Αντίθετος με την αύξηση βάρους στην F1 ο Heidfeld

Σχετικά άρθρα

Nick Heidfeld

Μία από τις φετινές αλλαγές τής Formula 1 είναι η αύξηση του ελάχιστου βάρους των μονοθεσίων, στα 691 κιλά (μαζί με τον οδηγό, αλλά δίχως καύσιμα), από τα 642 κιλά που ήταν πέρυσι. Το ιστορικών των τελευταίων ετών μάς λέει ότι το ελάχιστο βάρος αυξάνεται συνεχώς, κάτι που δεν αρέσει στον Nick Hiedfeld.

Ο πρώην οδηγός τής Formula 1, που αγωνίστηκε για τελευταία φορά στο κορυφαίο μηχανοκίνητο άθλημα το 2011, με τη Lotus Renault GP (σημερινή Lotus), πιστεύει ότι αυτό είναι αντίθετο με ό,τι συμβαίνει στα αυτοκίνητα παραγωγής, όπου οι αυτοκινητοβιομηχανίες προσπαθούν διαρκώς να το μειώσουν.

Δε μου αρέσει πώς τα μονοθέσια γίνονται όλο και πιο βαριά. Στις μέρες μου, ήταν 600 κιλά. Σύντομα θα πάμε στα 700 κιλά. Το αυξημένο βάρος σημαίνει ότι τ’ αυτοκίνητα γίνονται όλο και πιο αργά: τα 100 κιλά διαφοράς μεταφράζονται σε 3 με 4 δευτερόλεπτα στον γύρο. Αυτό είναι, επίσης, ενάντια στο πνεύμα τής εποχής, καθώς η τάση είναι ακριβώς αντίθεση στ’ αυτοκίνητα παραγωγής.

Όπως γίνεται με όλους, έτσι και ο οδηγός τού Le Mans ρωτήθηκε για το τι πιστεύει πως θα συμβεί στη Μελβούρνη, και ο 36χρονος Γερμανός απάντησε αυτό που λένε οι περισσότεροι, αν όχι όλοι:

Η Mercedes φαίνεται καλύτερα προετοιμασμένη σε σχέση με τους άλλους. Υπάρχουν διάφορες φήμες γύρω από τη Ferrari, αλλά η πίστα τής Μελβούρνης δεν είναι μια καλή ένδειξη για τα μονοθέσια. Θα έχουμε μια πιο καθαρή εικόνα μετά από 3 ή 4 αγώνες.

[Πηγή: GMM]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα