Ο παραγωγός του Top Gear ζητά συγγνώμη για το ρατσιστικό σχόλιο

Σχετικά άρθρα

phpThumb_generated_thumbnailjpg

Τον προηγούμενο μήνα, μάθαμε πως μία Ινδικής καταγωγής ηθοποιός, ονόματι Somi Guha, κατέθεσε μήνυση εναντίον του BBC για ένα ρατσιστικό σχόλιο που ακούστηκε στο διπλό, special επεισόδιο του Top Gear στην Burma. Το ρατσιστικό σχόλιο στο οποίο αναφερόταν η Guha ήταν η λέξη “slope” που όπως μάθαμε αργότερα, εκτός από κλίση ή πλαγιά, αποτελεί και υποτιμητικό χαρακτηρισμό για άτομα Ασιατικής καταγωγής. Σχεδόν ένα μήνα αργότερα λοιπόν, ο executive producer του Top Gear, Andy Wilman, ζητά συγνώμη με την παρακάτω δήλωση:

Όταν χρησιμοποιήσαμε τη λέξη “slope” στο τελευταία Top Gear Burma Special, το κάναμε ως ένα ελαφρύ λογοπαίγνιο που αναφερόταν τόσο στην ποιότητα κατασκευής της γέφυρας, όσο και στον Ασιάτη που την διέσχιζε.

Αυτό που δεν ξέραμε τότε και μάθαμε αργότερα, είναι ότι η λέξη “slope” θεωρείται από κάποιους προσβλητική και παρότι μπορεί να μην αναγνωρίζεται ευρέως στο Η. Βασίλειο, καταλαβαίνουμε πως θεωρείται προσβλητική από κάποιους τόσο εδώ, όσο και στο εξωτερικό, πχ στην Αυστραλία και τις Η.Π.Α.

Αν το ξέραμε εκείνη την ώρα, δεν θα αναμεταδίδαμε την λέξη και ζητούμε συγγνώμη αν προσβλήθηκε κάποιος.

Μέχρι στιγμής, δεν ξέρουμε αν η μήνυση ισχύει ή αποσύρθηκε αλλά θα μου έκανε εντύπωση αν ίσχυε το δεύτερο.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...