδοτικούς κινητήρες
 • Η νέα Ford Mustang – που για πρώτη φορά θα πωλείται στην Ευρώπη μετά από σχεδόν 50 χρόνια παραγωγής – προσφέρει κορυφαίες επιδόσεις και μία ισχυρή γκάμα κινητήρων
 • Το νέο Ford Edge Concept δίνει μία γεύση από την τεχνολογία, τη δυναμική σχεδίαση και την ποιότητα κατασκευής του νέου μεγάλου SUV για την Ευρώπη
 • Η Ford παρουσιάζει για πρώτη φορά το Europe C-MAX Solar Energi Concept, το πρώτο στο είδος του όχημα ηλιακής ενέργειας που οραματίζεται ένα μέλλον ‘καθαρής’ αυτοκίνησης
 • Επίσης, για πρώτη φορά στην Ευρώπη εκτίθεται το Dakar Rally Ford Ranger, που πρόσφατα ολοκλήρωσε τον παγκοσμίως σκληρότερο αγώνα στη Ν. Αμερική
 • Κάνοντας ντεμπούτο στην Ευρώπη στο νέο Ford Focus, το Ford SYNC 2 περιλαμβάνει νέα έγχρωμη οθόνη αφής οκτώ ιντσών και φωνητικές εντολές για τον έλεγχο συστημάτων ψυχαγωγίας, πλοήγησης, ελέγχου κλιματισμού και κινητού τηλεφώνου

ΓΕΝΕΥΗ, 4 Μαρτίου, 2014 – Η Ford Motor Company παρουσιάζει σε Ευρωπαϊκή εκθεσιακή πρεμιέρα νέα μοντέλα που υπογραμμίζουν την πρόοδο η οποία έχει ήδη συντελεστεί στη μεταμόρφωση της εταιρίας μέσω των προϊόντων της.

Το νέο Ford Focus που θα αρχίσει να πωλείται το δεύτερο εξάμηνο του 2014, η νέα Ford Mustang που φτάνει στην Ευρώπη το 2015 και το νέο Ford Edge Concept που δίνει μία σαφή εικόνα για την τεχνολογική, σχεδιαστική και κατασκευαστική κατεύθυνση του νέου μεγάλου SUV της εταιρίας για την Ευρώπη, είναι μερικά από τα 25 νέα οχήματα που λανσάρει η Ford μέσα σε μία πενταετία.

Η Ford παρουσιάζει επίσης στη Γενεύη για πρώτη φορά επί Ευρωπαϊκού εδάφους το C-MAX Solar Energi Concept – το πρώτο στο είδος του όχημα ηλιακής ενέργειας – το Dakar Rally Ford Ranger καθώς και το νέο για την Ευρώπη SYNC 2, που επιτρέπει τον έλεγχο συστημάτων του αυτοκινήτου με φωνητικές εντολές και μία έγχρωμη οθόνη αφής υψηλής ανάλυσης οκτώ ιντσών.

«Το Σεπτέμβριο του 2012, υποσχεθήκαμε να μεταμορφώσουμε την Ευρωπαϊκή μας δραστηριότητα με τη δύναμη της στρατηγικής One Ford,» δήλωσε ο Stephen Odell, president της Ford Ευρώπης, Μέσης Ανατολής & Αφρικής. «Δέσμευσή μας ήταν να επιταχύνουμε την προϊοντική ανάπτυξη και να φέρουμε περισσότερα οχήματα και τεχνολογίες στους πελάτες – αντί να μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια και να περιμένουμε να περάσει η ύφεση. Υποσχεθήκαμε να λανσάρουμε τουλάχιστον 25 νέα οχήματα σε διάστημα πέντε των. Μέχρι τώρα, έχουμε λανσάρει 11 – και αναμένονται τουλάχιστον 10 ακόμα μόνο μέσα στο 2014.»

Νέο Focus μεσυναισθηματικήσχεδίαση

Το νέο Ford Focus με τολμηρότερο, πιο ‘συναισθηματικό’ εξωτερικό και άριστη ποιότητα κατασκευής στο εσωτερικό είναι το πρώτο μοντέλο της Ford με Perpendicular Parking, μία νέα τεχνολογία παρκαρίσματος hands-free που βοηθά τους οδηγούς να παρκάρουν με όπισθεν δίπλα σε άλλα οχήματα. Διατίθεται επίσης με Cross Traffic Alert, που προειδοποιεί τους οδηγούς που εξέρχονται με όπισθεν από ένα χώρο στάθμευσης για πιθανή διέλευση οχημάτων από πίσω, και με Park-Out Assist, που βοηθά τους οδηγούς ενώ βγαίνουν από παράλληλο χώρο στάθμευσης.
Ο σπορ χαρακτήρας και η γοητεία του μοντέλου αναδεικνύονται με μία εντυπωσιακή οριζόντια μάσκα και καμπίνα εμπνευσμένη από cockpit. Το νέο Focus σηματοδοτεί επίσης το Ευρωπαϊκό ντεμπούτο του SYNC 2, του προηγμένου συστήματος συνδεσιμότητας της Ford, καθώς και των νέων κινητήρων 1.5 EcoBoost βενζίνης και TDCi diesel και μιας έκδοσης 1.0 EcoBoost 99 g CO2/km.*

Το νέο Focus θα είναι επίσης το πρώτο Ford στην Ευρώπη που προσφέρει μία βελτιωμένη έκδοση του συστήματος αποφυγής σύγκρουσης Active City Stop, αναβαθμισμένο για να λειτουργεί με ταχύτητες έως 50 km/h και το Pre-Collision Assist, που λειτουργεί όπως το Active City Stop αλλά με πολύ μεγαλύτερο εύρος ανίχνευσης υποστηρίζοντας τον οδηγό σε υψηλότερες ταχύτητες. Η τεχνολογία MyKey της Ford επίσης λανσάρεται στο νέο Focus για πρώτη φορά.

ΑναμφισβήτηταMustang

Η Ford Mustang – όπως επιβεβαιώθηκε – θα αρχίσει να πωλείται στην Ευρώπη για πρώτη φορά μετά από σχεδόν 50 χρόνια παραγωγής του μοντέλου, και υπόσχεται κορυφαίες επιδόσεις μέσα από την κληρονομιά Mustang και το κύρος ενός παγκόσμιου icon με πωλήσεις εννέα εκατομμυρίων.

Με ισχυρούς νέους κινητήρες EcoBoost 2.3 l και V8 5.0 l, η νέα Mustang προσφέρει επίσης προηγμένες τεχνολογίες άνεσης και υποστήριξης οδηγού όπως το SYNC 2 και επιλογές προγραμμάτων οδήγησης – Selectable Drive Modes για ρύθμιση της υποβοήθησης διεύθυνσης, της απόκρισης του κινητήρα, του κιβωτίου και του ηλεκτρονικού ελέγχου ευστάθειας.

Νέα μοντέλα Mustang fastback και cabrio θα διατίθενται στην Ευρώπη, και τα δύο σχεδιασμένα από λευκό φύλλο χαρτί που όμως διατηρούν τα σχεδιαστικά στοιχεία των κλασικών Mustang, αναγνωρίσιμα στους οπαδούς του αυτοκινήτου στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο.

Αεροδυναμική σχεδίαση για το FordEdgeConcept

Το νέο Ford Edge Concept προσφέρει μία σαφή πρώτη εικόνα από την τεχνολογία, σχεδίαση και ποιότητα κατασκευής του νέου μεγάλου SUV της εταιρίας για την Ευρώπη.

Προηγμένες τεχνολογίες αυτοματοποιημένης οδήγησης περιλαμβάνουν μία πρωτότυπη λειτουργία παρκαρίσματος που μπορεί να ελέγχεται από το εσωτερικό ή το εξωτερικό του αυτοκινήτου και συστήματα αποφυγής εμποδίων της Ford που αυτή τη στιγμή είναι υπό εξέλιξη.

Το αριστοτεχνικά σχεδιασμένο, αεροδυναμικό εξωτερικό εκφράζει δύναμη, αυτοπεποίθηση και ικανότητες, ενώ το φινίρισμα του εσωτερικού με φινίρισμα premium υλικών και υψηλή ποιότητα κατασκευής δείχνουν ότι το πρώτο μεγάλο, αναβαθμισμένο SUV για την Ευρώπη θα ξεπεράσει τις προσδοκίες για όχημα της κατηγορίας.

C-MAX Solar Energi Concept

Το C-MAX Solar Energi Concept της Ford είναι το πρώτο στο είδος του ηλιακό όχημα με συλλέκτη ο οποίος λειτουργεί σαν μεγεθυντικός φακός και κατευθύνει τις ακτίνες στα φωτοβολταϊκά πάνελ στην οροφή του αυτοκινήτου. Το πρωτότυπο αξιοποιεί το ηλιακό φως μιας ημέρας για να προσφέρει τις ίδιες επιδόσεις με το συμβατικό C-MAX Energi plug-in hybrid.

Η Ford εκτιμά ότι το 75% των ταξιδιών ενός μέσου οδηγού θα τροφοδοτείται με ενέργεια από τον ήλιο και ότι το C-MAX Solar Energi Concept μπορεί να μειώσει τις ετήσιες εκπομπές των αερίων του θερμοκηπίου από ένα μέσο ιδιοκτήτη κατά τέσσερις μετρικούς τόνους. Το όχημα θα προσφέρει αυτονομία πάνω από 30 km** από την ηλιακή φόρτιση μιας ημέρας, εξοικονομώντας πάνω από €1.000 το χρόνο σε καύσιμα για ένα μέσο Ευρωπαίο πελάτη.***

Επίσης, για πρώτη φορά στην Ευρώπη εκτίθεται το Ford Dakar Ranger, που πρόσφατα ολοκλήρωσε το Ράλι Ντακάρ στο αγωνιστικό του ντεμπούτο. Βασισμένο στο στάνταρ 4×4 double-cab Ford Ranger και τροποποιημένο από την Neil Woolridge Motorsport με τη συμβολή της Global Product Development Team της Ford, το Ford Dakar Ranger διαθέτει πλήρως συνθετικό αμάξωμα, προηγμένα εξαρτήματα ελαφρού βάρους και ένα V8 κινητήρα 5.0 l που αποδίδει 350 PS.

Οθόνη αφής και φωνητικός έλεγχος με SYNC 2

Το SYNC 2 της Ford επιτρέπει το φωνητικό έλεγχο των συστημάτων πλοήγησης, κλιματισμού, τηλεφώνου και ψυχαγωγίας με απλές, φωνητικές εντολές και μέσω μιας νέας, έγχρωμης οθόνης αφής υψηλής ανάλυσης, οκτώ ιντσών στην Ευρώπη για πρώτη φορά.

Πατώντας το μπουτόν φωνητικού ελέγχου και λέγοντας “I’m hungry”, εμφανίζεται η λίστα με τα εστιατόρια της περιοχής, ενώ οι προορισμοί πλοήγησης εισάγονται εκφωνώντας την πλήρη διεύθυνση.

Κάνοντας ντεμπούτο στην Ευρώπη με το νέο Focus, το SYNC 2 προσφέρει πολλαπλές δυνατότητες συνδεσιμότητας περιλαμβάνοντας δύο θύρες USB. Η διαιρούμενη οθόνη πλοήγησης δείχνει τοπόσημα και σημαντικούς κόμβους στην οθόνη σε τρισδιάστατη μορφή (3D) και περιλαμβάνει τον οδηγό MICHELIN και τον MICHELIN Green Guide.

«Είμαστε ήδη μία διαφορετική εταιρία στην Ευρώπη συγκριτικά με πριν από 18 μήνες» δήλωσε ο Odell. «Και σε 18 μήνες από τώρα, η μεταμόρφωση στις εκθέσεις μας θα είναι ακόμα πιο εντυπωσιακή. Το αποτέλεσμα θα είναι μία πιο ζωηρή και συναρπαστική Ford στην Ευρώπη.»

# # #

* Οι τιμές κατανάλωσης καυσίμου και εκπομπών CO2 έχουν μετρηθεί σύμφωνα με τις τεχνικές απαιτήσεις και προδιαγραφές των Ευρωπαϊκών Οδηγιών (Ε.Ε.) 715/2007 και (Ε.Ε.) 692/2008 μετά την τελευταία τροποποίηση. Η κατανάλωση καυσίμου και οι εκπομπές CO2 αφορούν μια συγκεκριμένη έκδοση και όχι ένα μόνο αυτοκίνητο. Η ισχύουσα στάνταρ διαδικασία δοκιμών επιτρέπει τη σύγκριση μεταξύ διαφορετικών τύπων οχημάτων και κατασκευαστών. Επιπλέον της απόδοσης καυσίμου, το οδηγικό στυλ καθώς και άλλοι, μη τεχνικοί παράγοντες επηρεάζουν την κατανάλωση και τις εκπομπές CO2. Το διοξείδιο του άνθρακα είναι το ‘αέριο του θερμοκηπίου’, που κατ’ εξοχήν ευθύνεται για το φαινόμενο της παγκόσμιας αύξησης της θερμοκρασίας της γης. Τα αποτελέσματα ενδέχεται να διαφέρουν από τις τιμές κατανάλωσης σε άλλες περιοχές του κόσμου λόγω των διαφορετικών κύκλων οδήγησης και των κανονισμών που ισχύουν στις αγορές αυτές.

** Ο υπολογισμός της κατανάλωσης καυσίμου, των αερίων του θερμοκηπίου και της ποιότητας του αέρα δίδονται μόνον ενδεικτικά και δημοσιεύονται από την Αμερικανική Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος – Γραφείο Μεταφορών και Ποιότητας Αέρα.

*** Με κόστος καυσίμου €1,5 ανά λίτρο

Η Ford ΠαρουσιάζειτοΝέο Focus στηΓενεύη: ΠροηγμένηΤεχνολογία, Ποιότητα Κατασκευής και Βελτιωμένη Απόδοση

 • Νέο Focus με αεροδυναμική, ‘συναισθηματική’ σχεδίαση που προβάλλει το νέο, τολμηρό ‘πρόσωπο’ της Ford και ένα αριστοτεχνικά σχεδιασμένο εσωτερικό τύπου cockpit
 • Αναβαθμισμένη γκάμα κινητήρων για την Ευρώπη περιλαμβάνει το νέο βενζινοκινητήρα 1.5 EcoBoost και το νέο 1.5 TDCi diesel, οικονομία καυσίμου βελτιωμένη κατά 19% σε σχέση με το σημερινό Focus. Το Focus θα διατίθεται επίσης με μία έκδοση 99 g CO2 /km του 1.0 EcoBoost
 • Το νέο Focus περιλαμβάνει το SYNC 2 (Ευρωπαϊκό ντεμπούτο), το προηγμένο σύστημα συνδεσιμότητας της Ford με οθόνη αφής υψηλής ανάλυσης και προηγμένο φωνητικό έλεγχο για ευκολότερη πρόσβαση στα συστήματα ήχου, πλοήγησης, ελέγχου κλιματισμού και τα κινητά τηλέφωνα
 • Το νέο Focus είναι το πρώτο Ford σε όλο τον κόσμο το οποίο προσφέρει τη νέα hands-free τεχνολογία Perpendicular Parking, που βοηθά τον οδηγό να παρκάρει με όπισθεν σε παράλληλους χώρους στάθμευσης, ενώ το βελτιωμένο Active City Stop λειτουργεί τώρα με ταχύτητες μέχρι 50 km/h
 • Η διάσημη οδική συμπεριφορά του Focus βελτιώνεται χάρη στο σκληρότερο εμπρός τμήμα, τα αναβαθμισμένα συστήματα ανάρτησης και αμορτισέρ, το Electric Power Assist Steering και το νέο Electronic Stability Programme

ΓΕΝΕΥΗ, 4 Μαρτίου, 2014 – Η Ford αποκαλύπτει στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης το νέο Ford Focus Focus που προάγει το κύρος ενός παγκόσμιου best-seller, υιοθετώντας τολμηρότερη εξωτερική σχεδίαση με μεγαλύτερη συναισθηματική απήχηση, ένα ποιοτικό, κομψό, φιλικό προς το χρήστη εσωτερικό, νέες τεχνολογίες που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής και ουσιαστικές βελτιώσεις στην οικονομία καυσίμου.

Ο σπορ χαρακτήρας και η γοητεία του μοντέλου αναδεικνύονται με μία εντυπωσιακή οριζόντια μάσκα, καμπίνα τύπου cockpit και προαιρετικά χειριστήρια αλλαγών σχέσεων στο τιμόνι (paddles). Το νέο Focus, που θα πωλείται από το δεύτερο εξάμηνο του 2014, σηματοδοτεί επίσης το Ευρωπαϊκό ντεμπούτο του SYNC 2, του προηγμένου συστήματος συνδεσιμότητας της Ford, καθώς και των νέων κινητήρων 1.5 EcoBoost βενζίνης και TDCi diesel.

«Δεν ήμασταν ικανοποιημένοι με την 1η θέση, θέλαμε να προκαλέσουμε τον κόσμο με μία εντυπωσιακή, νέα έκδοση του Focus» δήλωσε ο Stephen Odell, president, Ford Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής. «Το νέο Focus ‘παντρεύει’ τη σύγχρονη σχεδίαση, την προηγμένη τεχνολογία και την κορυφαία απόδοση καυσίμου με τη διάσημη οδηγική απόλαυση ενός Focus.»

Η Ford λανσάρισε το πρώτο Focus το 1998 και από τότε έχουν πουληθεί πάνω από 12 εκατομμύρια μονάδες σε όλο τον κόσμο, από τις οποίες 6,9 εκατομμύρια στην Ευρώπη. Το τρέχον Focus επιβεβαιώθηκε τον περασμένο μήνα ως το μοντέλο με τις περισσότερες πωλήσεις με βάση ανάλυση της Ford σύμφωνα με τα στοιχεία ταξινομήσεων της Polk για τους πρώτους εννέα μήνες του 2013. Η Ford εκτιμά ότι οι πωλήσεις του Focus σε όλο τον κόσμο έφτασαν τα 1,1 εκατομμύρια το 2013, με πάνω από 300.000 στην Κίνα, αναδεικνύοντάς το στο δημοφιλέστερο επιβατικό μοντέλο στην ταχύτερα αναπτυσσόμενη αγορά καινούργιων αυτοκινήτων ανά τον κόσμο.

Προηγμένη σχεδίαση

Η Ford δημιούργησε ένα πιο προηγμένο και σοφιστικέ Focus με νέα αισθητική που εκφράζει την παγκόσμια σχεδιαστική γλώσσα One Ford όπως αυτή αποτυπώνεται στα νέα Mondeo και Fiesta.

Το νέο Focus που διατίθεται σε δύο επιπλέον νέες εξωτερικές αποχρώσεις Deep Impact Blue και Glace Blue, έχει χαμηλότερο και φαρδύτερο αμάξωμα, με νέο καπό, πρόσοψη και μάσκα. Στο ανάγλυφο σχήμα του καπό ενώνονται τα άνω άκρα της ανάστροφης τραπεζοειδούς μάσκας με τις εμπρός κολόνες για τη δημιουργία μιας στιβαρής και δυναμικής εμφάνισης.

Λεπτότεροι, ανάγλυφοι προβολείς και πιο ορθογώνιοι, επιμηκυμένοι προβολείς ομίχλης τονίζουν το τολμηρό ύφος του αυτοκινήτου. Διακριτικές πινελιές χρωμίου επιτείνουν την αίσθηση κομψότητας, ενώ το πίσω τμήμα είναι κομψότερο με νέα διάταξη πίσω πόρτας και λεπτότερα πίσω φώτα.

«Όραμά μας ήταν να προστεθεί περισσότερο συναίσθημα στη σχεδίαση του Focus» δήλωσε ο Martin Smith, executive design director, Ford Ευρώπης. «Το νέο Focus είναι πιο γραμμωμένο και αθλητικό και αποπνέει μία νέα αίσθηση ποιότητας και μία πολλά υποσχόμενη οδηγική εμπειρία.»

Ανασχεδιάζοντας το εσωτερικό του Focus, η Ford άκουσε προσεκτικά τα σχόλια των καταναλωτών και ‘απάντησε’ με μία διάταξη πιο φιλική προς το χρήστη, πλαισιωμένη από ένα τιμόνι και μία κεντρική κονσόλα με λιγότερα χειριστήρια και διακόπτες. Το νέο σαλόνι με διάκοσμο σε black satin και λεπτομέρειες χρωμίου συμβάλλουν στη δημιουργία μιας πιο ‘καθαρής’ και μοντέρνας εμφάνισης με πιο λογικές και ‘διαισθητικές’ λειτουργίες.

Η νέα κεντρική κονσόλα προσφέρει περισσότερο χώρο και ένα νέο, συρόμενο ενσωματωμένο υποβραχιόνιο. Η προσαρμοζόμενη κονσόλα χωράει ποικίλα μπουκάλια και κύπελλα, ενώ μπορεί να μεταφέρει ταυτόχρονα ένα μπουκάλι 1L και ένα κύπελλο 0.4 l. Οι πελάτες του νέου Focus θα απολαύσουν μία πιο αθόρυβη οδηγική εμπειρία χάρη στις ‘παχιές’ μοκέτες, τα ‘χοντρά’ κρύσταλλα, αλλά και τη βελτιωμένη ηχομόνωση του κινητήρα.

«Απαντήσαμε στην επιθυμία των πελατών για περισσότερη απλότητα μέσα στο αυτοκίνητο, δημιουργώντας μία πιο σαφή οπτική σύνδεση μεταξύ των βασικών εξαρτημάτων και μειώνοντας σημαντικά τον αριθμό των μπουτόν στην καμπίνα» πρόσθεσε ο Smith.

Έλεγχος οθόνης αφής με το SYNC 2

Το νέο Focus θα είναι το πρώτο όχημα στην Ευρώπη που θα προσφέρει το SYNC 2. Το προηγμένο σύστημα συνδεσιμότητας της Ford περιλαμβάνει έγχρωμη οθόνη αφής, 8 ιντσών και προηγμένο φωνητικό έλεγχο για ευκολότερη πρόσβαση στα συστήματα ήχου, πλοήγησης, ελέγχου κλιματισμού και στα συμβατά κινητά τηλέφωνα.

Το σύστημα πλοήγησης του SYNC 2 προσφέρει επίσης για πρώτη φορά στην Ευρώπη διαιρούμενη οθόνη με λεπτομερή απεικόνιση των διασταυρώσεων, ανάγνωση ονομάτων δρόμων, τρισδιάστατη απεικόνιση κόμβων αυτοκινητοδρόμων και τοποσήμων και τον οδηγό MICHELIN. Με το SYNC 2, οι οδηγοί μπορούν να εισάγουν προορισμούς με μια μόνο φωνητική εντολή και να ζητάνε αναπαραγωγή μουσικών κομματιών με αγαπημένους ερμηνευτές. Πιέζοντας απλά το μπουτόν φωνητικού ελέγχου και λέγοντας ‘I’m hungry’ (‘πεινάω’) εμφανίζεται μία λίστα με τα κοντινά εστιατόρια, για τα οποία δίνονται οδηγίες πλοήγησης.

Προηγμένες τεχνολογίες οδήγησης

Το νέο μοντέλο προάγει τη διάσημη, απολαυστική οδηγική απόλαυση Focus σε νέα επίπεδα, με αναβαθμισμένη οδική συμπεριφορά και έλεγχο διεύθυνσης. Οι μηχανικοί της Ford πέτυχαν μία πιο αξιόπιστη συμπεριφορά, με υψηλή απόκριση και αίσθηση του δρόμου αυξάνοντας τη δομική ακαμψία μπροστά, βελτιώνοντας τη γεωμετρία της ανάρτησης, αυξάνοντας την εγκάρσια ακαμψία των σαϊλεντμπλόκ της ανάρτησης που επηρεάζουν και το σύστημα διεύθυνσης, αλλάζοντας το σετάρισμα των αποσβεστήρων και ενσωματώνοντας το νέο Electronic Stability Programme. Το Electric Power Assist Steering έχει ομοίως αναβαθμιστεί, ώστε ο οδηγός να νιώθει καλύτερα συνδεδεμένος με το δρόμο.

Το νέο Focus είναι το πρώτο Ford που θα προσφέρει Perpendicular Parking, μία νέα, hands-free τεχνολογία παρκαρίσματος που βοηθά τους οδηγούς με παρκάρουν με όπισθεν παράλληλα με άλλα αυτοκίνητα.

Το σημερινό Focus λανσάρισε το σύστημα υποστήριξης παράλληλου παρκαρίσματος Active Park Assist που ενεργοποιείται μέσω μπουτόν και χρησιμοποιεί αισθητήρες υπερήχων για τον εντοπισμό χώρων στάθμευσης και έλεγχο του τιμονιού, ενώ ο οδηγός ελέγχει το γκάζι και το φρένο. Χάρη στην προσθήκη δύο νέων αισθητήρων στο πίσω τμήμα του νέου Focus, το Perpendicular Parking λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο.

Οι πρόσθετοι αισθητήρες επιτρέπουν επίσης στη Ford να προσφέρει για πρώτη φορά στην Ευρώπη τεχνολογίες που βοηθούν τους οδηγούς στην έξοδό τους από χώρους στάθμευσης:

 • Το Cross Traffic Alert προειδοποιεί τους οδηγούς που εξέρχονται με όπισθεν από ένα χώρο στάθμευσης για πιθανή διέλευση οχημάτων από πίσω τους. Λειτουργώντας με ραντάρ σε εμβέλεια 40 m, το σύστημα διαθέτει τρία χαρακτηριστικά προειδοποιητικά σήματα εάν ανιχνεύσει κάποιο όχημα να πλησιάζει
 • Το Park-Out Assist υποστηρίζει τους οδηγούς καθώς εξέρχονται από ένα παράλληλο χώρο στάθμευσης. Αφού ο οδηγός επιλέξει την αριστερή ή τη δεξιά πλευρά, το σύστημα ελέγχει το τιμόνι, ενώ ο οδηγός λειτουργεί γκάζι και φρένο

Η Ford βελτίωσε επίσης το δημοφιλές σύστημα αποφυγής σύγκρουσης Active City Stop, το οποίο προ-φορτίζει τα φρένα και – εάν ο οδηγός δεν αντιδράσει – μειώνει τη ροπή του κινητήρα και αυτόματα ενεργοποιεί τα φρένα για να μειώσει τις επιπτώσεις της σύγκρουσης. Το σύστημα έχει αναβαθμιστεί για να λειτουργεί με ταχύτητες μέχρι 50 km/h, συγκριτικά με τα 30 km/h της τρέχουσας έκδοσης.

Η Ford λανσάρει επίσης στην Ευρώπη το Pre-Collision Assist system. Αυτό λειτουργεί παρόμοια με το Active City Stop αλλά με πολύ μεγαλύτερη εμβέλεια ανίχνευσης για να υποστηρίξει τον οδηγό σε υψηλότερες ταχύτητες, όπως στον αυτοκινητόδρομο, εκδίδοντας προειδοποιήσεις και αν χρειαστεί ενεργοποιώντας τα φρένα.

Η σημερινή τεχνολογία του Adaptive Cruise Control επιτρέπει στους οδηγούς Focus να διατηρούν μία σταθερή απόσταση από το προπορευόμενο όχημα, ακόμα και όταν αυτό κινείται πιο αργά από την ταχύτητα του ταξιδιού. Σε περιπτώσεις που το Adaptive Cruise Control δεν είναι ενεργό, η Ford λανσάρει τώρα στην Ευρώπη για πρώτη φορά το Distance Alert & Indication system, που επιτρέπει στους οδηγούς να ορίζουν μία επιθυμητή απόσταση την οποία να διατηρούν από το προπορευόμενο όχημα. Εάν ο οδηγός πλησιάσει, το σύστημα λειτουργεί με μία οπτική προειδοποίηση τριών σταδίων στο ταμπλό – γκρι, κίτρινη και στη συνέχεια κόκκινη πριν ηχήσει η ακουστική προειδοποίηση.

Το νέο Focus θα εφοδιάζεται επίσης για πρώτη φορά με την τεχνολογία MyKey της Ford. Με το MyKey οι ιδιοκτήτες μπορούν να προγραμματίζουν ένα κλειδί – συνήθως για νεαρούς οδηγούς – το οποίο περιορίζει την τελική ταχύτητα, μειώνει τη μέγιστη ένταση ήχου του ηχοσυστήματος, ενώ μπορεί ακόμα και να το απενεργοποιήσει τελείως, εάν ο οδηγός και οι επιβάτες δεν έχουν δέσει τις ζώνες ασφαλείας τους. Το σύστημα εμποδίζει τον οδηγό να απενεργοποιήσει τεχνολογίες ασφάλειας όπως Electronic Stability Control και Active City Stop, οι οποίες μπορούν να αποτρέψουν ή να μετριάσουν τη σφοδρότητα συγκρούσεων με μικρή ταχύτητα.

Αξιόπιστος φωτισμός του δρόμου

Το βελτιωμένο Adaptive Front Lighting System προσαρμόζει τώρα τις δέσμες των νέων προβολέων Bi-Xenon HID σύμφωνα με τη διάταξη του δρόμου. Το σύστημα αξιολογεί το φωτισμό του περιβάλλοντος γύρω από το όχημα καθώς και αντικείμενα που βρίσκονται μπροστά στο δρόμο και στη συνέχεια διαμορφώνει τη δέσμη και την ένταση σε μία από τις επτά ρυθμίσεις, ανάλογα με την ταχύτητα του οχήματος, τη γωνία διεύθυνσης και την απόσταση από το αντικείμενο μπροστά.

Σε υψηλές ταχύτητες, όπως στον αυτοκινητόδρομο, οι δέσμες των προβολέων ανεβαίνουν βελτιώνοντας την ορατότητα σε πιο μακρινή απόσταση. Στις πόλεις, όπου οι ταχύτητες είναι μικρότερες και τα φώτα των δρόμων πιο έντονα, οι δέσμες χαμηλώνουν για καλύτερο φωτισμό του δρόμου ακριβώς μπροστά. Όταν το όχημα στρίβει με χαμηλότερες ταχύτητες, το σύστημα θα προβάλλει μία δέσμη στο πλάι του δρόμου κάνοντας πιο ευδιάκριτους τους δικυκλιστές και τους πεζούς. Το σύστημα υποστηρίζει και τους οδηγούς που στρίβουν με υψηλότερες ταχύτητες κατευθύνοντας τις δέσμες προς το εσωτερικό της στροφής.

Το νέο Focus θα συνεχίσει να προσφέρει τις καινοτομίες που έχουν λανσαριστεί παλιότερα, τις οποίες οι οδηγοί ήδη εκτιμούν και χρησιμοποιούν όπως το Door Edge Protector, που μειώνει την πιθανότητα ζημιάς με την ενεργοποίηση ενός προστατευτικού στην ακμή της πόρτας τη στιγμή που ανοίγει.

«Το νέο Focus προσφέρει μία γκάμα νέων, προηγμένων συστημάτων και τεχνολογιών, αλλά παράλληλα η τελευταία έκδοση έγινε πιο φινετσάτη και πιο απλή» δήλωσε ο Sherif Marakby, vehicle line director, Ford Ευρώπης. «Η προηγμένη αισθητική αναβάθμιση χάρισε στο Focus ένα νέο, φρέσκο και μοντέρνο στυλ, μέσα κι έξω, αλλά η ψυχή του Focus παραμένει η οδηγική απόλαυση που βιώνεις πίσω από το τιμόνι και δεν κάναμε κανένα συμβιβασμό σε αυτό – το αντίθετο, τη βελτιώσαμε.»

Αποδοτικοί, νέοι κινητήρες

Το νέο Focus προσφέρει σημαντικά βελτιωμένη απόδοση καυσίμου σε πολλές εκδόσεις συγκριτικά με το υπάρχον μοντέλο χάρη στις νέες επιλογές κινητήρων. Το νέο μοντέλο diesel θα προσφέρει 19% μείωση στην κατανάλωση, ενώ το πιο αποδοτικό βενζινοκίνητο μοντέλο μειώνει την κατανάλωση κατά 17%.

Το νέο Focus θα είναι το πρώτο όχημα στην Ευρώπη με τον αποδοτικό, νέο βενζινοκινητήρα 1.5 EcoBoost (150 PS και 180 PS) και με το νέο 1.5 TDCi (95 PS και 120 PS) diesel. Το Focus θα εξακολουθήσει να προσφέρεται με τον βενζινοκινητήρα 1.0 EcoBoost (100 PS και 125 PS) που πέρσι προτιμήθηκε από το ένα τρίτο των πελατών του Focus, και ονομάστηκε Διεθνής Κινητήρας της Χρονιάς το 2012 και το 2013. Θα υπάρχει επίσης μία νέα έκδοση του 1.0 EcoBoost με εκπομπές km CO299 g/, το πρώτο μη υβριδικό, οικογενειακό βενζινοκίνητο μοντέλο στην Ευρώπη με εκπομπές CO2 κάτω από 100 g/km.

Η έκδοση 1.5 120 PS diesel με αυτόματο κιβώτιο PowerShift που θα λανσαριστεί του χρόνου θα προσφέρει βελτίωση κατά 19% συγκριτικά με ένα σημερινό Focus εφάμιλλης ισχύος. Το νέο Focus με το αυτόματο κιβώτιο και τον βραβευμένο κινητήρα 1.0 EcoBoost που θα λανσαριστεί επίσης του χρόνου θα προσφέρει βελτίωση της τάξεως του 17% σε σχέση με τον εφάμιλλης ισχύος κινητήρα που θα αντικαταστήσει. Ένα μοντέλο 2.0 TDCi diesel 150 PS θα πετυχαίνει βελτίωση έως 14% σε συνδυασμό με μηχανικό κιβώτιο (13% με αυτόματο κιβώτιο).

«Με diesel ή βενζίνη, το νέο Focus θα προσφέρει κινητήρες με έναν ασυναγώνιστο συνδυασμό απόδοσης καυσίμου και εκπληκτικής ισχύος – καθώς και την έκδοση μηδενικών ρύπων με τη μορφή του Focus Electric, του ηλεκτρικού μας μοντέλου» δήλωσε ο Joe Bakaj, vice president, Product Development, Ford Ευρώπης. «Ο νέος βενζινοκινητήρας 1.5 EcoBoost ωφελείται άμεσα από τεχνολογίες που λανσάρισε ο χιλιάρης EcoBoost – όπως η νέα σχεδίαση κυλινδροκεφαλής με βελτιωμένη ψύξη και ενσωματωμένη πολλαπλή εξαγωγής για βέλτιστες επιδόσεις και απόδοση, αλλά και οι μειώσεις βάρους και τριβών των εσωτερικών εξαρτημάτων και αξεσουάρ με στόχο μία πιο οικονομική, πολιτισμένη και εύστροφη λειτουργία.»

Το νέο Focus θα διατίθεται επίσης με χειριστήρια τύπου paddle, ώστε να μπορούν οι οδηγοί να αλλάζουν σχέσεις στο κιβώτιο χωρίς να αφήνουν το τιμόνι. Τα χειριστήρια αυτά θα διατίθενται προαιρετικά με όλα τα αυτόματα κιβώτια και το PowerShift, σε εκδόσεις diesel και βενζίνης.

Θέλοντας να ικανοποιήσει την αυξανόμενη ζήτηση για το Focus το οποίο πωλείται σε περισσότερες από 140 αγορές, η Ford έχει αυξήσει την παγκόσμια δυναμικότητα παραγωγής του αυτοκινήτου σε οκτώ εργοστάσια σε τέσσερις ηπείρους. Τα εργοστάσιά της σε Γερμανία, ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, Ταϋλάνδη, Βιετνάμ, Ταϊβάν και Αργεντινή έχουν συνδυασμένη δυναμικότητα παραγωγής πάνω από 1,5 εκατομμ. Focus ετησίως, με ρυθμό πάνω από δύο οχήματα το λεπτό.

# # #

* Το Ford Focus είναι best-seller σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με ανάλυση της Ford που βασίζεται στα τελευταία στοιχεία παγκόσμιων ταξινομήσεων της Polk μέχρι το τρίτο τρίμηνο του 2013.

ΓκάμαΚινητήρωντουνέου Ford Focus

ΚΥΒΙΣΜΟΣ ΙΣΧΥΣ ΚΙΒΩΤΙΟ
1.0L EcoBoost petrol 100 PS πεντατάχυτο μηχανικό
1.0L EcoBoost petrol 125 PS εξατάχυτο μηχανικό
1.0L EcoBoost petrol 125 PS εξατάχυτο αυτόματο (2015)
1.5L EcoBoost petrol 150 PS εξατάχυτο μηχανικό
1.5L EcoBoost petrol 150 PS εξατάχυτο αυτόματο (2015)
1.5L EcoBoost petrol 180 PS εξατάχυτο μηχανικό
1.5L EcoBoost petrol 180 PS εξατάχυτο αυτόματο (2015)
1.6L TI-VCT petrol 85 PS πεντατάχυτο μηχανικό
1.6L TI-VCT petrol 105 PS πεντατάχυτο μηχανικό
1.6L TI-VCT petrol 125 PS πεντατάχυτο μηχανικό
1.6L TI-VCT petrol 125 PS εξατάχυτο αυτόματο PowerShift
1.5L TDCi diesel 95 PS εξατάχυτο μηχανικό
1.5L TDCi diesel 120 PS εξατάχυτο μηχανικό
1.5L ECOnetic diesel 105 PS εξατάχυτο μηχανικό
1.5L TDCi diesel 120 PS εξατάχυτο αυτόματο PowerShift (2015)
1.6L TDCi diesel 95 PS εξατάχυτο μηχανικό
1.6L TDCi diesel 115 PS εξατάχυτο μηχανικό
2.0L TDCi diesel 150 PS εξατάχυτο μηχανικό
2.0L TDCi diesel 150 PS εξατάχυτο αυτόματο PowerShift

Η νέα FordMustangΚάνει Ντεμπούτο στη Γενεύη, Αεροδυναμική Σχεδίαση, Προηγμένη Τεχνολογία, Κορυφαίες Επιδόσεις

 • Η νέα Ford Mustang κάνει την πρώτη της εμφάνιση σε Ευρωπαϊκό Σαλόνι Αυτοκινήτου στη Γενεύη, η πρώτη Mustang που θα κυκλοφορήσει στην περιοχή μετά από σχεδόν 50 χρόνια παραγωγής αναμένεται το 2015
 • Νέα μοντέλα Ford Mustang fastback και cabrio υπόσχονται κορυφαία επίπεδα επιδόσεων και πολιτισμένης λειτουργίας, ενώ η αεροδυναμική τους σχεδίαση διατηρεί τα βασικά στυλιστικά στοιχεία της κλασικής Mustang
 • Η νέα Mustang θα διατίθεται με διάφορους κινητήρες στην Ευρώπη, όπως ο V8 5.0 L ή ο νέος αποδοτικός 2.3 EcoBoost
 • Η προηγμένη ανάρτηση προσφέρει κορυφαία οδική συμπεριφορά, ακριβή έλεγχο διεύθυνσης και οδηγική άνεση και η χρήση καινοτόμων τεχνολογιών βελτιώνει τον έλεγχο και τη συνδεσιμότητα

ΓΕΝΕΥΗ, 4 Μαρτίου, 2014 – Η νέα Mustang κάνει το Ευρωπαϊκό εκθεσιακό της ντεμπούτο στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης.

Οι νέες εκδόσεις Ford Mustang fastback και cabrio – που όπως επιβεβαιώθηκε θα πωλούνται στην Ευρώπη για πρώτη φορά μετά από σχεδόν 50 χρόνια παραγωγής του μοντέλου – υπόσχονται κορυφαία επίπεδα επιδόσεων και πολιτισμένης λειτουργίας όπως υπαγορεύει η κληρονομιά μισού αιώνα και το κύρος ενός παγκόσμιου θρύλου και αναμένονται στην Ευρώπη το 2015.

«Η ανυπέρβλητη φήμη της Mustang στον τομέα των επιδόσεων και το εμβληματικό της κύρος σαν σύμβολο ελευθερίας και αισιοδοξίας ‘προηγούνται’ ακόμα και σε μέρη όπου το αυτοκίνητο δεν έχει πουληθεί ποτέ», δήλωσε ο Stephen Odell, executive vice president της Ford Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής. «Η νέα Mustang ενσαρκώνει την επιθετική προϊοντική επέλαση της Ford: τεχνολογικά προηγμένη και νεωτεριστική, αλλά χωρίς να αγνοεί την κληρονομιά που έχει εμπνεύσει πολλές γενιές πελατών Ford.»

Πάνω από 9 εκατομμύρια Mustang έχουν πουληθεί από το 1964 που λανσαρίστηκε για πρώτη φορά. Η Mustang, το αυτοκίνητο με τα περισσότερα ‘Like’ στο Facebook, έχει κάνει χιλιάδες εμφανίσεις σε κινηματογράφο, τηλεόραση, μουσική και video games, και είναι ένα από τα 25 νέα μοντέλα που θα λανσάρει η Ford στην Ευρώπη την επόμενη πενταετία.

Η νέα Mustang εξελίχθηκε με γνώμονα τις κορυφαίες επιδόσεις, τη δυναμική συμπεριφορά και τη χρηστικότητα – και περιλαμβάνει ένα σημαντικό αριθμό προηγμένων τεχνολογιών άνεσης και υποστήριξης οδηγού.

«Η Νέα Mustang είναι από τα πιο πολυαναμενόμενα αυτοκίνητα όλων των εποχών και είμαστε ενθουσιασμένοι που δίνουμε τώρα στους Ευρωπαίους οδηγούς την ευκαιρία να βιώσουν κάτι γνήσιο και αυθεντικό» δήλωσε ο Roelant de Waard, vice president, Marketing, Sales & Service, Ford Ευρώπης.

Αναμφισβήτητα Mustang

Οι σχεδιαστές ξεκίνησαν από λευκό φύλλο χαρτί και δημιούργησαν δύο μοντέλα, fastback και convertible, που ενσαρκώνουν την ουσία της Ford Mustang: διατηρούν τα βασικά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά των κλασικών Mustang που είναι αναγνωρίσιμα σε όλη την Ευρώπη, όπως το μακρύ ανάγλυφο καπό και το κοντό πίσω τμήμα, δίνοντάς τους μία σύγχρονη ερμηνεία.

«Μία φορά σου δίνεται η ευκαιρία της ‘πρώτης εντύπωσης’ και βλέποντας κάποιος το αυτοκίνητο, αντιλαμβάνεται αμέσως ότι πρόκειται για μία Mustang αληθινή και ισχυρή» δήλωσε ο Moray Callum, Ford executive director, design, τομέα Αμερικής.

Αρκετά βασικά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά προσδιορίζουν τη νέα Ford Mustang, όπως:

 • Χαμηλό ύψος οροφής και φαρδύ στήσιμο
 • Αεροδυναμικό προφίλ λόγω των έντονα κεκλιμένων εμπρός και πίσω παρμπρίζ
 • Τρισδιάστατα πίσω φώτα με τρεις μπάρες
 • Σύγχρονη ερμηνεία για χαρακτηριστικό ‘σαγόνι καρχαρία’ στη μετωπική επιφάνεια του θρυλικού αυτοκινήτου

Οι οδηγοί του cabrio μοντέλου Ford Mustang θα εκτιμήσουν τη στάνταρ υφασμάτινη οροφή πολλαπλών μονωτικών στρωμάτων που προσφέρει μία ποιοτική εμφάνιση και αθόρυβη καμπίνα. Η οροφή έχει αεροδυναμικό προφίλ όταν αναδιπλώνεται.

Μεγάλα, σαφή όργανα εμφανίζουν τις πληροφορίες ακριβώς μπροστά από τον οδηγό σε μία ευρύχωρη καμπίνα με cockpit αεροπορικού τύπου, ενώ εργονομικοί και απτικοί διακόπτες και κουμπιά παρέχουν τον έλεγχο. Το πλάτος και η νέα πίσω ανάρτηση αυξάνουν την ευρυχωρία στην περιοχή των ώμων και των γοφών των επιβατών και δημιουργούν έναν πρακτικό χώρο αποσκευών που χωράει δύο τσάντες του γκολφ.

Η εμπειρία Mustang

Η εμφάνιση, η συμπεριφορά και ο ήχος της Ford Mustang είναι βασικά συστατικά της οδηγικής εμπειρίας. Η Ford Mustang προσφέρει εξαιρετικές επιλογές κινητήρων και ρυθμίσεων πλαισίου που έχουν βελτιστοποιηθεί ώστε να ικανοποιούν τις προσδοκίες των Ευρωπαίων οδηγών.

Ο διακεκριμένος V8 5.0 L κινητήρας της Ford – που αποδίδει πάνω από 426 PS και ροπή 529 Nm – πλαισιώνεται από ένα νέο 2.3 EcoBoost ο οποίος φέρνει προηγμένες τεχνολογίες στη Mustang προσφέροντας επιδόσεις turbo με την απόδοση καυσίμου και τις εκπομπές CO2 που απαιτούν οι Ευρωπαίοι πελάτες.

«Αυτός ο EcoBoost ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των οδηγών Mustang με μία επίπεδη καμπύλη ροπής που ‘ξεδιπλώνεται’ σε κάθε πάτημα του γκαζιού, είτε θέλουν να προσπεράσουν ή οδηγούν βιαστικά σε δρόμο με στροφές» σχολίασε ο Dave Pericak, chief engineer της Mustang.

Ο 2.3 EcoBoost της Mustang χρησιμοποιεί άμεσο ψεκασμό, μεταβλητό χρονισμό εκκεντροφόρων και υπερσυμπίεση για την παραγωγή ωφέλιμης ισχύος. Η μοναδική πολλαπλή εισαγωγής και το κέλυφος του υπερσυμπιεστή πετυχαίνουν τις επιδόσεις που προσδοκούν οι οδηγοί Mustang, με ισχύ πάνω από 309 PS και ροπή 407 Nm. Ένα αυτόματο κιβώτιο διαθέτει χειριστήρια αλλαγής σχέσεων στο τιμόνι (paddles) για όσους επιθυμούν να έχουν το δικαίωμα επιλογής μεταξύ άνεσης και ελέγχου.

Μία Mustangγια τους γνήσιους λάτρεις της οδήγησης

Η νέα Ford Mustang περιλαμβάνει νέα συστήματα εμπρός και πίσω ανάρτησης. Μπροστά, ένα νέο περιμετρικό υποπλαίσιο αυξάνει την ακαμψία της εμπρός δομής μειώνοντας παράλληλα τη μάζα, και αποτελεί μία ισχυρή βάση για πιο προβλέψιμο έλεγχο γεωμετρίας τροχών προς όφελος της οδικής συμπεριφοράς, του ελέγχου διεύθυνσης και της οδηγικής άνεσης.

Το σύστημα εμπρός γονάτων MacPherson με νέους διπλούς σφαιρικούς συνδέσμους επιτρέπει τη χρήση μεγάλων, ισχυρών φρένων. Τα μοντέλα 2.3 EcoBoost και GT με κινητήρα V8 θα χρησιμοποιούν συστήματα φρένων υψηλών επιδόσεων σε στάνταρ τροχούς 19 ιντσών στην Ευρώπη.

Πίσω, υπάρχει μία νέα, ανεξάρτητη ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων integral-link. Η γεωμετρία, τα ελατήρια, οι αποσβεστήρες και τα σαϊλεντμπλόκ έχουν τροποποιηθεί και ρυθμιστεί ειδικά για μοντέλο υψηλών επιδόσεων και είναι κατάλληλα για Ευρωπαϊκούς δρόμους και οδήγηση με υψηλές ταχύτητες. Νέα αλουμινένια πίσω ακραξόνια βοηθούν στη μείωση των μη αναρτώμενων μαζών, κάτι που βελτιώνει την οδηγική άνεση και συμπεριφορά.

Ευφυής τεχνολογία

Η νέα Mustang υιοθετεί ένα μεγάλο αριθμό καινοτόμων τεχνολογιών που προσφέρουν στους οδηγούς αναβαθμισμένες πληροφορίες, έλεγχο και συνδεσιμότητα όταν τα χρειάζονται.

Σε διαδρομές με πολλές στροφές ή σε ερασιτεχνική αγωνιστική οδήγηση (track day), ο οδηγός μπορεί να χρησιμοποιεί τους ‘toggle’ διακόπτες στην κονσόλα για να ρυθμίζει την υποβοήθηση διεύθυνσης, την απόκριση του κινητήρα και τα προγράμματα του κιβωτίου και ηλεκτρονικού ελέγχου ευστάθειας μέσω Selectable Drive Modes διαμορφώνοντας την ιδανική Mustang για κάθε περίπτωση.

Η νέα Mustang θα είναι από τα πρώτο οχήματα στην Ευρώπη που θα προσφέρουν SYNC 2. Το πρωτοποριακό σύστημα ενημέρωσης / ψυχαγωγίας της Ford περιλαμβάνει έγχρωμη οθόνη αφής υψηλής ανάλυσης 8 ιντσών και προηγμένο φωνητικό έλεγχο για ευκολότερη πρόσβαση σε ηχοσύστημα, σύστημα πλοήγησης, έλεγχο κλιματισμού και συμβατά κινητά τηλέφωνα.

Το σύστημα πλοήγησης του SYNC 2 προσφέρει επίσης για πρώτη φορά στην Ευρώπη διαιρούμενη οθόνη με λεπτομερή απεικόνιση των διασταυρώσεων, ανάγνωση ονομάτων δρόμων, τρισδιάστατη απεικόνιση κόμβων αυτοκινητοδρόμων και τοποσήμων και τον οδηγό MICHELIN. Με το SYNC 2, οι οδηγοί μπορούν να εισάγουν προορισμούς με μια μόνο φωνητική εντολή και να ζητάνε αναπαραγωγή μουσικών κομματιών με αγαπημένους ερμηνευτές. Πιέζοντας απλά το μπουτόν φωνητικού ελέγχου και λέγοντας ‘I’m hungry’ (‘πεινάω’) εμφανίζεται μία λίστα με τα κοντινά εστιατόρια, για τα οποία δίνονται οδηγίες πλοήγησης.

50 χρόνια Mustang

Η 17η Απριλίου, 2014, σηματοδοτεί την 50ή επέτειο από τότε που λανσαρίστηκε η πρώτη Ford Mustang. Η Mustang θα συνεχίσει να κατασκευάζεται στην Αμερική, στο Εργοστάσιο Συναρμολόγησης του Flat Rock.

 

Το FordEdgeConceptΚάνει Ευρωπαϊκό Ντεμπούτο Σε Έκθεση Αυτοκινήτου στη Γενεύη, Προαναγγέλλοντας ένα Νέο, Μεγάλο, Πολυτελές SUVγια την Ευρώπη

 • Το νέο Ford Edge Concept κάνει την πρώτη του Ευρωπαϊκή δημόσια εμφάνιση στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, προσφέροντας μία ενδιαφέρουσα πρώτη γεύση από την τεχνολογία, τη δυναμική σχεδίαση και την ποιότητα κατασκευής που θα χαρακτηρίζουν το νέο μεγάλο SUV για την Ευρώπη
 • Το Edge – ήδη δημοφιλές στις ΗΠΑ και άλλες αγορές – θα προστεθεί στη γκάμα SUV της Ford πλαισιώνοντας το νέο μεσαίο SUV Kuga και το νέο μικρό SUV. Το Edge είναι ένα από τα 25 νέα οχήματα που η Ford θα λανσάρει στην Ευρώπη την επόμενη πενταετία
 • Το μοντέλο υιοθετεί προηγμένες τεχνολογίες αυτοματοποιημένης οδήγησης όπως αυτόματο παρκάρισμα και συστήματα αποφυγής εμποδίων με την υπογραφή της Ford. Οι τεχνολογίες αυτές δίνουν μία πρώτη γεύση από μελλοντικές δυνατότητες ημιαυτόνομης ή πλήρως αυτόνομης οδήγησης
 • Αεροδυναμική εξωτερική σχεδίαση ‘δηλώνει’ σπορτίφ στυλ, αυτοπεποίθηση και ικανότητες, ενώ τα premium υλικά και η κορυφαία ποιότητα κατασκευής στο εσωτερικό υπερβαίνουν τα πρότυπα της κατηγορίας

ΓΕΝΕΥΗ, 4 Μαρτίου, 2014 – Το νέο Ford Edge Concept κάνει την πρώτη του Ευρωπαϊκή εμφάνιση σε έκθεση αυτοκινήτου στο Σαλόνι της Γενεύης 2014 – δίνοντας μία χαρακτηριστική πρώτη εικόνα από την τεχνολογία, σχεδίαση και ποιότητα κατασκευής του νέου μεγάλου SUV της εταιρίας για την Ευρώπη.

Το πρωτότυπο αποκαλύπτει επίσης πιθανές μελλοντικές προηγμένες τεχνολογίες, όπως σύστημα παρκαρίσματος με μπουτόν και τηλεχειρισμό για δυνατότητα ελέγχου από το εσωτερικό ή το εξωτερικό του αυτοκινήτου.

Ήδη δημοφιλές στις ΗΠΑ και σε άλλες αγορές, το Edge θα είναι το πρώτο μεγάλο πολυτελές SUV της Ford για την Ευρώπη, ένα από τα 25 παγκόσμια οχήματα που η εταιρία θα λανσάρει στην περιοχή την επόμενη πενταετία.

Το Edge θα πλαισιώσει το νέο συμπαγές και ευέλικτο EcoSport SUV – που πωλείται τώρα – και το πρόσφατα λανσαρισμένο νέο Ford Kuga. Η Ford βασίζεται στην κληρονομιά της στα μοντέλα SUV για να προσφέρει μία πλήρη, ανανεωμένη γκάμα SUV στην Ευρώπη.

«Η γκάμα SUV αντιπροσωπεύει μία σημαντική ευκαιρία ανάπτυξης για τη Ford σε όλο τον κόσμο και στην Ευρώπη» δήλωσε η Barb Samardzich, chief operating officer, Ford Ευρώπης. Τα SUV φιλοσοφίας One Ford μοιράζονται την ίδια μοντέρνα σχεδίαση, ευφυείς προηγμένες τεχνολογίες και εξαιρετικές ικανότητες όπως επιβεβαιώνει το Edge Concept. Οι αρετές αυτές θα βοηθήσουν τη Ford να διαφοροποιηθεί στην παγκόσμια προσφερόμενη προϊοντική γκάμα.»

Τα βασικά χαρακτηριστικά του Ford Edge Concept – αεροδυναμική, σπορ εμφάνιση, ικανότητα, απόδοση καυσίμου και τεχνολογία υποστήριξης οδηγού – εναρμονίζονται με τις αξίες των πελατών σε όλο τον κόσμο, κάτι που οδηγεί την παγκόσμια ανάπτυξη της κατηγορίας SUV.

«Το νέο Ford Edge Concept προσφέρει στους Ευρωπαίους καταναλωτές μία δελεαστική πρώτη γεύση από την εμπειρία ενός μεγάλου SUV που είναι σχεδόν έτοιμο να λανσαριστεί», δήλωσε η Samardzich. «Διαπιστώνουμε μία ισχυρή ζήτηση για προϊόντα υψηλής ποιότητας που δηλώνουν κύρος και παρέχουν μία αίσθηση ελευθερίας και αυτοπεποίθησης στο δρόμο».

Στην Ευρώπη, όπου οι πολυτελείς – από πλευράς εξοπλισμού – εκδόσεις Titanium του Ford S‑MAX αποτελούν αυτή τη στιγμή το 70% των συνολικών πωλήσεών του, το Edge θα ικανοποιήσει τις απαιτήσεις για πολυτελή, τεχνολογικά προηγμένα SUV με εντυπωσιακή εμφάνιση και δυναμική συμπεριφορά. Το μερίδιο αγοράς των SUV αυξήθηκε από 6,5 % σε 11,9% μεταξύ 2005 και 2012, ενώ η Ford προβλέπει ότι μεταξύ 2013 και 2018 οι πωλήσεις SUV στην Ευρώπη θα αυξηθούν κατά 22%.

Στοιχεία της εταιρίας ερευνών IHS Automotive δείχνουν ότι οι παγκόσμιες πωλήσεις SUV αυξήθηκαν κατά 45% μεταξύ 2007 και 2012. Αυτή η κατηγορία σημειώνει τώρα πωλήσεις άνω των 13 εκατομμυρίων ετησίως – το 17% της παγκόσμιας αγοράς αυτοκινήτου.

Προηγμένα χαρακτηριστικά για πιο έξυπνα οχήματα και καλύτερους οδηγούς

Οι τεχνολογίες υποστήριξης οδηγού και τα ημι-αυτοματοποιημένα συστήματα του Ford Edge Concept παραπέμπουν σε ένα μέλλον με πιο έξυπνα και ικανά οχήματα Ford. Τεχνολογίες βασισμένες σε αισθητήρες θα αποτελέσουν τη βάση για το μέλλον της αυτοματοποιημένης οδήγησης και θα συμβάλλουν στην αύξηση της ασφάλειας και της απόδοσης.

Fully Assisted Parking Aid, είναι μία πρωτότυπη τεχνολογία βασισμένη στη λειτουργία Active Park Assist της Ford με την οποία οι οδηγοί θα παρκάρουν μέσω μπουτόν ή ακόμα και με τηλεχειρισμό. Το σύστημα εντοπίζει κάθετους χώρους στάθμευσης με τη βοήθεια αισθητήρων υπερήχων, ενώ οι οδηγοί μπορούν ακόμα και να περιμένουν να βγει το όχημα από μία στενή θέση παρκαρίσματος ώστε να είναι πιο άνετη η πρόσβαση σ’ αυτό.

Η Ford έχει ξεκινήσει επίσης ένα project αναβάθμισης των προηγμένων συστημάτων Obstacle Avoidance. Το ερευνητικό όχημα μπορεί να εκδίδει προειδοποιήσεις εάν ανιχνεύει αργά κινούμενα ή σταματημένα αντικείμενα στη λωρίδα που κινείται και – εάν ο οδηγός δεν αντιδρά με ελιγμό διεύθυνσης ή φρενάρισμα στις προειδοποιήσεις – το σύστημα αναλαμβάνει αυτόματα τον έλεγχο του τιμονιού και των φρένων για την αποφυγή μιας σύγκρουσης.

Το προσαρμοζόμενο σύστημα διεύθυνσης διευκολύνει τον έλεγχο διεύθυνσης στις χαμηλές ταχύτητες και ενισχύει την αυτοπεποίθηση του οδηγού σε όλες τις συνθήκες λόγω καλής πληροφόρησης και καλής αίσθησης. Η τεχνολογία βασίζεται στο σύστημα διεύθυνσης με ηλεκτρική υποβοήθηση της Ford και ελέγχει τη σχέση γωνίας τιμονιού και αντίστοιχης γωνίας τροχών. Αυτό σημαίνει ότι σε χαμηλές ταχύτητες – όπως η είσοδος ή έξοδος από ένα χώρο στάθμευσης – απαιτεί πολύ λιγότερη προσπάθεια από τον οδηγό.

Ητεχνολογίατουαύριο, σήμερα

Η ανάπτυξη τεχνολογιών που βοηθά τους οδηγούς σε όλο τον κόσμο να νιώθουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και ασφάλεια είναι υψηλή προτεραιότητα για τη Ford. Το Ford Edge Concept υιοθετεί πολλές αυτοματοποιημένες τεχνολογίες υποστήριξης οδηγού – θεμέλιους λίθους για πλήρως αυτόματα αυτοκίνητα στο μέλλον – που η εταιρία προσφέρει στα παγκόσμια προϊόντα της σήμερα. Αυτές περιλαμβάνουν:

 • Active Park Assist, απαλλάσσει από το στρες του παράλληλου παρκαρίσματος χρησιμοποιώντας αισθητήρες και το σύστημα διεύθυνσης για να κατευθύνει ένα όχημα στο χώρο στάθμευσης. Ο οδηγός ελέγχει το γκάζι και το φρένο μέσω των πεντάλ. Διατίθεται στην Ευρώπη με τα Focus, Kuga, C-MAX και Grand C-MAX
 • Lane Keeping Aid,χρησιμοποιεί μία εμπρός κάμερα που ‘σαρώνει’ την επιφάνεια του δρόμου για σημάνσεις λωρίδων. Το Lane Keeping System μπορεί να διαπιστώσει την τάση απόκλισης του οχήματος από τη λωρίδα του και να προειδοποιήσει τον οδηγό με ελαφρά δόνηση στο τιμόνι. Εάν ο οδηγός δεν ανταποκριθεί, το σύστημα παρέχει διορθωτική ροπή διεύθυνσης για να επαναφέρει το όχημα στο κέντρο της λωρίδας. Διατίθεται στην Ευρώπη με τα Focus, Kuga, C-MAX και Grand C-MAX.
 • Adaptive Cruise Control και Forward Alert, που χρησιμοποιεί ραντάρ για την ανίχνευση κινούμενων προπορευόμενων οχημάτων και μπορεί να τροποποιήσει εάν χρειαστεί την ταχύτητα του ταξιδιού. Διατίθεται στην Ευρώπη με τα Focus, Kuga, Mondeo, Galaxy και S-MAX
 • Blind Spot Information System (BLIS) χρησιμοποιεί αισθητήρες υπερήχων στις πίσω γωνίες που παρακολουθούν τα κενά δίπλα και πίσω από το όχημα. Στο δρόμο, αυτοί οι αισθητήρες ενεργοποιούν μία προειδοποιητική λυχνία στον καθρέπτη εάν υπάρχει κάποιο όχημα στο τυφλό σημείο του οδηγού. Το BLIS διατίθεται στην Ευρώπη με τα Focus, Kuga, C-MAX and Grand C-MAX, Mondeo, Galaxy and S-MAX

Αεροδυναμικό, σπορ εξωτερικό για το FordEdgeConcept

Το εξωτερικό του νέου Ford Edge Concept είναι λείο, αεροδυναμικό και σπορ. Τα ισχυρά πλευρικά τμήματα διαμορφώνουν μία δυναμική εικόνα που παραπέμπει σε δρομέα στη γραμμή εκκίνησης. Η προς τα πίσω κλίση της μάσκας επηρεάζει το σχήμα του καπό που είναι πιο στιβαρό και συμπαγές.

Το Edge Concept υιοθετεί νέες, high-tech ενεργές γρίλιες – Active Grille Shutters. Για να συμβάλλουν στην απόδοση καυσίμου ενός κινητήρα EcoBoost επόμενης γενιάς με τεχνολογία start-stop, oι γρίλιες του αεραγωγού ανοίγουν και κλείνουν αυτόματα ώστε να διατηρείται η ιδανική θερμοκρασία λειτουργίας του κινητήρα και να μεγιστοποιείται η αεροδυναμική απόδοση. Όταν είναι ενεργοποιημένες, ένα κάλυμμα κατεβαίνει πρώτο ενώ ακολουθούν άλλα δυο, με αποτέλεσμα να ‘λάμπουν’ πίσω από το Μπλε Οβάλ έμβλημα Ford.

Για περαιτέρω βελτίωση της απόδοσης, μοναδικά air curtains στo κάτω εμπρός τμήμα ομαλοποιούν τη διέλευση του αέρα γύρω από το αμάξωμα, μειώνοντας την αεροδυναμική αντίσταση . Τα air curtains και οι αεραγωγοί είναι σχεδιασμένα για να οδηγούν τον αέρα από εμπρός προς το εξωτερικό των τροχών και κάτω από το αμάξωμα.

Λυχνίες LED χρησιμοποιούνται στους προβολείς και τα πίσω φώτα του Ford Edge Concept. Οι προβολείς προσφέρουν ένα ολόλευκο φως, δημιουργώντας μία ομοιογενή συνεχή δέσμη. Ξεχωριστές λυχνίες LED ανάβουν ‘κρυστάλλινους κύβους’ που δημιουργούν τη δέσμη της μεγάλης σκάλας.

Ο φωτισμός για τα φλας παράγεται από ένα χρωμιωμένο στοιχείο με πορτοκαλί ένθετο, με κρυφό φωτισμό που αναδεικνύεται από μικροσκοπικές οποίες οι οποίες αναβαθμίζουν και την εξαιρετικά κομψή εμφάνιση των προβολέων. Τα πίσω φώτα αναπαράγουν μια αντίστοιχη σχεδίαση, ενώ ευφυής και κομψή είναι η μεταξύ τους σύνδεση με κρυφό φωτισμό.

Το εξωτερικό βάφεται στη νέα απόχρωση Copper Flame, τη σύγχρονη εκδοχή ενός premium χρώματος που είναι τώρα δημοφιλές στα αυτοκίνητα Ford.

Αναβαθμισμένη ποιότητα κατασκευής, ελκυστικές αποχρώσεις, πλούσια υλικά

Ο πολυτελής εξοπλισμός εσωτερικού περιλαμβάνει ταμπλό με δερμάτινη επένδυση και χειροποίητη ραφή, κεντρική οθόνη 10-ιντσών με Ford SYNC, Voice Control και Touchscreen, και μία δυναμική κεντρική κονσόλα με διακόπτες & μπουτόν ελέγχου λειτουργιών, χρώμιο στο υποβραχιόνιο, τα πλαίσιο της λαβής της πόρτας και τους αεραγωγούς, ανεξάρτητο πάνω τμήμα ταμπλό οργάνων, καλύμματα μαρσπιέ με γυαλιστερό αλουμινένιο φινίρισμα, μαύρη ματ βαφή και LED φωτισμό στο λογότυπο “Edge”.

Υψηλά επίπεδα ποιότητας κατασκευής και ακριβά υλικά ολοκληρώνουν το Ford Edge Concept. Μαύρο δέρμα Nubuck χρησιμοποιείται σε ταμπλό, κεντρική κονσόλα και στις πόρτες, που αναδεικνύεται με κομψές ραφές. Το παχύ, σαγρέ (μέσω επεξεργασίας με λάδι) δέρμα έχει αίσθηση παρόμοια με έπιπλα υψηλής ποιότητας, ενώ συνδυάζεται με λείο δέρμα στις επιφάνειες επαφής.

«Θέλαμε το εσωτερικό να συνάδει με το δυναμικό χαρακτήρα του εξωτερικού Ford Edge Concept,» δήλωσε ο Hak Soo Ha, interior design manager. «Ονομάζουμε το περιβάλλον του εσωτερικού Dynamic Sanctuary επειδή συνδυάζει το δυναμικό χαρακτήρα του εξωτερικού με ένα premium περιβάλλον καμπίνας. Τα σχήματα δημιουργούν μία δυναμική, εντύπωση που χαλαρώνει χωρίς να κουράζει.»

Το χρώμα του χαλκού χρησιμοποιείται για να τονίσει το χρώμα στη μοκέτα, το ταμπλό και άλλες περιοχές λόγω της premium εμφάνισής του, συμπληρώνοντας την εξωτερική απόχρωση. Τα δερμάτινα καθίσματα έχουν χαρακτηριστικό περφορέ σχέδιο, premium ραφές και μεταλλικά ένθετα στα προσκέφαλα και στο πάνω τμήμα των ώμων.

«Η Ford έχει υποσχεθεί ένα πολυτελές, μεγάλο SUV μέσω της επόμενης γενιάς Edge για την Ευρώπη – που θα πλαισιώσει το νέο Kuga και το νέο EcoSport,» δήλωσε η Samardzich. «Το νέο Edge Concept αποδεικνύει την ικανότητα της εταιρίας να προσφέρει ένα τεχνολογικά προηγμένο μοντέλο που μπορεί να ικανοποιεί και να υπερβαίνει τις προσδοκίες σε αυτή την αναπτυσσόμενη κατηγορία.»

Ντεμπούτο της Νέας FordMustang στη Μεγάλη Οθόνη στο Πολυαναμενόμενο ‘NeedforSpeed

 • Η νέα Ford Mustang θα κάνει το ντεμπούτο της στη μεγάλη οθόνη στην ταινία Need for Speed φέτος την άνοιξη πριν αρχίσει να πωλείται στις ΗΠΑ το προσεχές φθινόπωρο και στην Ευρώπη το 2015
 • Η Mustang έχει μία από τις πιο πλούσιες καριέρες στον κινηματογράφο και την τηλεόραση, με περισσότερες από 3.200 εμφανίσεις που καταγράφονται στο MustangIMDB.com
 • Μετά από πέντε δεκαετίες, η Mustang συνεχίζει να εμπνέει τους οπαδούς της σε όλο τον κόσμο, η νέα Mustang είναι η πρώτη που θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη μετά από σχεδόν 50 χρόνια παραγωγής

ΓΕΝΕΥΗ, 3 Μαρτίου, 2014 – Η Ford Mustang πρωταγωνιστεί στη μεγάλη και στη μικρή οθόνη επί 5 δεκαετίες περίπου, έχοντας στο ενεργητικό της περισσότερες από 3.200 εμφανίσεις σε κινηματογραφικές ταινίες και τηλεοπτικά σόου. Τώρα, η νέα Mustang ξεκινά δυναμικά με το ντεμπούτο της στην ταινία Need for Speed στις 14 Μαρτίου.

Ο πρωταγωνιστής του Need for Speed, Aaron Paul θα οδηγήσει την ειδικά διαμορφωμένη 2014 Mustang στην πολυαναμενόμενη ταινία που βασίζεται στην κλασική πλέον, επιτυχημένη σειρά βιντεοπαιχνιδιών της Electronic Arts, στην πρώτη εμφάνιση της επόμενης γενιάς Mustang στη μεγάλη οθόνη.

«Στην οθόνη ή στο δρόμο, η συναρπαστική εμφάνιση και ο ήχος της Mustang εμπνέει τους οδηγούς σχεδόν επί πέντε δεκαετίες» δήλωσε ο Jim Farley, Ford executive vice president, global marketing, sales & service και Lincoln. «Η αίσθηση αισιοδοξίας και απόλυτου ελέγχου που αποπνέει μία Mustang μέσα από την ισχύ και τις κορυφαίες επιδόσεις της δένουν άριστα με το χαρακτήρα του Aaron Paul στο Need for Speed.»

Όταν η πρώτη Mustang έκανε το ντεμπούτο της τον Απρίλιο του 1964, ήταν ακόμα μία ‘άγνωστη δύναμη’, αλλά οι παραγωγοί του Goldfinger χωρίς πολλή σκέψη επέλεξαν μία λευκή Wimbledon 1965 cabrio για την ταινία. Πέντε δεκαετίες αργότερα, η Mustang θεωρείται είδωλο αυτοκινητιστικής και ποπ κουλτούρας. Λογικό λοιπόν ο σκηνοθέτης του Need for Speed, Scott Waugh, να μη χάσει την ευκαιρία να συμπεριλάβει τη νέα Mustang στην ταινία του, πριν αρχίσει να πωλείται.

«Επέλεξα τη Mustang επειδή πραγματικά εκφράζει την Αμερικανική κουλτούρα» δήλωσε ο Waugh. «Είναι γνήσιος εκπρόσωπος ενός σύγχρονου ‘muscle car’, ενώ παράλληλα έχει γράψει ιστορία πρωταγωνιστώντας σε μερικές από τις πιο διάσημες ταινίες καταδίωξης όλων των εποχών.»

Η καταγραφή της συμμετοχής της Mustang στον κινηματογράφο είναι τεράστια δουλειά και χρειάστηκαν πάνω από 100 συνεργάτες για τη δημιουργία του MustangIMDB.com site που ανέλαβε ο Stefan Thorarensen, ιδρυτής και μέλος ΔΣ του The Icelandic Mustang Club. Με πάνω από 3.200 συμμετοχές, η λίστα αυξάνεται σχεδόν καθημερινά.

Εκφράζοντας τη σημασία του κινηματογράφου στην ιστορία της Mustang, το Hollywood ήταν μία από τις έξι περιοχές που επιλέχθηκαν για την παγκόσμια αποκάλυψη του νέου ‘pony car’ στις 5 Δεκ., 2013, ταυτόχρονα με το Ευρωπαϊκό ντεμπούτο της στη Βαρκελώνη. Η Mustang οδηγήθηκε πάνω σε υγρό τσιμέντο στον προαύλιο χώρο του επίσης θρυλικού TCL Chinese Theatre. Όπως και οι σχεδόν 200 αστέρες, ανάμεσα στους οποίους και αρκετοί ηθοποιοί που βοήθησαν τη Mustang να αναδειχθεί σε πρώτο όνομα της μεγάλης οθόνης, το νέο ‘pony’ άφησε το αποτύπωμα και το λογότυπό του στο τσιμέντο ώστε να μείνει στην ιστορία.

Οπαδοί του βιντεοπαιχνιδιού ήδη απολαμβάνουν την εικονική οδηγική αίσθηση της νέας Mustang, που διατίθεται ως free in-game download στο EA Need for Speed Rivals από τα μέσα Δεκεμβρίου. Οι παίκτες του παιχνιδιού μπορούν επίσης να εξατομικεύουν τις Mustang τους επιλέγοντας από πέντε δημοφιλή σχέδια online μέσω του Mustang Customizer, συμπερ. ενός εμπνευσμένου από τον Ιδρυτή του RTR και πρωταθλητή drift Vaughn Gittin Jr.

2015 Ford Mustang

Η νέα Mustang είναι η πιο προηγμένη εκδοχή του θρυλικού αυτοκινήτου μέχρι σήμερα και θα αρχίσει να πωλείται στην Ευρώπη το 2015. Μετά από σχεδόν 50 χρόνια παραγωγής, επιβεβαιώθηκε ότι η πρώτη Mustang θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη.

Η αεροδυναμική, νέα σχεδίαση των Mustang Fastback και Cabrio υποστηρίζεται από κορυφαίες επιδόσεις και μία γκάμα κινητήρων ανάμεσα στους οποίους ένας νέος υπερτροφοδοτούμενος EcoBoost 2.3 l που αποδίδει πάνω από 309 PS και ροπή 407 Nm και ο 5.0 l V8 με πάνω από 426 PS και ροπή 529 Nm.

Πέρα από τα πρωτοποριακά συστήματα συνδεσιμότητας, η Mustang διαθέτει προηγμένα συστήματα υποστήριξης οδηγού, εφαρμογές πίστας, έλεγχο εκκίνησης και πολλά ακόμα.

Το FordCMAXSolarEnergiConceptΚάνει Ευρωπαϊκό Ντεμπούτο στη Γενεύη και Οραματίζεται ένα Μέλλον ‘Καθαρής’ Αυτοκίνησης

 • Η Ford παρουσιάζει στη Γενεύη το C-MAX Solar Energi Concept, το πρώτο ηλιακό αυτοκίνητο του είδους που προσφέρει τα πλεονεκτήματα ενός plug-in υβριδικού μοντέλου χωρίς εξάρτηση από το ηλεκτρικό δίκτυο για φόρτιση
 • Το C-MAX Solar Energi Concept με ηλιακό πάνελ στην οροφή τροφοδοτείται από έναν ειδικό φακό-ηλιακό συλλέκτη (παρόμοιο με μεγεθυντικό φακό )
 • Χρησιμοποιώντας ανανεώσιμη ενέργεια, το Ford C-MAX Solar Energi Concept εκτιμάται ότι θα μειώνει τις ετήσιες εκπομπές των αερίων του θερμοκηπίου που παράγει ο μέσος ιδιοκτήτης κατά τέσσερις μετρικούς τόνους
 • Το C-MAX Energi, το πρώτο plug-in Hybrid μαζικής παραγωγής της Ford, θα πλαισιώσει το Focus Electric στο τέλος της χρονιάς – το νέο Mondeo Hybrid θα ολοκληρώσει τη γκάμα ηλεκτρικών οχημάτων Ford

ΓΕΝΕΥΗ, 4 Μαρτίου, 2014 – Η Ford Motor Company παρουσιάζει σήμερα στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης το C-MAX Solar Energi Concept, το πρώτο στο είδος του ηλιακό όχημα που προσφέρει τα πλεονεκτήματα ενός plug-in υβριδικού μοντέλου, χωρίς να εξαρτάται από το δίκτυο ηλεκτρισμού.

Αντί να φορτίζεται από μία ηλεκτρική πρίζα, το Ford C-MAX Solar Energi Concept εκμεταλλεύεται την ηλιακή ενέργεια χρησιμοποιώντας ένα συλλέκτη που λειτουργεί σαν μεγεθυντικός φακός και κατευθύνει τις ακτίνες στα φωτοβολταϊκά πάνελ στην οροφή του αυτοκινήτου.

Το πρωτότυπο αξιοποιεί το ηλιακό φως μιας ημέρας για να προσφέρει τις ίδιες επιδόσεις με το συμβατικό C-MAX Energi plug-in hybrid, που αντλεί ενέργεια από το δίκτυο ηλεκτρισμού. Χρησιμοποιώντας ανανεώσιμη ενέργεια, το Ford C-MAX Solar Energi Concept εκτιμάται ότι μειώνει τις ετήσιες εκπομπές των αερίων του θερμοκηπίου από ένα μέσο ιδιοκτήτη κατά τέσσερις μετρικούς τόνους.

«Το Ford C-MAX Solar Energi Concept ανοίγει νέους δρόμους στην ηλεκτρική μετακίνηση και την ανανεώσιμη ενέργεια» δήλωσε ο Mike Tinskey, Ford global director ηλεκτροκίνητων οχημάτων και υποδομής. «Σαν πρωτοπόροι στις καινοτομίες, θέλουμε να προάγουμε το δημόσιο διάλογο για βιώσιμα προϊόντα, ώστε να οδηγηθεί ο κόσμος σε ένα πιο καθαρό μέλλον.»

Το C-MAX Solar Energi Concept είναι ένα συνεργατικό project των Ford, της SunPower Corp. με έδρα το San Jose, Καλιφόρνια και του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Georgia με έδρα την Atlant. Η Ford δημιούργησε το C-MAX Solar Energi Concept για να διερευνήσει τις θετικές επιπτώσεις των οχημάτων με ηλιακή ενέργεια και αν δώσει μία πιθανή εικόνα των μελλοντικών, καθαρών οχημάτων Ford.

Υψηλές πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων
Το C-MAX Solar Energi Concept κάνει το ντεμπούτο του τη στιγμή που η Ford ολοκλήρωσε μία χρονιά ρεκόρ στις πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων στη Β. Αμερική. Η Ford πούλησε περίπου 88.000 υβριδικά, plug-in υβριδικά και πλήρως ηλεκτρικά οχήματα στη Β. Αμερική το 2013, την παγκοσμίως μεγαλύτερη αγορά ηλεκτρικών οχημάτων.

Στην Ευρώπη, η Ford θα λανσάρει το plug-in υβριδικό, ηλεκτρικό C-MAX Energi αργότερα μέσα στη χρονιά, ώστε να προσφέρει μία γκάμα τριών διαφορετικών ηλεκτρικών μοντέλων στα Ευρωπαϊκά εκθετήριά της το 2014. Το μηδενικών ρύπων Ford Focus Electric πέρσι έγινε το πρώτο, πλήρως ηλεκτρικό όχημα που κατασκευάζει η Ford στην Ευρώπη – στο Saarlouis, Γερμανία – ενώ το νέο Mondeo Hybrid θα λανσαριστεί επίσης το 2014. Πλαισιώνοντας μία ολοκληρωμένη γκάμα αποδοτικών βενζινοκίνητων και ηλεκτροκίνητων οχημάτων, η ηλεκτρική οικογένεια απαντά στο αυξανόμενο ενδιαφέρον για υβριδικά και plug-in υβριδικά οχήματα στην Ευρώπη.

Επαναστατική, καθαρή τεχνολογία

Η SunPower, εταίρος της Ford στον τομέα της ηλιακής τεχνολογίας από το 2011, παρέχει ηλιακές κυψέλες υψηλής απόδοσης για την οροφή του Ford C-MAX Solar Energi Concept. Λόγω του περισσότερου χρόνου που απαιτείται για την απορρόφηση επαρκούς ενέργειας ώστε να επιτευχθεί πλήρης φόρτιση του οχήματος, η Ford συνεργάστηκε με το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Georgia αναζητώντας τρόπους ενίσχυσης της ηλιακής ενέργειας ώστε να καταστεί κατάλληλη για καθημερινή χρήση.

Ερευνητές εξέλιξαν έναν ηλιακό συλλέκτη για εγκατάσταση εκτός του αυτοκινήτου. Αυτός χρησιμοποιεί έναν ειδικό φακό Fresnel ο οποίος εστιάζει το ηλιακό φως στις ηλιακές κυψέλες οκταπλασιάζοντας ταυτόχρονα την ηλιακή ενέργεια προς τους συλλέκτες. Ο Fresnel είναι ένας συμπαγής φακός που αρχικά προοριζόταν για χρήση σε φάρους. Παρόμοιας φιλοσοφίας με μεγεθυντικό φακό, αυτό το σύστημα για το οποίο έχει υποβληθεί αίτηση για πατέντα, παρακολουθεί την τροχιά του ήλιου από την ανατολή μέχρι τη δύση του, αντλώντας αρκετή ενέργεια από τον ήλιο μέσω του συλλέκτη καθημερινά που ισοδυναμεί με μία τετράωρη φόρτιση μπαταρίας (8 kilowatts).

Με μία πλήρη φόρτιση, το Ford C-MAX Solar Energi Concept υπολογίζεται ότι θα έχει την ίδια συνολική αυτονομία με ένα συμβατικό C-MAX Energi, δηλαδή 998 km. από τα οποία πάνω από 30 μόνο με ηλεκτροκίνηση. Χρησιμοποιώντας το C-MAX Solar Energi Concept για να οδηγεί πάνω από 30 km καθημερινά με ηλιακή ενέργεια, ένας μέσος Ευρωπαίος πελάτης, θα εξοικονομεί πάνω από €1.000 το χρόνο σε καύσιμο.**

Επιπλέον, το όχημα εξακολουθεί να έχει τη δυνατότητα σύνδεσης σε σταθμό φόρτισης μέσω καλωδίου και πρίζας ώστε οι οδηγοί να χρησιμοποιούν το δημόσιο δίκτυο ηλεκτρισμού, εάν το επιθυμούν.

Αντλώντας ανανεώσιμη ηλιακή ενέργεια μέσω του συστήματος φωτοβολταϊκών οροφής, το C-MAX Solar Energi Concept δεν εξαρτάται από το παραδοσιακό δίκτυο ηλεκτρισμού για τη φόρτιση της μπαταρίας του. Εσωτερικές μετρήσεις της Ford αποκαλύπτουν ότι ο ήλιος μπορεί να τροφοδοτήσει μέχρι το 75% όλων των ταξιδιών ενός μέσου οδηγό σε ένα ηλιακό, υβριδικό όχημα. Αυτό ενδέχεται να αποδειχθεί εξαιρετικά σημαντικό σε περιοχές με υποβαθμισμένο, αναξιόπιστο ή ακριβό στη χρήση δίκτυο ηλεκτρισμού.

Η Ford Παρουσιάζειτο SYNC 2 στηΓενεύη, ΠροηγμένεςΦωνητικές Εντολές και μία Νέα Έγχρωμη Οθόνη Αφής

 • Η Ford παρουσιάζει το SYNC 2 που επιτρέπει στους οδηγούς να ελέγχουν τα συστήματα του αυτοκινήτου τους χρησιμοποιώντας απλές, φωνητικές εντολές και μία νέα έγχρωμη οθόνη υψηλής ανάλυσης οκτώ ιντσών
 • Οι οδηγοί συνομιλούν με το αυτοκίνητό τους χρησιμοποιώντας απλή, καθημερινή γλώσσα. Ο Οδηγός MICHELIN σας βοηθά στις επιλογές εστιατορίων. Το σύστημα βρίσκει εστιατόρια, βοηθά να κλείσετε τραπέζι και σας καθοδηγεί ως εκεί
 • Απλουστευμένο ταμπλό με λιγότερα μπουτόν και μία εύχρηστη οθόνη αφής υψηλής ανάλυσης οκτώ ιντσών – οθόνη πλοήγησης με λεπτομερή απεικόνιση διασταυρώσεων, τρισδιάστατη απεικόνιση κόμβων και τοποσήμων
 • Το SYNC 2 κάνει ντεμπούτο στην Ευρώπη με το νέο Focus, και σύντομα θα διατίθεται με περισσότερα μοντέλα

ΓΕΝΕΥΗ, 4 Μαρτίου, 2014 – Η Ford Motor Company παρουσιάζει στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης το σύστημα SYNC 2, το οποίο επιτρέπει τον έλεγχο των συστημάτων του αυτοκινήτου με απλές, φωνητικές εντολές και μέσω μιας νέας, έγχρωμης οθόνης αφής υψηλής ανάλυσης, οκτώ ιντσών.

Το SYNC 2 που προσφέρεται με το νέο Focus, απλουστεύει τον έλεγχο συστημάτων ψυχαγωγίας, κλιματισμού και πλοήγησης καθώς και των συνδεδεμένων κινητών συσκευών μέσω φωνητικών εντολών. Λαμβάνοντας υπόψη σχόλια και παρατηρήσεις των πελατών, το SYNC 2 υιοθετεί τώρα απλούστερα, κομψά χειριστήρια στο ταμπλό.

Πατώντας απλά το μπουτόν φωνητικού ελέγχου και λέγοντας “I’m hungry”, εμφανίζεται η λίστα με τα εστιατόρια της περιοχής. Εάν η πείνα σας είναι … ελεγχόμενη, ο οδηγός MICHELIN προτίθεται να προτείνει κάτι ξεχωριστό. Το SYNC 2 σας συνδέει τηλεφωνικά με το εστιατόριο για να κλείσετε τραπέζι και στη συνέχεια σας καθοδηγεί εκεί.

Η εισαγωγή μιας διεύθυνσης πλοήγησης είναι ακόμη απλούστερη. Αντί να απαγγείλετε τη διεύθυνση σταδιακά, μπορείτε να την εκφωνήσετε ολόκληρη και το SYNC 2 θα ενεργοποιήσει τις οδηγίες πλοήγησης. Για σημεία ενδιαφέροντος, δεν χρειάζεται καν διεύθυνση – λέτε απλά ‘Buckingham Palace’ ή ‘Bernabeu Stadium’. Τοπόσημα εμφανίζονται στην οθόνη σε τρισδιάστατη μορφή όπως και οι σημαντικοί οδικοί κόμβοι.

Αν ζεσταίνεστε, πείτε ‘Max AC’ για γρήγορη ψύξη, ή γίνετε πιο συγκεκριμένοι λέγοντας ‘Temperature 20 degrees’.

Συνδέστε την MP3 συσκευή σας και απολαύστε την αγαπημένη σας μουσική ζητώντας απλά από το SYNC 2 τον ερμηνευτή ή το κομμάτι που επιθυμείτε. Δεν χρειάζεται μία σειρά εντολών. Το Εξώφυλλο εμφανίζεται στην οθόνη με συμβατά players.

«Εξελίξαμε το SYNC 2 ώστε να είναι απλό και ‘διαισθητικό’ στη χρήση και να μπορούν οι οδηγοί να αλλάζουν μεταξύ οθόνης αφής και φωνητικών εντολών» δήλωσε ο Pim van der Jagt, executive technical leader, Ford Research & Advanced Engineering. «Οι οδηγοί θα μπορούν να ελέγχουν περισσότερα συστήματα από ποτέ μέσα στο αυτοκίνητο, έχοντας πάντα την προσοχή τους στο δρόμο και τα χέρια τους στο τιμόνι.»

Το SYNC 2 θα κάνει ντεμπούτο στην Ευρώπη με το νέο Focus και στη συνέχεια θα λανσαριστεί στο νέο Mondeo μέσα στο 2014, καθώς και στη νέα Mustang όταν κυκλοφορήσει το 2015.

Το πρώτο σύστημα SYNC για την Ευρώπη ανακοινώθηκε στο Παγκόσμιο Συνέδριο Κινητής Τηλεφωνίας 2012, και από τότε διατίθεται με διάφορα μοντέλα όπως τα B-MAX, Fiesta, Kuga, Focus ST και Transit. Το σύστημα παρέχει δυνατότητα ανάγνωσης μηνυμάτων κειμένου (SMS) από κινητά τηλέφωνα και συμβατότητα με μία ποικιλία ψηφιακών συσκευών αναπαραγωγής μουσικής. Το SYNC διατίθεται σε εννέα Ευρωπαϊκές γλώσσες και συγκεκριμένα σε Αγγλικά, Γαλλικά, Ισπανικά, Πορτογαλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Τουρκικά, Ολλανδικά και Ρωσικά.

[/learn_more]